صفحه اصلی / اسلایدر / سامانه مودیان بزرگترین زیرساخت ها برای اخذ مالیات هوشمند است/ایجاد زیرساخت ها برای اخذ مالیات هوشمند
سامانه مودیان بزرگترین زیرساخت ها برای اخذ مالیات هوشمند است/ایجاد زیرساخت ها برای اخذ مالیات هوشمند

سامانه مودیان بزرگترین زیرساخت ها برای اخذ مالیات هوشمند است/ایجاد زیرساخت ها برای اخذ مالیات هوشمند

کسب و کار نیوز - طبق آخرین گزارش‌ها از سوی سازمان امور مالیاتی تاکنون ۴۲ هزار و ۷۴۲ شخص حقوقی به این سامانه پیوسته‌اند که شامل ۴۷۰ شرکت بورسی، ۹۵ شرکت دولتی و ۴۱ هزار و ۱۷۷ شخص حقوقی دیگر هستند. ۴۱۶ میلیون صورتحساب در سامانه مودیان صادر شده است. بر اساس این گزارش، در گام اول اجرای سامانه مودیان، حدود ۴.۵ میلیون و در گام دوم حدود ۹ میلیون دستگاه پذیرنده و ابزار پرداخت الکترونیک به پرونده مالیاتی ملحق شدند. همچنین حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار شناسه کالا و خدمت و حدود ۳۶ هزار امضای الکترونیک در این بستر انجام شده است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، درباره اهمیت سامانه مودیان «سید احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی، پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان را یکی از بزرگترین زیرساخت ها برای اخذ مالیات هوشمند دانست و خواستار انگیزه بخشی به مدیران و کارکنان و پشتیبانی از سازمان امور مالیاتی کشور برای اجرای این طرح بزرگ ملی از مجلس و دولت شد.

وی همچنین بر کمک سایر دستگاه ها به سازمان امور مالیاتی برای اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در فرایند هوشمندسازی اقتصاد کشور و نظام مالیاتی تاکید کرد. خاندوزی، اجرای کامل پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان را تکلیف قانونی دانست که وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان امور مالیاتی کشور در دولت سیزدهم با جدیت پیگیری کرده است و ابراز امیدواری کرد تا پایان سال ۱۴۰۲ گزارش کاملی از روند اجرای این قانون به مجلس و ریاست جمهوری ارائه شود.

«سید محمد هادی سبحانیان» رییس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور نیز درباره اهمیت این سامانه مودیان گفته است که در حال حاضر روزانه حدود ۷۰۰ یا ۸۰۰ شرکت به سامانه مؤدیان برای صدور صورتحساب اضافه می‌شوند. طبق گفته وی، سامانه مؤدیان شاه کلید گذر از نظام سنتی به نظام مالیات ستانی هوشمند است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی تکمیل اجرای سامانه مؤدیان و بالغ شدن آن را نیازمند همراهی بخش خصوصی دانست و عنوان کرده است که سامانه مودیان پروژه تحولی بزرگی برای کشور است و یکی از مطالبات جدی که بخش خصوصی از ما دارد و به حق هم هست و در این خصوص برنامه‌های ویژه‌ای داریم آموزش استفاده از این ابزار است که انجام آن با همراهی بخش خصوصی صورت می گیرد.

سامانه مودیان مالیاتی و پایانه ‌های فروشگاهی در کنار ایجاد شفافیت از آنجایی که روند جریان کالا را از ابتدا تا انتها رصد می ‌کند و روند نقل و انتقال کالا را مشخص می کند یکی از راهکارهای جلوگیری از قاچاق کالاست می ‌تواند جلوی قاچاق کالا را هم بگیرد. اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان در دولت‌های گذشته مورد غفلت قرار گرفت با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تحول کلیدی در نظام امور مالیاتی این سامانه پس از سه سال معطلی در نهایت به بهره‌برداری رسید.

