گروه اصناف
به گزارش کسب و کار نیوز، به گفته فعالان بازار، واردات کاغذ باید به فعالان این حوزه سپرده شود و ارز ترجیحی آن را هم حذف کنند. ما نمیخواهیم سلطان شویم؛ پس با ارز نیمایی کاغذ میآوریم و بازار را پر میکنیم، دولت هم یارانههایی را که حالا به ارز کاغذ تخصیص میدهد مستقیما به مطبوعات و دستگاهها بدهد تا رانتی وجود نداشته باشد. قیمت فعلی کاغذ در بازار آزاد از قیمت واردات آن با ارز آزاد هم بالاتر است؛ پس توجه به واردات یک امر ضروری است. اگر دولت وضعیت موجود را جدی نگیرد و فکری به حال واردات نکند، رسانههای مکتوب در سال آینده با مشکل بسیار جدی تأمین کاغذ مواجه میشوند و وضعیت خوبی نخواهند داشت. همین حالا تعداد زیادی از چاپخانهها به مشکل کاغذ خوردهاند و فقط در هفته گذشته همکاران میگفتند در انتشارات شهر قم ۵۰۰نفر بیکار شدهاند.یک مقام مسئول نیز در این رابطه گفت: از ابتدای امسال، صنعت کاغذ با مشکل مواد اولیه و تخصیص ارز دست و پنجه نرم میکند. ابوالفضل روغنی رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران درباره وضع کاغذ در کشور گفت: از ابتدای امسال، صنعت کاغذ با مشکل مواد اولیه و تخصیص ارز دست و پنجه نرم میکند. وی با اشاره به اینکه کاغذ به دو بخش تحریریه و بسته بندی تقسیم میشود گفت: در حال حاضر صنعت کاغذ وضعیت چندان مناسبی ندارد و متأسفانه هستند افرادی فرصت طلب و رانت جو که وارد بازار شده و عرصه را برای مصرف کننده واقعی تنگتر میکنند.
روغنی با بیان اینکه کاغذ بسته بندی در کشور، مازاد بر نیاز است افزود: باتوجه به صحبتهای وزیر صمت، در سال های آتی باید به سمت صادرات حرکت کنیم و از این طریق بتوان پول را وارد کشور کرد. رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران با اشاره به اینکه دربخش کاغذ سفید، شرایط بازار مناسب نیست و باید به فکر ارز نیمایی بود تصریح کرد: هم اکنون تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور وجود ندارد بنابراین استفاده از ارز نیمایی برای کاغذ در اولویت است. به گفته روغنی، حمایت از تولید داخل در زمینه کاغذ وجود ندارد و در صورت نبود حمایت مناسب نمیتوان امیدی به بهبود تولید داخل داشت.
حسین میرباقری؛ رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا
درحال حاضر مشکلات کاغذ حل نشده و نمی توان اظهار نظری درمورد آن داشت. متاسفانه مشکلات مربوط به کاغذ بسیار است و اگر مشکلی از مشکلات هم حل شود به دلایل دیگر این بازار نیم تواند نفس بکشد. باتوجه به اینکه وزارت ارشاد مسئول تامین کاغذ است، بنابراین پرداخت مالیات هم باید از طریق همین وزارتخانه صورت گیرد، چرا که اتحادیه ها در زمینه تولید و خرید و فروش آن نقشی ندارند. امروز ۶۰۰ واحدصنفی تولید کاغذ در تهران مشغول به فعالیت هستند که در این شرایط تعداد ۱۰۰ واحد صنفی تعطیل شدند، بنابراین اگر این روند ادامه دار باشد مابقی واحد های فعال در این صنف تعطیل خواهند شد.
کارگروه کاغذ در وزارت ارشاد تشکیل شده و این درحالی است که اتحادیه کاغذ و مقوا در آن نقشی ندارد. صنعت کاغذ وضعیت چندان مناسبی ندارد و متأسفانه هستند افرادی فرصت طلب و رانت جو که وارد بازار شده و عرصه را برای مصرف کننده تنگ تر می کنند.