افزایش ۱۰۰درصدی قیمت مواد موردنیاز تحقیقاتی باافزایش قیمت ارز/تعرفه کالاهای تولیدی افزایش نیابد
دکتر جغتایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه نوسانات اخیر ارز تاثیر زیادی بر روی فعالیت مراکز تحقیقاتی داشته است، افزود: برای انجام تحقیقات نیاز به مواد آزمایشگاهی است و متاسفانه شرکتها در حال حاضر یا این مواد را تهیه نمیکنند و یا با قیمتهای بسیار گزاف به ما عرضه میکنند.
وی ادامه داد: انتظار از دولت این است که بتواند همان ارز ۴۲۰۰ تومانی را که وعده داده است، به شرکتهایی که وارد کننده وسایل آزمایشگاهی برای تحقیقات هستند، بدهد و همچنین مقابل واردات محصولاتی که در داخل تولید میشود، بایستد.
رییس مرکز پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: خواست ما از دولت این است که شرایطی را مهیا کند تا مواد آزمایشگاهی که مورد نیاز برای انجام تحقیقات هستند و در کشور امکان تهیه آنها نیست، به راحتی وارد شوند تا بتوانیم تحقیقات و متعاقبا تولیدات خود را انجام دهیم و از سوی دیگر نیز انتظار داریم ارز به وسایل و تجهیزاتی که در داخل تولید میشوند و امکان تولید آنها در داخل وجود دارد، اختصاص داده نشود تا ارز کشور هدر نرود.
دکتر جغتایی افزود: در حال حاضر پوست و پودر استخوان توسط چند مرکز تولید میشود و انتظار میرود جلوی واردات اینها گرفته شود؛ چراکه وسایلی که در بالین استفاده میشود، حجم و هزینه بالایی دارد؛ اما نیازهای تحقیقاتی از جمله مواد اولیه و مواد مصرفی و دستگاهها حجم زیادی ندارند.
رییس مرکز پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: در ماههای گذشته در برخی موارد هزینهها بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد قیمت مواد مورد نیاز در تحقیقاتی که ما در گذشته تهیه میکردیم، افزایش داشته است.
جغتایی اظهار کرد: نباید تعرفه کالاهایی که در کشور تولید میشوند از سوی دولت افزایش یابد تا موجب ضرر واردکننده شود و بدین طریق از تولید داخل حمایت شود.
انتهای پیام