بازگشت کیانوش رستمی با نظر فدراسیون به وزنه برداری و اینکه او با یک مربی خارج از کادرفنی تیم ملی تمرین کند، سجاد انوشیروانی سرمربی تیم ملی را ناراحت کرد و در نهایت به استعفای او منجر شد.
انوشیروانی درباره اتفاقات پیش آمده به روزنامه شهروند گفته است: «واقعا جای تعجب دارد که چرا آقایان به آنچه خودشان مصوب کردهاند، هم پایبند نیستند. چرا فدراسیون اجازه بیقانونی و تبعیض قایلشدن بین ورزشکاران را به این سادگی صادر میکند؟ اگر من با این شرایط به تیمملی برگردم، به لکهدارشدن حرمت خودم و تمام بزرگان این رشته دامن زدهام. اگر از سمتم بهعنوان سرمربی استعفا کردهام، به این دلیل بود که به جایگاهم اهانت شده و نمیتوانم با این وضع ادامه دهم. نمیدانم سرمربی بعدی تیمملی این وضع را میپذیرد یا نه اما برای من همه چیز تمام شده است.»
برای بازگشت شرط دارم
علی مرادی رئیس فدراسیون وزنهبرداری دیروز به صراحت گفته که با استعفای انوشیروانی مخالفت میکند. او تأکید کرده در شورای فنی هم نظر مخالفش با رفتن انوشیروانی را اعلام میکند تا او در آستانه مسابقات قهرمانی جهان به تیمملی برگردد. انوشیروانی در پاسخ به صحبتهای رئیس فدراسیون میگوید: «من سوالی دارم که اگر قرار است هر ورزشکاری در اردوی تیمملی تابع نباشد و شخصا تمرین کند و به اردو برود؛ پس چرا باید اردو تشکیل شود؟ من به فدراسیون پیشنهاد دادم اگر این شیوه درست است، پس بقیه وزنهبرداران هم بروند با هر مربی که دلشان میخواهد تمرین کنند. هرکسی میتواند با استعفای من مخالف باشد اما من برای بازگشت به تیمملی شرط دارم. شرطم این است که همه نفرات دعوتشده به اردوی تیمملی باید زیر نظر کادر فنی کار کنند و در یک اردو باشند.» با مخالفت انوشیروانی نسبت به تمرینات خارج از اردوی کیانوش این سوال پیش میآید که چرا او پیش از المپیک ریو کوتاه آمد و شرایط رستمی را پذیرفت. انوشیروانی دراینباره میگوید: «قبل از المپیک هم نمیخواستم کوتاه بیایم اما وساطت دکتر گودرزی وزیر وقت ورزش و جوانان باعث شد شرایط را بپذیرم. البته همان موقع هم به من گفتند بعد از المپیک موضوع حل میشود و من منتظر حلشدن آن بودم که این اتفاقات افتاد.
اگر این ورزشکارسالاری نیست، پس چه نام دارد؟
سجاد انوشیروانی با اینکه از فدراسیون دلخور است اما ترجیح میدهد تا واکنش رسمی شورای فنی به استعفایش سکوت کند. او معتقد است؛ فدراسیون نمیخواهد بپذیرد دادن مجوز به رستمی برای تمرینکردن خارج از اردوی تیم ملی، ورزشکارسالاری است: «اگر اسم این کار، ورزشکارسالاری نیست، پس چه نام دارد؟ واقعا نمیدانم قرار است چه اتفاقاتی رخ دهد و شورای فنی چه واکنشی به استعفای من داشته باشد اما درباره خودم میگویم که فقط در صورت حضور همه ملیپوشان در یک اردو به تیمملی برمیگردم و هرگز راضی به نبودن یک نفر هم در اردو نمیشوم.» البته بعید است که فدراسیون و شورایعالی فنی که به رستمی مجوز داده، با شرط انوشیروانی کنار بیایند. مرادی روز گذشته تأکید کرد که تمرین اختصاصی رستمی نباید باعث رنجش انوشیروانی شود! با این واکنش رئیس فدراسیون مشخص است که یا سرمربی تیمملی باید پای حرفش بایستد یا کوتاه بیاید و بدون کیانوش اردوهایش را برگزار کند.
هیچ مشکلی از طرف من نیست
مطالبات خارج از عرف ورزشکارانی که در المپیک مدال میگیرند، موضوعی نیست که فقط منحصر به وزنهبرداری باشد. مطالبه کیانوش رستمی نه گرفتن امکانات آنچنانی و داشتن اردوهای اروپایی است نه استخدام مربی خارجی. او بارها تأکید کرده؛ با شخص انوشیروانی مشکل دارد و نمیخواهد با او تمرین کند، اما ریشه این مشکل کجاست؟ سرمربی مستعفی تیمملی به «شهروند» اینطور توضیح میدهد: «از روز اولی که وارد وزنهبرداری شدم، با هیچکس مشکل نداشتم. چه بهعنوان ورزشکار و چه با سمت مربی هرگز با کسی اختلاف پیدا نکردم. درباره این قضیه هم به جرأت میگویم هیچ مشکلی با رستمی ندارم. اگر هم اختلاف یا دلخوری وجود دارد، از طرف من نیست. من در اردوی تیمملی نه بهعنوان سرمربی بلکه بهعنوان یک دوست به بچهها کمک میکنم و هر کاری از دستم بربیاید، انجام میدهم. نمیدانم دلیل این اختلاف چیست اما هرچه که باشد، من دیگر با شرایط قبل به کارم در تیمملی ادامه نمیدهم.»