به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، مجمع جهانی اقتصاد در تازهترین گزارش خود به بررسی وضعیت رقابتپذیری بخش سفر و گردشگری در مناطق و کشورهای مختلف جهان پرداخته است. این گزارش که از سوی این سازمان معتبر بینالمللی منتشر میشود، با استفاده از نماگرهای مختلفی وضعیت زیرساختهای خدمات گردشگری و زیرساختهای زمینی، بنادر و هوایی، منابع فرهنگی و سفرهای تجاری، منابع طبیعی، پایداری زیستمحیطی، رقابتپذیری قیمتی، آزاد بودن دسترسی در سطح بینالملل، اولویت بخش سفر و گردشگری، میزان آمادگی بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات، منابع انسانی و نیروی کار، سلامت، ایمنی و امنیت و نیز محیط کسبوکار را در کشورهای مختلف اندازهگیری کرده و سپس با مقایسه آنها نوعی رتبهبندی فراهم میکند.
بنا بر گزارش تازه این سازمان، جایگاه ایران در گزارش رقابتپذیری سفر و گردشگری سال ۲۰۱۷ به رتبه ۹۳ از ۱۳۶ کشور مورد بررسی ارتقا یافته که نشاندهنده بهبود وضعیت این صنعت در کشور است. در سال ۲۰۱۵ که گزارش قبلی این سازمان منتشر شد، رتبه ایران از میان ۱۴۱ کشور مورد بررسی ۹۷ اعلام شده بود. از نظر امتیازات کسب کرده نیز ایران اکنون به ۳/۴ رسیده است حال آنکه در گزارش سال ۲۰۱۵ امتیاز آن ۳/۳ بود.
گزارش این سازمان در سال ۲۰۱۷ نشان میدهد که اسپانیا، فرانسه و آلمان همچنان به ترتیب در صدر برترین کشورها از نظر رقابتپذیری گردشگری قرار دارند و ژاپن نسبت به گزارش سال ۲۰۱۵ از جایگاه نهم به رتبه چهارم انتقال یافته است. ایالات متحده نیز شاهد سقوط دو پلهای بوده و ششم شده و بریتانیا همچنان در مقام پنجم باقی مانده است. در میان کشورهای همسایه و خاورمیانه نیز امارات متحده عربی با ۵ پله سقوط در گزارش جدید به رتبه ۲۹رسیده، اما همچنان برترین کشور منطقه است. پس از امارات، قطر نیز با ۴ پله سقوط به جایگاه ۴۷ رسیده است.
بحرین بدون تغییر در رتبه ۶۰ مانده، عربستان سعودی با یک پله صعود به جایگاه ۶۳ رسیده، عمان با یک پله سقوط به جایگاه ۶۶ تنزل یافته، آذربایجان با رشد قابل توجه ۱۳ پلهای به رتبه ۷۱ رسیده، مصر با ۹ پله صعود ۷۴شده، اردن با ۲ پله صعود در رتبه ۷۵ قرار گرفته و در نهایت ارمنستان با پرش ۵ پلهای، هشتاد و چهارم شده است که همگی بالاتر از ایران قرار دارند. قابل توجه است که کشور ترکیه بهرغم مشکلات اخیر خود، بدون تغییر همچنان در رتبه ۴۴ قرار دارد و تایلند نیز با یک پله صعود، ۳۴ شده است.