صفحه اصلی / استان ها / کرمان / “پسیل پسته” آفت کلیدی باغ‌های استان کرمان
“پسیل پسته” آفت کلیدی باغ‌های استان کرمان

“پسیل پسته” آفت کلیدی باغ‌های استان کرمان

مدیر پژوهشکده پسته ایران پسیل پسته را آفت کلیدی باغ‌ های پسته استان کرمان دانست.

پسیل پسته

به گزارش کسب و کار نیوز، علی اسماعیل پور امروز ۲۳ شهریور ماه در اختتامیه دومین همایش ملی پسته در تالار خیام دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان اظهار کرد: وضعیت محصول پسته امسال منحصر بفرد است و تا ۵۰ سال قبل این مشکل را نداشتیم کاهش کیفیت آب و شور شدن خاک در منطقه، تغییرات اقلیمی و وضعیت تغذیه نامناسب بر تولید محصول تاثیر گذار بوده و کاهش محصول را داشتیم.

وی افزود: حداقل در ۶ سال گذشته در انار و رفسنجان کمترین عملکرد تولید پسته در هر هکتار  1050 کیلو گرم مربوط به رقم فندقی و بیشترین عملکرد مربوط به احمدآقایی در هر هکتار ۱۵۰۰ کیلوگرم بوده است.

وی با بیان اینکه در شرایطی زندگی می کنیم که کمبود سرما، سرمازدگی بهاره و گرمازدگی اسفند سال گذشته بر کاهش محصول موثر بوده اند، عنوان کرد: طرح‌هایی از جمله استفاده از سایبان و پوشش پلاستیکی را جهت مقابله با این معضلات در دستور کار داریم که امید می رود در سال آینده این طرح ها تصویب شوند.

مدیر پژوهشکده پسته ایران پسیل پسته را آفت کلیدی باغ‌ های پسته استان کرمان دانست و گفت: پسیل پسته با تغذیه از شیره پرورده گیاه موجب ریزش برگ‌ ها و حتی جوانه‌ های گل و برگ سال آینده درختان پسته شده و باعث ایجاد خسارت کیفی و کمی محصول می شود.

اسماعیل پور اظهار کرد: روش مدیریت تلفیقی از فصل زمستان تا پس از برداشت محصول پسته، رسیدگی هایی به باغ از جمله حذف علف های هرز، هرس، شخم زدن زمین، استفاده از روشهای غیرشیمیایی و بیولوژیک، استفاده از کارت‌ها و نوارهای زرد برای کنترل آفات به ویژه پسیل پسته توصیه می شود.

وی آخرین راه را استفاده از سموم عنوان و تصریح کرد: کشاورزان می بایست جهت کنترل آفت از نظرات کارشناسان جهاد کشاورزی و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی در راستای خرید سموم، نحوه و زمان سمپاشی و کاربرد تجهیزات کنترل غیرشیمیایی استفاده کنند.

اسماعیل پور افزود: بیماری گوموز در پسته سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ درخت را از بین می برد و مصرف سم الیت تا ۸۰ درخت را از خطر این بیماری کاهش می دهد.

مدیر پژوهشکده پسته ایران تصریح کرد: دو بیماری جدید در باغات پسته رفسنجان مشاهده شده که بر اثر تغییرات جوی در فروردین و اردیبهشت ایجاد شده و سال گذشته و امسال داشتیم که این مورد نیز به سازمان‌های اجرایی منعکس شده تا بررسی شود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

کلزا

پیش‌بینی برداشت ۵۰۰۰ تن دانه‌های روغنی از مزارع استان کرمان

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, “عباس سعیدی” در جریان برداشت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.