صفحه اصلی / تشریح وضعیت بانکداری اسلامی در کشور

تشریح وضعیت بانکداری اسلامی در کشور

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از روابط عمومی بانک پارسیان دکتر غلامرضا مصباحی‌مقدم نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در این نشست ضمن تشکر از دکترکورش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان و همکارانشان به دلیل توجه به رعایت اصول بانکداری اسلامی گفت: تلاش بر این است که مشکلات نظام بانکی ما در ارتباط با عملکرد سیستم بانکی مطابق با الگوی بانکداری بدون ربا بر طرف شود و ما شاهد دستاوردهای آن باشیم.
نماینده دور هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قرار نیست در بانکداری اسلامی یا بانکداری بدون ربا سپرده‌گذاران با نیت خیرخواهی و احسان وجوه خود را به بانک بسپارند، تصریح کرد: این طور نیست که ما از سپرده‌گذاران انتظار داشته باشیم وجوه خود را بدون چشم داشت سود به بانک بسپارند بلکه سپرده‌گذاران می خواهند از سپرده‌های خود به منفعت دست پیدا کنند اما این دست‌یافتن به منفعت از طریق فعالیت‌های تولیدی و تجاری است که منتج به سود می‌شود.
به گفته وی با نگاهی به بازار واقعی کالاها و خدمات مشخص می‌شود که در تمامی بازارها رشته‌های مختلف بازگشت سودی از سرمایه‌گذاری‌ها وجود دارد و این واقعیتی است که تمام اقتصادهای جهان جریان دارد. 
مصباحی‌مقدم اظهار کرد: در بانکداری اسلامی بانک از نظر سود تابع بازار یاد شده است که عامل تاثیر پذیر از بازار است وطبعاً تاثیرگذار هم هست چراکه ما تامین مالی می‌کنیم اما از جهت نرخ، تابع وضعیت بازار است نه اینکه بازار تابع وضعیت نرخ سود بانکی باشد.
او افزود: بازار پول در اقتصاد ربوی شاخصی را ارائه می‌کند که بر روی بازار کالا و خدمات تاثیرگذار است اما بازار پول در بانکداری اسلامی از نظر شاخص تابع بازار واقعی کالا و خدمات است چراکه فرض بر این است که وجوهی وارد شده در سیستم بانکی توسط بنگاه‌های اقتصادی و با واسطه‌گری بانک‌ها سرمایه‌گذاری می‌شود.
او با بیان اینکه منافع سپرده‌گذاران، بنگاه‌های تولیدی و تجاری و بانک در بانکداری اسلامی به یکدیگر گره خورده است، اظهارکرد: این سه نهاد بر روی وضعیت یکدیگر تاثیرگذار بوده  اما در بازار پول در اقتصاد ربوی و مبتنی بر نرخ بهره می‌تواند بازاری مشتق از وضعیت بازار کالاها و خدمات نباشد و راه خود را طی کند هرچند در بلند مدت اینطور نیست و آنجا نیز بازار پول تحت تاثیر بازار کالا و خدمات قرار می گیرد اما در کوتاه مدت می‌تواند منافع بانک را بدون اینکه منافع بنگاه‌های اقتصادی اعم از تولیدی و تجاری درگیر شود، تامین کند.
در این نشست همچنین مبانی و زیربنای خدماتی که بر تولید و محصولات داخلی متمرکز می باشد مانند عقد مرابحه با تاکید بر اثربخشی رونق کار و تحارت بر رونق فعالیت های بانکی به طریق اولی در فعالیت های اقتصادی موردبررسی قرا گرفت. 

همچنین مطالعه کنید:

آغاز ترخیص خودروهای برقی از گمرک

به گزارش کسب و کار نیوز، فرود عسگری، رئیس کل گمرک ایران امروز در جمع …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.