صفحه اصلی / استان ها / گیلان / کشف ۱۸ محموله احتکار شده در گیلان
کشف ۱۸ محموله احتکار شده در گیلان

کشف ۱۸ محموله احتکار شده در گیلان

رئیس پلیس آگاهی استان گیلان با بیان این‌که از ابتدای سال 18 محموله احتکار شده در استان را کشف کردیم، گفت: شناسنامه‌دار کردن انبارهای دپوی کالا موضوع بسیار مهمی است که می‌تواند به پلیس در انجام مأموریت‌ها کمک کند.

احتکار

سرهنگ «رحیم شعبانی» در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص عامل اصلی احتکار در جامعه، اظهار کرد: عامل اصلی احتکار در استان و کشور، وجود فاصله بین عرضه و تقاضا است، از طرفی افزایش بی رویه کالا و محصولات و از طرف دیگر بازار بی رویه مصرف فرصت را برای عده‌ای از فروشندگان و تولبدکنندگان فراهم می‌کند تا با توجه به بی ثباتی بازار به دنبال منفعت طلبی و زیاده خواهی باشند.

رئیس پلیس آگاهی استان گیلان، با بیان این‌که برخی فروشندگان با احتکار نشان می‌دهند که تحت تاثیر عملیات روانی دشمن قرار گرفته‌اند، افزود: دشمن امروز در حوزه اقتصادی با تهدید به تحریم، جنگ تمام عیار اقتصادی را علیه کشور و نظام ما طراحی کرده است، تاکنون نیز در تمام عرصه‌ها با شکست مواجه شده است.

وی گفت: متاسفانه امروز عده‌ای از فروشندگان و تولیدکنندگان کالا با فرض اینکه کالاها در آینده گران می‌شوند یا شاید به سبب تحریم‌ها نتوانیم بخشی از مواد اولیه را وارد کشور کنیم در همین راستا عده‌ای از دلالان و واسطه‌ها که نقش تاثیرگذاری در گرانی محصولات دارند و در واقع تعیین کننده قیمت در بازار هستند، از فرصت سو استفاده کرده و محصولات و کالاهای مورد نیاز مردم را احتکار می‌کنند تا در زمان مناسب با قیمت بسیار بالا و غیرعادلانه به فروش برسانند.

سرهنگ شعبانی با بیان اینکه شهروندان در شرایطی که بازار در نوسان است باید برحسب نیاز خرید کنند و شتابی در خرید نداشته باشند، تصریح کرد: قطعا این قیمت‌ها، قیمت‌های کذایی است و دولتمردان در حوزه‌های مختلف تلاش می‌کنند بازار را در حوزه‌های مختلف به ثبات و آرامش نسبی برسانند.

رئیس پلیس آگاهی استان گیلان با بیان اینکه پلیس با محتکاران و سودجویان که قصد دارند از این بازار آشفته سودهای کلان کسب کنند، برخورد قاطع و جدی انجام می‌دهد، ادامه داد: آنچه که در مدیریت بازار مهم است، بحث نظارت‌های مستمر دستگاه‌های اجرایی بر مراکز فروش و عرضه کالا، کارگاه‌های تولیدی است.

وی نظارت کیفی را عامل موثری در کاهش احتکار و تخلف فروشندگان دانست و عنوان کرد: رسالت پلیس  شناسایی و کشف انبار کالاهای احتکار شده و ضبط محصولات و تشکیل پرونده است که تعیین تکلیف سریع پرونده‌های احتکار توسط دستگاه‌های مسئول و متولی می‌تواند باعث کاهش این تخلف شود.

سرهنگ شعبانی گفت: پس از تشکیل پرونده توسط پلیس، پرونده به تعزیرات و دستگاه قضایی ارجاع داده می‌شود که با بررسی و پیگیری سریع، کالا مجدد به چرخه عرضه برگشت داده می‌شود و براین اساس بازار به ثبات و تعادل می‌رسد.

