به گزارش کسب و کار نیوز و به نقل از سایکولوژی تودی، ممکن است در حین مکالمه با دوستان و یا با اعضای صمیمی خانواده به صورت ناخودآگاه یک نظر و یا عقیده از شما اظهار شود که به صورت کاملا غیر عمدی برای طرف مقابل ناخوشایند باشد و او نیز برای جبران نظر منفی شما به سرعت از ادامه مکالمه صرف نظر میکند.
روانشناسان معتقدند اگرچه روحیه شاد و طنزگونه ممکن است برای پیدا کردن دوستان جدید و یا سرگرم کردن اعضای خانواده بسیار مناسب باشد، اما همیشه باید سعی کرد تا با رعایت مجموعهای از نکات از نظر دادن اضافی و یا شوخیهای منجر به ناراحتی جلوگیری کرد.
عدم توجه به یک سری از نکات کوچک اما کاربردی در زندگی شخصی و حتی خانوادگی باعث میشود که ما به سرعت پا را از خط قرمز فراتر بگذاریم و آغازگر شروع بحث و جدل اضافی با همسر و یا با خانواده خود شویم.
روانشناسان بر این باورند که وقوع رفتارهایی از این دست نتیجه انعکاس مستقیم هوش هیجانی در ذهن انسان است.
هوش هیجانی یک موهبت الهی است که به ما کمک میکند تا رابطههای اجتماعی بهتری را برقرار سازیم و در طیف وسیعی از موقعیتهای شغلی موفق شویم.
هوش هیجانی مهمترین فاکتور برای برقراری و حفظ رابطههای اجتماعی است، اما معمولا بیشتر افراد نمیدانند که چگونه در حین ارتباط، پا را از مرز معینی فراتر نزارند و به حریم شخصی فرد مقابل وارد نشوند.
روانشناسان دانشگاه پکن پس از مطالعات گسترده به نتایج قابل توجهی دست یافتند. آنها معتقدند که بهترین روش برای جلوگیری از آسیبهای زننده در حین شوخیکردن، شناخت نوع شوخی و ظرفیت طرف مقابل است.
روانشناسان چینی برای اولینبار رفتارهای طنزگونه را به چهار دسته ۱٫ وابسته(تمرکز بر دیگران) ۲٫تعریف از خود(سازگار، خودگردان) ۳٫ تهاجمی(تخریبی، تمرکز بر دیگران) ۴٫ تخریب خود( تخریبی، خود محور) تقسیم کردند.
از نظر روانشناسان تمرکز بر دو دسته اول باعث افزایش اعتماد به نفس و بهبود روابط شخصی و خانوادگی میشود، اما پیروی از دو روش دوم جایگاه شما را به عنوان یک شخصیت طنز محور تخریب کرده و نه تنها زمینه را برای عبور از خطوط قرمز فراهم میکند، بلکه باعث میشود دیگران نیز در برابر شما حالت دفاعی پیدا کرده و از رابطه بیشتر با شما صرف نظر کنند.
بهترین روش برای مجذوب نگه داشتن جمع بدون عبور از خطوط قرمز یافتن بهترین روش برای شوخی بدون آسیب رساندن به احساسات دیگران است. یعنی با استفاده از هوش هیجانی نخست، احساسات دیگران را دریابیم و از شوخیهایی بهره ببریم که شخصیت یا احساسات دیگران را هدف نگیرد.
انتهای پیام