صفحه اصلی / اسلایدر / پیش بینی تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم
پیش بینی تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم

پیش بینی تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم

کسب و کار نیوز- مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی برآورد کرد ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال زراعی جاری تولید و حداقل ۱۰.۵ میلیون تن خریدتضمینی انجام شود.

به گزارش کسب و کار نیوز، سهراب سهرابی افزود: هماهنگی های لازم با شرکت بازرگانی دولتی ایران و مجموعه وزارت جهادکشاورزی انجام شده و بیش از ۱۱۰۰ مرکز خرید تضمینی، آماده تحویل گندم کشاورزان است.
وی میزان خرید تضمینی گندم در سال زراعی گذشته را ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن عنوان و اظهارکرد: با این روند در یک برنامه دو تا سه ساله به خودکفایی پایدار گندم خواهیم رسید. سهرابی افزود: گندم مورد نیاز کشور سالانه ۱۲ میلیون تن است. وی درباره برداشت گندم در سال زراعی جاری گفت: برداشت نخستین خوشه های طلایی گندم از روزهای هفتم، هشتم و نهم فروردین در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان آغاز شد و همچنان ادامه دارد. سهرابی با بیان این که در حال حاضر عملیات برداشت گندم در استان هایی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، جنوب کرمان، جنوب استان فارس، ایلام و خوزستان آغاز شده و برداشت این محصول در کشور تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به این که بیش از ۲۱ هزار دستگاه کمباین آماده ارایه خدمات به کشاورزان است، گفت: کشاورزان در برداشت محصول از کمباین هایی که معاینه فنی برایشان صادر شده است و ریزش کمتری دارند، استفاده کنند و در شب گندم برداشت نکنند. مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی در همین حال از کشاورزان خواست با توجه به ادامه بارش ها و افزایش بیماری ها و آفات گندم مانند زنگ زرد و سفیدک پودری، به مراکز خدمات کشاورزی و کلینیک های گیاه‌پزشکی مراجعه و طبق دستورالعمل ها مبارزه را انجام دهند.
وی توصیه کرد آبیاری مزارع در اراضی آبی نیز بر اساس دستورالعمل ها و در زمان های متناسب با افزایش دما و خشکی انجام شود. سهرابی در همین حال افزود: مدیریت تغذیه گیاهی در مرحله داشت به خصوص در مناطق معتدل کشور و اقلیم های سرد کشور مهم است و عملیات مصرف کودهای پتاسه و سولفات آمونیوم و ریزمغذی ها باید اجرا شود.
وی ادامه داد: کشاورزان با توجه به نقش مواد آلی خاک و حفظ بقایای گیاهی در افزایش حاصلخیزی خاک، کاهش فرسایش آبی و بادی، صرفه جویی در مصرف آب و افزایش عملکرد در بلند مدت به هیچ وجه پس از برداشت محصول گندم، بقایای گیاهی را آتش نزنند و با مشورت کارشناسان و محققان در اراضی آبی اقدام به کشت مستقیم در بقایای گیاهی کنند. سهرابی دلیل نامگذاری یک روز در تقویم رسمی کشور با عنوان “گندم و نان” را به دلیل اهمیت آن در زنجیره غذایی انسان ها و نقش آن در امنیت غذایی و تامین پروتیین مورد نیاز مردم ایران دانست.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۵۰ درصدی نرخ خرید تضمینی گندم در دولت سیزدهم

به گزارش کسب و کار نیوز ، دولت سیزدهم مردادماه ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.