به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا, این منابع خبری که خواستند نامشان عنوان نشود، گفتند: هدف آنها جلوگیری از افزایش تولید به سطحی است که موجب کاهش قیمت های نفت در سه ماهه نخست سال آینده شود، فصلی که معمولا تقاضای نفت کم است.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و ۱۱ تولیدکننده غیرعضو اوپک سال گذشته موافقت کردند در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۷ سطح تولید جمعی آنها به طور میانگین یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد.
قیمت های نفت با این توافق افزایش یافت، اما موجودی انبارهای نفت همچنان در سطح بالا باقی ماند و سبب کاهش مجدد قیمت های نفت به سطح ۵۰ دلار در هر بشکه شد، به طوری که اوپک تحت فشار است که این توافق را تا پایان سال ۲۰۱۷ تمدید کند.
افزایش تولید نفت کشورهایی مانند آمریکا که با توافق کاهش تولید همراه نیستند، اجازه نداد قیمت های نفت از کانال ۵۰ دلار در هر بشکه عبور کند و به ۶۰ دلار در هر بشکه که قیمت مطلوب عربستان سعودی و دیگر تولیدکنندگان است، برسد.
به گفته منابع یاد شده، اکنون کشورهای اوپک به طور داخلی بررسی می کنند که آیا برای دادن وقت بیشتر به بازار برای برگشت به تعادل، تمدید توافق کاهش تولید برای ۹ ماه دیگر یا بیشتر لازم است؟
یک منبع خبری که در جریان امور قرار دارد به رویترز گفت: در مورد تمدید توافق تا پایان سه ماهه نخست سال ۲۰۱۸ بحث هایی مطرح است.
به گفته وی، افزایش تولید در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۸ ممکن است تاثیر منفی بر قیمت ها داشته باشد، بنابراین شاید لازم باشد ما تا پایان سه ماهه نخست سال ۲۰۱۸ توافق را تمدید کنیم.
یک منبع اوپکی نیز در گفت و گو با رویترز با اشاره به اینکه ایده ها و سناریوهای دیگری نیز ممکن است مطرح شود، گفت: اعضای خلیج فارسی اوپک نیز تمدید بیش از ۶ ماه توافق کاهش تولید را مطرح کرده اند.
منبع دیگری نیز به رویترز گفت: ممکن است اجماع بر سر تمدید توافق کاهش تولید برای بیش از ۶ ماه سخت باشد اما رخداد هر اتفاقی ممکن است.
یک منبع ثالث نیز به رویترز گفت: تمدید بیش از یک سال توافق کاهش تولید نیز می تواند یک گزینه باشد.
خالد الفالح وزیر نفت عربستان سعودی دیروز (دوشنبه) گفت: توافق کاهش تولید ممکن است برای پس از سال ۲۰۱۷ نیز تمدید شود.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست رسمی ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ (دهم آذرماه )۱۳۹۵ خود در وین، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.
براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢۰۰ هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد.
ایران، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابن، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا اعضای اوپک به شمار می روند.
ایران، نیجریه و لیبی از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شده اند.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه ۱۳۹۵، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.
این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش ۶۰۰ هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.
همچنین مطالعه کنید:
در ۱۰۰ روز فعالیت دولت چهاردهم اجرایی شد/ارائه ۴.۸ همت خدمات مالی به دانشبنیانها
به گزارش کسب و کار نیوز ، دولت چهاردهم که فعالیت خود را از ۷ …