این مقام انتظامی استان، بیان کرد: شناسنامه دار کردن انبارهای دپوی کالا موضوع بسیار مهمی است که سازمان صنعت، معدن و تجارت با ثبت‌ در سامانه و معرفی و اطلاع رسانی این انبارها می‌تواند به پلیس در انجام ماموریت‌ها کمک کند.

رئیس پلیس آگاهی استان گیلان گفت: گمرکات نقش بسیار مهمی در کنترل واردات و صادرات دارند که می‌توانند با حداقل استانداردها نسبت به ترخیص کالا اقدام کنند.

وی در خصوص کشف کالاهای احتکار شده در استان طی سالجاری، افزود: با کمک سازمان‌های مرتبط مثل صنعت معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی از ابتدای سال ۱۸ محموله احتکار شده در استان را کشف کردیم که به مرجع قضایی معرفی شده است. بیشترین کالای احتکار شده هم لوازم خانگی و لوازم صوتی و تصویری بوده است.

سرهنگ شعبانی با بیان اینکه به دنبال این هستیم تا محموله‌های کشف شده به چرخه عرضه بازگردند، تصریح کرد: اگر پرونده‌ها به موقع تشکیل و به سازمان‌های متولی نظیر تعزیرات حکومتی ارسال شود و با تلاش و جدیت و با فوریت بررسی گردند، کالا مجددا به چرخه فروش در بازار ارسال می‌شود.

رئیس پلیس آگاهی استان با بیان اینکه مسئولین متولی در تلاشند تا کالای کشف شده مجددا به بازار برگردد، افزود: در بررسی‌ پرونده‌ها اگر دلایل موجه و قابل استنادی وجود داشته باشد، کالا مجددا به فرد عودت داده می‌شود و وی ملزم می‌شود تا کالا را در معرض فروش بگذارد. اگر هم مستندات قابل ارائه وجود نداشته باشد و «احتکار» اثبات شود، دستگاه‌ها اقدامات قانونی لازم را اتخاذ می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه سازمان‌های متولی باید به صورت مستمر و هفتگی بر بازار و تولیدکنندگان نظارت داشته باشند تا فرصت لازم برای سودجویان فراهم نشود، خاطرنشان کرد: از مردم انتظار داریم در شرایطی که دشمن قسم خورده نظام جمهوری اسلامی ایران به دنبال تهدید، تحریم و ایجاد ناآرامی در کشور است و با انجام عملیات روانی قصد دارد بازار کشور را ملتهب کند، باید دست در دست هم دهیم و در این برهه حساس به کمک دولتمردان بیاییم و از احتکار و گران فروشی اجتناب کنیم.

سرهنگ شعبانی با یادآوری اینکه شهروندان شتابی برای خرید غیر ضروری نداشته باشند تا انشاالله بتوانیم با اتحاد و همدلی، دشمن را در عرصه اقتصادی هم ناامید کنیم، گفت: شهروندان می‌توانند اخبار و گزارش محل‌های کالای دپو شده یا مشکوک به احتکار، را با مراجعه به پایگاه‌های پلیس آگاهی در سراسر استان اطلاع دهند یا با شماره مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ یا مستقیما با شماره پلیس آگاهی استان ۳۰- ۳۳۶۱۸۲۲۹ یا ۲۱۸۲۵۶۸۱ که به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارشات است، تماس بگیرند تا بلافاصله اقدامات لازم صورت گیرد.

رئیس پلیس آگاهی استان گیلان تصریح کرد: پلیس با افرادی که قصد دارند نظم بازار را برهم بزنند، برخورد جدی و قاطع می‌کند لذا شهروندان هرگونه اخباری که در این زمینه دارند می توانند از طریق شماره‌های مذکور به پلیس اطلاع دهند تا اقدامات لازم و قانونی صورت پذیرد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

فرماندار رشت

ضدعفونی معابر رشت با استفاده از تجهیزات تخصصی ارتش

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, میرشمس مومنی زاده در نشست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.