به گزارش کسب و کار نیوز پایگاه تحلیلی میدل ایست آی در گزارشی نوشت: اتفاقات رخ داده پس از انتخابات ۱۲ می سال جاری در عراق نشانگر چرخه آشفته سیاسی در این کشور بود. با وجود آنکه نظرسنجیها نشان داده بود که عراقیها خواستار تغییرات سیاسی در کشورشان هستند واقعیتهای هولناک سیاست عراق به مانند گذشته باعث ایجاد موانعی بر مسیر دستیابی کامل به این انتخاب شد.
به نظر نمیرسد که ائتلاف میان جریانهای اصلی پارلمان عراق در آینده نزدیک ممکن باشد؛ با این وجود موج اعتراضات به دلیل عملکرد ضعیف دولت در جنوب عراق یک عامل اصلی است که نقش مهمی در مانورهای سیاسی عراق بازی خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، مبحث نفوذ ایران در عراق بسیار پیچیده و برای هر تحلیلگری دارای ریزه کاریهای فراوان است. ۱۵ سال پیش زمانی که جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور محافظه کار آمریکا تصمیم گرفت به عراق حمله کند دست به قمار بزرگی زد. او تلاش کرد تا با به قدرت رساندن شیعیان در عراق از نفوذ روز افزون ایران در منطقه جلوگیری کند. محافظه کاران در آمریکا متصور بودند که شیعیان به دلیل حس ناسیونالیسم عربی خود می توانند باعث محدود ساختن نفوذ ایران در منطقه شوند.
تا کنون تغییرات سیاسی عراق نشان میدهد که این قمار به واقعیت تبدیل نشده است. البته که شیعیان عراقی دست نشانده ایران نیستند اما نمی خواهند یک کمپین ضد ایرانی نیز ایجاد کنند. اگر قرار باشد آنها را وادار ساخت تا از میان ایران و غرب یکی را انتخاب کنند این روش قطعا به نتیجه نمیرسد.
همه ساله در جریان مراسمهای مذهبی محرم میلیون ها نفر از ایرانیها به نجف و کربلا سفر می کنند که این میزان تا سه برابر سفر ایرانیها به مراسم مکه است. این زائران به صورت مجانی توسط خانوادههای عراقی میزبانی می شوند.
با وجود چنین روابط گسترده پیوندها چگونه ممکن است که بتوان این روابط را تضعیف یا آن را متوف کرد؟
انتهای پیام