به گزارش کسب و کار نیوز، رضا نجفی – سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی – پنجشنبه (۱۷ خرداد) طی سخنانی در آخرین روز نشست فصلی شورای حکام آژانس با یادآوری محکومیت شدید و مکرر برنامه سلاحهای هستهای رژیم اسرائیل از سوی کشورهای عضو جنبش عدم متعهد، فعالیتهای هستهای نظامی این رژیم را مایه نگرانی اصلی ملتهای منطقه و جامعه بینالمللی دانست و خواستار توجه دقیق و رسیدگی جدی به این موضوع در چارچوب آژانس گردید.
نماینده کشورمان در سخنرانی خود ضمن انتقاد شدید از سیاسیکاری و رفتار دوگانه غرب در این زمینه خواستار منع کامل هرگونه همکاری و انتقال مواد و تجهیزات هستهای به این رژیم شد و نسبت به تاثیرات منفی برنامه هستهای نامشروع این رژیم بر امنیت منطقه و اعتبار معاهده عدم اشاعه هستهای هشدار داد.
وی همچنین گفت دسترسی آزادانه دانشمندان هستهای رژیم اسرائیل به تاسیسات هستهای برخی کشورهای دارنده سلاحهای هستهای جایی که آنها میتوانند به جمعآوری هزاران صفحه سند در مورد سلاحهای هستهای اقدام کنند در حالی صورت میگیرد که دانشمندان هستهای کشورهای عضو ان پی تی از سوی تروریستهای اجیر شده از سوی رژیم صهیونیستی در خاورمیانه ترور شدهاند.
نجفی با یادآوری درخواستهای مکرر جامعه بینالمللی و قطعنامههای آژانس و کنفرانس بازنگری معاهده عدم اشاعه هستهای برای پیوستن فوری این رژیم به ان پی تی و قرار گرفتن کلیه تاسیسات هستهای آن تحت نظارت کامل پادمانهای آژانس افزود متاسفانه رژیم صهیونیستی طی سالهای گذشته با نادیده گرفتن درخواست مشروع جامعه بینالمللی و با حمایت کورکورانه برخی کشورها و نقض آشکار همه قوانین و مقررات بینالمللی به پبشبرد برنامه هستهای نظامی خود ادامه است.
نماینده کشورمان در پایان تاکید کرد تا زمان پیوستن بیقید و شرط رژیم اسرائیل به معاهده عدم اشاعه و قرار گرفتن کلیه تاسیسات هستهای مخفیانه این رژیم تحت نظارت پادمانهای جامع آژانس موضوع توانمندیهای هستهای این رژیم به عنوان تهدیدی واقعی علیه صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی باید در دستور کار آژانس باقی بماند.
در این نشست نماینده کویت نیز به نمایندگی از کشورهای عضو گروه عرب با قرائت بیانیهای ضمن محکوم کردن برنامه هستهای اسرائیل اعلام کرد که موضوع را در دستور کار کنفرانس عمومی آژانس در ماه شهریور قرار خواهد داد. علاوه بر ایران این موضوع مورد حمایت برخی دیگر از اعضای عدم تعهد نیز قرار گرفت. در مقابل اتحادیه اروپا، آمریکا و انگلیس با حمایت از رژیم صهیونیستی از طرح این موضوع در نشست شورای حکام انتقاد کردند.
انتهای پیام