صفحه اصلی / رتیه ایران در حوزه توسعه علم انرژی‌های تجدیدپذیر تک رقمی می‌شود

رتیه ایران در حوزه توسعه علم انرژی‌های تجدیدپذیر تک رقمی می‌شود

 در بازه زمانی ۵ ساله، رتبه کشور را تک رقمی کنیم. این موارد بخشی از سخنان دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی است که در نشست شرکت‌های نوآور، کارآفرین و دانش بنیان این حوزه مطرح کرد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ ستاد توسعه فناوری انرژی های تجدیدپذیر معاونت علمی نخستین نشست شرکت های نوآور، کارآفرین و دانش بنیان این حوزه را برگزار کرد. در این نشست که محل برگزاری آن سالن آمفی تئاتر صندوق نوآوری و شکوفایی بود سیروس وطنخواه مقدم دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی های تجدید پذیر معاونت علمی و سید محمد صاحبکار خراسانی رییس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی حضور داشتند.
در ابتدای این نشست رییس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بسته ای از اقدامات متنوعی را در برنامه حمایتی از شرکت های دانش بنیان در حال اجرا دارد تا شرکت های فناوری که توانمندی بیشتری دارند انتخاب و با حمایت های لازم توسعه بهتری پیدا کنند. در ادامه نیز شاهد ارتقاء و افزایش توانمندی های فناورانه در سایر شرکت ها باشیم. بر این اساس بحث ارزیابی شرکت های دانش بنیان مطرح و کارگروه ارزیابی شرکت های دانش بنیان شکل گرفت.
۱۱۰ برنامه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان
وی ادامه داد: ۹ هزار شرکت وارد فرآیند ارزیابی شدند که از این تعداد ۳۱۰۰ شرکت تایید صلاحیت و ۴۲۰۰ شرکت نیر رد صلاحیت شدند. برای شرکت های تایید صلاحیت شده معاونت علمی ۱۱۰ برنامه حمایتی دارد. معافیت های مالیاتی یکی از این حمایت ها است که بر اساس آن این شرکت ها در خصوص درآمد ناشی از فروش کالاها و خدمات دانش بنیان خود مشمول معافیت های مالیاتی هستند. میز مشاوره، مشوق حسابرسی مالی، معافیت مالیات بر حقوق کارکنان فعال در واحدهای پژوهشی نیز بخشی دیگر از حمایتهای مالیاتی است.
رییس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی  با بیان اینکه در زمینه معافیت کمرگی نیز معاونت علمی خدماتی را به شرکت ها ارائه می دهد گفت: که مشاوره در این زمینه، اجازه ورود موقت محصولات به کشور و معرفی به عنوان فعالان مجاز اقتصادی نیز در دسته این حمایت ها قرار می گیرد. در زمینه حمایت از ساخت داخل کالاهای دانش بنیان نیز حمایت هایی همچون ممنوعیت خرید کالاهای خارجی دارای تولید داخل، اصلاح تعرفه های گمرکی و اعطای یارانه به محصولات نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران وجود دارد. موارد بیان شده تنها بخشی از حمایت های قانونی معاونت علمی از شرکت های دانش بنیان است حمایت هایی همچون استقرار شرکت‌ها، بیمه تامین اجتماعی و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این دسته جای دارند.
صاحبکار خراسانی همچنین عنوان کرد: علاوه بر این، حمایت هایی در نتیجه همکاری با سایر دستگاها نیز وجود دارد که حمایت هایی همچون تسهیلات سربازی کارکنان شرکت های دانش بنیان، واگذاری اراضی شهرک های صنعتی، ترویج فعالیت های دانش بنیان و حمایت شرکت ها به بورس را می توان نام برد. البته برنامه توسعه کسب و کار شرکت های دانش بنیان و حمایت از صادرات و تبادل فناوری نیز بخش دیگری از حمایت ها است که خود شامل حمایت هایی می شود. در این بخش تمامی مشکلات مرتبط با صادرات شرکت ها بررسی و راه حلی برای آن ارائه شده است. پس از ارائه این مطالب وی به سئوالات مدیران شرکت های حاضر در جلسه در این زمینه پاسخ داد.
