به گزارش کسب و کار نیوز، سیدمحمد کاظم سجادپور، رئیس مرکز مطالعات سیاسی بینالمللی وزرات امور خارجه کشورمان که برای شرکت در گفتوگوهای مراکز مطالعات سیاسی و بینالمللی به توکیو سفر کرده است، در ادامه دیدارهای خود در بنیاد صلح ساساکاوا با حضور تعدادی از اساتید، محققان روابط بینالملل و خبرنگاران داخلی ژاپن، به ایراد سخنرانی تحت عنوان «سیاست خارجی ایران: چالشها و فرصتها» پرداخت.
سجادپور در بخش اول سخنان خود پیشفرضها و برساختهایی را که دیگران در مورد سیاست خارجی ایران مطرح میکنند، تشریح کرد. او سپس به شناسایی عناصر و متغیرهای متعددی که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را شکل میدهند، اشاره کرد.
رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود متن پویا و پرتحولی را که سیاست خارجی کشورمان در آن شکل میگیرد، تشریح کرد و به نقد پیشفرضها و برداشتهای نادرست پرداخت. او تصریح کرد: این پیشفرضهای تقلیلگرایانه و سادهاندیشانه که برای ایجاد ترس و هراس از ایران هستند، هیچ کدام از نظر تحلیلی قابل اعتنا نیستند.
سجادپور در زمینه متغیرهای شکلدهنده سیاستهای جمهوری اسلامی ایران، به متغیرهای ژئوپلیتیک پرداخت و گفت که ایران با داشتن ۱۵ همسایه، پیونددهنده مناطق مختلفی چون آسیای مرکزی، قفقاز، شبهقاره هند و شرق دنیای عرب با یکدیگر است.
وی در زمینه عوامل دیگر متغیرهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، به هنجارها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه گذشته پرداخت و به اهمیت استقلال به عنوان مفهومی بنیادین و هنجاری در سیاست خارجی کشورمان توجه ویژهای کرد. سجادپور دستاوردهای همهجانبه کشورمان در عرصه منطقهای را که امکان اثرگذاری میبخشد، تشریح کرد.
رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه به تصمیمات جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاست خارجی در زمینه همکاری دوجانبه، سهجانبه و چندجانبه پرداخت و نمونههایی از این همکاری را بر شمرد و به طور ویژه به نودمین سالگرد رابطه دوجانبه ایران و ژاپن اشاره کرد. وی در زمینه محیط و متن پویایی که بر سیاست خارجی ایران اثر میگذارد، به پویاییهای داخلی، منطقهای و بینالمللی اشاره کرد و گفت که جمهوری اسلامی ایران نه فقط تأمینکننده امنیت خود است بلکه تأمینکننده امنیت منطقه نیز محسوب میشود.
در ابتدا این نشست تاناکا، رئیس بنیاد صلح ساساکاوا نیز به شرایط بینالملل و موقعیت ایران در منطقه پرتنش خاورمیانه اشاره کرد و ایران را بازیگر مهمی در منطقه خاورمیانه خواند.
وی به همکاریهای بنیاد صلح ساساکاوا با دفتر مطالعات سیاسی بینالمللی و دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه کشورمان در زمینههای مختلف مانند برگزاری سیمنار مشترک و دورههای کوتاهمدت آموزشی برای دانشجویان اشاره کرد و خواستار افزایش همکاری بیشتر بین دفتر مطالعات سیاسی و این موسسه شد.
انتهای پیام