اما جدای از این افزایش در حجم، سریعاً باید برای حضور پایدار در این بازار چارهجویی کرد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل ازپایگاه خبری اتاق ایران، نایبرئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به اینکه سالهاست بخشی از ظرفیتهای استان بوشهر در حوزه صادرات به قطر مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: صادرات سنتی از بنادر استان بوشهر به مقصد قطر قبلاً وجود داشته و اغلب شامل مواد معدنی و مصالح ساختمانی بوده است اما با بروز تنش در روابط قطر و برخی از کشورهای منطقه صادرات محصولات کشاورزی و غذایی نیز از این بنادر افزایش یافته است.
امیر شهریاری، در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران افزود: در حال حاضر روزانه بیش از هزار تن انواع محصولات کشاورزی و ترهبار از گمرکات بنادر بوشهر، دیر و بوالخیر با لنج به قطر بارگیری و صادر میشود که چندین برابر نسبت به ماههای قبل افزایش نشان میدهد.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: اینکه سهم ایران در بازار قطر افزایش یافته یک بحث است و اینکه حضور کالاهای ایرانی در بازار این کشور پایدار و مداوم باشد بحث دیگری است که بهمراتب اهمیت بیشتری دارد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران با اظهار امیدواری نسبت به تداوم حضور کالاهای ایرانی در بازار قطر، گفت: تجارت خارجی ایران بهویژه در حوزه بازاریابی بینالمللی نیازمند اقداماتی فوری و همهجانبه است که بخش زیادی از آن باید با همکاری دولت و دستگاه دیپلماسی انجام شود تا توسعه تجارت ما منتظر بروز اشکالی در زنجیره تأمین بازار یک کشور نباشد.
شهریاری با اشاره به اینکه بخش خصوصی کشور در حد توان توانست از عهده برقراری روابط اقتصادی با قطر برآید، یادآور شد: کالاهای ایرانی با فرض ادامه تنش در روابط کشور قطر، برای مدت زیادی در بازار این کشور بدون رقیب باقی نخواهند ماند و مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی باید در اسرع وقت برای افزایش قدرت رقابتپذیری کالاهای ایرانی در این بازار، به فکر چاره باشند.