ایران سرزمین انرژی
در ادامه این نشست سیروس وطنخواه مقدم دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی های تجدیدپذیر معاونت علمی درباره پتانسیل ایران در حوزه انرژی های تجدیدپذیر سخن گفت.
ایران سرزمین انرژی است و در انرژی های تجدیدپذیر و فسیلی منابع خوبی در کشور وجود دارد. بنابراین از لحاظ پتانسیل در این حوزه کاستی وجود ندارد اما در زمینه بهره‌برداری از منابع، فعالیت های زیادی انجام نشده است.  به عنوان مثال در عرصه انرژی بادی ۶۰۰۰۰ مگاوات ظرفیت اسمی و ۱۸۰۰۰۰ مگاوات ظرفیت اقتصادی قابل استحصال در کشور وجود دارد. اهمیت این موضوع به حدی است که باعث شد پس از تحریم ها بیشتر هیات های خارجی که به کشور سفر کردند علاقمندی خود به سرمایه گذاری در حوزه تجدیدپذیر در ایران را ابراز کنند. این موارد سخنان وطنخواه درباره پتانسیل کشور در حوزه تجدیدپذیر است.
ظرفیت ۵۰۰۰ مگاواتی نصب شده برای منابع تجدیدپذیر
وی همچنین درباره سیاست های کشور در حوزه انرژی های تجدیدپذیر گفت: تا پایان برنامه ششم میزان ظرفیت نصب شده منابع تجدیدپذیر باید به ۵۰۰۰ مگاوات برسد و برای توسعه منابع تجدیدپذیر، در سیاست‌های بالادستی و پایین دستی کشور هیچ کمبودی وجود ندارد و تمام سیاست‌ها اعم ا ز سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، اصل ۴۴، سند راهبرد ملی انرژی کشور در راستای توسعه منابع تجدیدپذیر هستند.
وطنخواه در ادامه درباره سند ملی توسعه دانش بنیان انرژی های تجدیدپذیر عنوان کرد: در روند تصویب این سند، در تعامل با سازمان برنامه و بودجه و سایر متولیان، سال گذشته مقرر شد تا ۱.۸ درصد از عرضه کل انرژی اولیه کشور به تجدیدپذیرها اختصاص یابد و تولید ۲۰۰۰۰ مگاوات برق و حرارت تجدیدپذیر در دستور قرار گرفت. در واقع هدف اصلی سند، توسعه دانش بنیان در این حوزه است تا در کشور دانش و قدرت لازم برای تولید محصولات ایجاد شود و توانمندسازی در عرصه دانش بنیان بستری برای رشد و پیشرفت کشور فراهم کند. این ستاد نیز در برنامه های خود افزایش سرعت برای توسعه شرکتها و محصولات دانش بنیان را مد نظر قرار داده است.
ارتقای رتبه ایران در حوزه تجدیدپذیر
وی در بخش بعدی سخنان خود درباره ماموریت های ستاد توضیحاتی را ارائه داد و گفت: سرعت بخشی به توسعه زیست‌بوم علم، فناوری و نوآوری در حوزه تجدیدپذیر مسئله مهمی است که برای دستیابی به آن مشارکت همه فعالان این حوزه به خصوص شرکت های دانش بنیان نیاز است در این راستا حمایت از دستیابی به مرجعیت علمی کشور و ایجاد زیرساخت های راهبردی ملی در حوزه های خاص از ماموریت های ستاد است. در این راستا در نظر داریم به این حرکت علمی با همکاری مراکز علمی و تحقیقاتی کشور شتاب دهیم و طی پنج سال رتبه کشور در حوزه تجدیدپذیر را تک رقمی کنیم. در حال حاضر مراجع مختلف علمی دنیا،  برخی رتبه ۱۴ و برخی رتبه ۱۹ را در حوزه تجدیدپذیر به ایران اختصاص می دهند.
تسهیل تبادلات و همکاری های علمی و فناوری بین المللی، ارتقای فناوری صنایع موجود و ایجاد صنایع جدید دانش بنیان، ترویج و فرهنگسازی علم، فناوری و کارآفرینی و توسعه بازار محصولات دانش بنیان از دیگر ماموریت های ستاد است که دبیر ستاد در این نشست درباره آن توضیحاتی ارائه داد.
به گفته وی، نقطه کلیدی در توسعه فناوری های تجدیدپذیر تمرکز بر فناوری های اصلی است آنهایی که به عنوان فناوری‌های برافکن آینده را متحول خواهند کرد و برای رسیدن به آن علاوه بر حمایت های مادی نیاز به همکاری و حمایت های بین دستگاهی است.

همچنین مطالعه کنید:

صدور دسته چک با ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.