به گزارش کسب و کار نیوز، عبدالرضا رحمانی فضلی یکشنبه شب در نشست شورای اداری منطقه سیستان در زابل افزود: توسعه سیستان را باید به صورت یکپارچه در نظر گرفت و بر همین اساس نیاز است تا سازمان عمران دوباره در این منطقه احیا شود. این سازمان به خوبی میتواند طرحهای توسعهای را برای کل منطقه سیستان اجرا و دنبال کند.
وزیر کشور با اشاره به ساماندهی مرزها گفت: در هیات دولت مصوب شد تا بازارچههای مرزی قانونمند شوند. تصمیم بر این است که فعالیتهای مرزی قانونی و نظارت شده انجام شود تا کرامت انسانی زیر سئوال نرود.
وزیر کشور گفت: بدین منظور تخفیف تعرفهای به میزان ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شد. البته در نگاه ما در مرز باید فعالیتها بر محور صادرات باشد.
وی با اشاره به مشکلات خشکسالی در منطقه سیستان گفت: این منطقه ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که با یک کار جهادی می توان مشکلات این خطه از ایران اسلامی را برطرف کرد.اجرای طرح ۴۶ هزار هکتار آبیاری نوین دشت سیستان تا حدودی میتواند مشکلات این منطقه را برطرف کند.
وی تاکید کرد: توسعه سیستان را باید جدای از رودخانه هیرمند مدنظر قرار داد و برای آن برنامه ریزی کرد. ایجاد شهرک صنعتی مشترک میان ایران و افغانستان در منطقه سیستان باید پیگیری شود. ایجاد منطقه آزاد سیستان میتواند مشکلات این منطقه را تا حدودی برطرف کند و این مساله چندین بار در هیات دولت مورد بررسی قرار گرفته است. نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان ایجاد منطقه آزاد سیستان را پیگیری کنند تا به سرانجام خوبی برسد.
امام جمعه زابل نیز در این نشست گفت: سیستان اقیانوسی از استعدادهای بالقوه است که باید شناسایی و شکوفا شوند.
حجت الاسلام علی اکبر کیخا اظهار کرد: ریزگردها و خشکسالی تاکنون نتوانسته کمر سیستان را بشکند، اما سوء مدیریت ها و مدیریت های مثبت اما ناپایدار این اقدام را انجام داده است .
وی بیان کرد: ماندگاری مردم در سیستان حتی اگر هیچ کاری هم انجام ندهند، پدافند غیرعامل محسوب می شود. به همین سبب ضروریست برای نگه داشت مردم در منطقه اقدامات فوری انجام شود.
امام جمعه زابل با تاکید بر استفاده بهینه از فرصت مرز تصریح کرد: مرز سیستان گرفتار سوء مدیریت است.
وی بیان کرد: مافیای دام و سوخت مردم سیستان را درمانده و عاجز کرده است و باید برای این کار اقدام فوری انجام شود.
حجت الاسلام کیخا ادامه داد: متاسفانه فقط یک عده افراد خاص از مزیت مرز بهرهمند میشوند.
امام جمعه زابل گفت: ماهیانه ۲۰ میلیارد تومان درآمد مرزی سیستان است، اما با این همه در آمد حتی بزرگراه زابل – زاهدان در حال تبدیل شدن به آثار تاریخی است.
وی افزود: توریسم درمانی در سیستان یک ظرفیت است و باید از آن به خوبی استفاده کرد.
انتهای پیام