مودیان به صورت تدریجی به این سامانه متصل شدند و با ارائه آموزش‌ها در نهایت موفق به صدور صورتحساب‌های الکترونیکی شدند که بر اساس آن هر نوع خرید و فروشی را ثبت می‌شود؛ بر این اساس هرگونه اطلاعاتی اعم از مراودات مودی با سازمان مالیاتی در این کارپوشه ثبت، اساس کار محاسبه و دریافت مالیات و همچنین نظارت بر فعالیت‌ها به صورت شفاف صورت می‌گیرد.

بر این اساس تمام فعالیت‌هایی که در عرصه اقتصادی و در قالب تعاملات و فروش تحقق پیدا کند، به صورت صورتحساب‌های الکترونیک در این سامانه ثبت می‌شود، از این‌رو حساب‌های الکترونیک مبنای مالیات ستانی سیستمی قرار می‌گیرند ضمن اینکه اگر فردی الزام قانونی در خصوص ارسال صورت صورتحساب الکترونیک را انجام ندهد، مشمول جرایم قانونی خواهد شد.

الویت اصلاح پایه های مالیاتی

علی قنبری،اقتصاددان

روند مالیات‌ستانی در ایران مناسب نیست. اندیشمندان این حیطه نیز موارد مختلفی را از عمده علل ایجاد مشکلات در مالیات‌ستانی می‌دانند. عواملی از قبیل ارتباط مستقیم بین مودیان مالیاتی و ماموران مالیاتی و فسادهای احتمالی ناشی از آن، عدم استفاده و ایجاد پایگاه‌ داده‌ای مناسب و نرم‌افزارهای مرتبط با آن، عدم ایجاد فرهنگ مالیات‌دهی در جامعه و نبود زیرساخت‌های مربوطه، گستردگی معافیت‌های مالیاتی، قوانین و مقررات ناهمسو و سلیقه‌ای عمل نمودن قوانین، عدم کارایی نظام تنبیه و تشویق نظام مالیاتی و … را می‌توان از جمله مشکلات نظام مالیاتی دانست.

فارغ از مشکلات و معضلات موجود در نظام مالیاتی کشور، آن چیزی که واضح و مبرهن است آن است که با توجه به ابعاد سیاسی، اقتصادی- اجتماعی و… موضوع مالیات‌گیری و با توجه به تقسیم قدرت بین ارکان مختلف نظام، مراحل اجرایی این موضوع تنها با همکاری بخش‌های مختلف دولت میسر نیست و باید تمام ارکان نظام دست در دست هم با همدلی و همزبانی و هم‌افزایی در راستای بهبود و انجام این جراحی خطرناک در اقتصاد ایران همت گمارند؛ مطمئنا جراحی سخت است هم نیاز به علم دارد، هم چاقوی جراحی مناسب و هم جسارت جراحی.

یکی از مهمترین موضوعاتی که در کشورهای توسعه یافته سالهای سال است توسط دولتها با دقت و نظارت درستی دنبال می شود موضوع اخذ مالیات از دهک ها و پایه های مختلف مالیاتی است. اصولا هر کشوری که نظام مالیاتی قوی داشته باشد با تورم کمتری دست و پنجه نرم می کند، عدالت اقتصادی و اجتماعی در آن نظام نهادینه و گسترش یافته و دولت قادر به حمایت های مختلف از اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه است.

اصل پرداخت و دریافت مالیات دردنیا یکی از نشانه های توسعه یافتگی محسوب می شود به این خاطر دولت ها روی این موضوع بسیار حساس هستند و با فراریان مالیاتی یا کسانی که به اشکال مختلف به دنبال عدم پرداخت مالیات هستند برخوردهای سختی می کند. متاسفانه درایران این موضوع تا کنون به شکل مورد نظر و واقعی خود دنبال نشده ، لذا نمی توان انتظار داشت که مسائل به همین راحتی در درون اقتصاد ایران حل شود چرا که اقتصاد وابسته به نفت و درآمدهای نفتی که روی خوشی به مالیات نشان نداده درگیر مشکلات عدیده ای است.

همچنین مطالعه کنید:

تعرفه واردات خودروهای کارکرده از خودروهای نو باید کمتر باشد

به گزارش کسب و کار نیوز، روح الله عباس‌پور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.