صفحه اصلی / اسلایدر / رئیس جمهور: رشد بهره‌وری از ۲.۶ به ۵.۳ درصد رسید/افزایش بهره‌وری و سرمایه‌گذاری در بهار
رئیس جمهور: رشد بهره‌وری از ۲.۶ به ۵.۳ درصد رسید/افزایش بهره‌وری و سرمایه‌گذاری در بهار

رئیس جمهور: رشد بهره‌وری از ۲.۶ به ۵.۳ درصد رسید/افزایش بهره‌وری و سرمایه‌گذاری در بهار

کسب و کار نیوز- رئیس جمهور با بیان اینکه معتقدیم توانایی حل مشکلات کشور را داریم، گفت: بنابر اعلام مرکز آمار ایران افزایش بهره‌وری و سرمایه‌گذاری در بهار امسال ۲۰۶ درصد بود که این رقم اکنون به ۵.۳ درصد رسیده است. آیت الله سید ابراهیم رئیسی که به عنوان مهمان روز اول دوازدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم سخنرانی کرد ضمن تبریک هفته دفاع مقدس و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس، اظهار داشت: از خداوند برای شهدا، علو درجات و برای جانبازان، عافیت و سلامت کامل را مسالت می کنم. وی همچنین با تبریک سالروز آغاز امامت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) با اشاره به نزدیک بودن سالروز میلاد پیامبر اکرم اسلام(ص) و هفته وحدت این عید سعید را نیز تبریک گفت.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه هرآنچه قدسیت در عالم وجود دارد در ارتباط با وجود قدوسی است و اگر مکان، زمان و شخصی مقدس است به اعتبار و در ارتباط با قدوسی است که دارای تقدس شده است، افزود: نظام مقدس، دفاع مقدس و همه بخش هایی از کشور که قدسیت دارند به دلیل داشتن ارتباط با وحی و باید و نبایدهای الهی، نیت مقدس و وجود حاکمیت و حکومتی که به امضای شارع مقدس رسیده باشد، تقدس دارند.

آیت الله رئیسی یادآورشد: ما منظومه ای از نگاه های ایشان در حوزه های مختلف را رو به روی خود داریم که باید آن را با تلاش و مجاهدت شبانه روزی اجرایی کنیم و باور ما این است که با امیدواری و فرهنگ «ما می توانیم» می توانیم عقب ماندگی های را جبران کنیم. آیت الله رئیسی در ادامه به مقایسه وضعیت کسری بودجه کشور، تورم و اشتغال در آغاز به کار دولت سیزدهم و شرایط فعلی پرداخت و افزود: با مقایسه رشد اقتصادی در قبل از سال ۱۴۰۰ ملاحظه می شود که در سال ۱۴۰۱ تلاش شد تورمی که همه را رنج می داد مهار شود. در واقع، تورم محصول کسر بودجه و رشد نقدینگی است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ تلاش کردیم مصارف و منابع، تراز شده و همخوانی داشته باشند تا کسر بودجه نداشته باشیم که طبق اعلام مرکز آمار در آن سال کسر بودجه نداشتیم. رشد نقدینگی در زمانی که دولت سیزدهم مستقر شد ۴۲ درصد بود و اکنون ۲۲ تا ۲۶ درصد است و پیش بینی می کنیم تا آخر سال این عدد روی ۲۵ درصد تثبیت بشود.

رئیس جمهور بیان داشت: رشد اقتصادی که حاصل افزایش سرمایه گذاری و افزایش بهره وری است در بهار امسال بنا بر اعلام مرکز آمار ایران ۲.۶ درصد بوده است. سازمان بهره وری اعلام کرد امروز ۵.۳ درصد رشد بهره وری داریم که اگر چه هنوز مطلوب ما نیست، اما رشد مهمی است. در موضوع اشتغال، دو سوم از استان های کشور مشکلی ندارند و از وضعیت بحرانی به وضعیت عادی رسیده ایم و فقط در حوزه اشتغال افراد تحصیلکرده باید تلاش شود. آیت الله رئیسی تصریح کرد: در سالی که دولت سیزدهم مستقر شد میزان خرید گندم از کشاورزان ۵.۴ میلیون تن بود، ولی سال گذشته ۵.۷ میلیون تن گندم خریداری شد و امسال بیش از ۱۰ میلیون تن و برنامه ریزی ما این است که در پایان دولت، نیاز به واردات گندم نخواهیم داشت.

وی با تأکید بر اینکه عمیقاً معتقدیم که می توانیم مشکلات کشور را حل کنیم، تصریح کرد: در همه حوزه ها کارهای بسیاری انجام شده و در حال انجام است و برای ما امیدوارشدن مردم، مهم است و مقام معظم رهبری نیز بر این نکته تأکید فرمودند که باید برای تقویت ایمان و امید مردم تلاش کنیم و هر کاری که باعث ناامیدی مردم شود از نظر دولت، همراهی با دشمنان است.

الویت مبارزه با دلالی و سفته بازی

عبدالمجید شیخی، اقتصاددان

جذب سرمایه‌ و استفاده بهینه از منابع مالی، نقش مهمی در تحقق رشد اقتصادی در کشور را دارد. رشد اقتصادی معمولاً به سرمایه‌گذاری مثبت خالص وابسته است، به‌عبارت‌دیگر، رشد اقتصادی به ورودی‌های سرمایه‌گذاری وابسته است و در این راستا، حتما باید نرخ استهلاک در فرایند تولید نیز در نظر گرفته شود.

اگر استهلاک در فرایند سرمایه‌گذاری محاسبه و از سرمایه‌گذاری ناخالص کسر نشود، میزان سرمایه‌گذاری ناخالص، دقیق به دست نمی‌آید و درصورتی‌که ورودی سرمایه‌گذاری صفر باشد، سرمایه‌گذاری ناخالص نیز صفر خواهد بود. علاوه بر این، باید در نظر داشته باشیم که اگر هیچ ورودی سرمایه‌گذاری وجود نداشته باشد، سرمایه‌گذاری خالص کشور منفی می‌شود.

دولت باید تلاش کند تا منابع مالی را به بهترین نحو تأمین کند. یکی از راه‌های مهم تأمین منابع مالی، اخذ مالیات است. متأسفانه، فرار مالیاتی در بخش غیرمولد اقتصادی و بخش خدمات بسیار رایج است؛ بنابراین، باید به‌طورجدی به جلوگیری از فرار مالیاتی پرداخته و یک سامانه پایش برای تراکنش‌های پولی طراحی شود.

با ایجاد موانع برای فرار مالیاتی، دولت می‌تواند بدون اتکا به درآمدهای نفتی، منابع بودجه را تأمین کند. علاوه بر این، دریافت مالیات از درآمدهای اشخاص در کشور، نه‌تنها می‌تواند منابع بودجه را تأمین کند، بلکه باعث افزایش درآمدها و بهبود وضعیت اقتصادی کشور خواهد شد و یا از این درآمدها باید برای سرمایه‌گذاری در صنایع کوچک واحد پایه استفاده شود تا موتور اقتصاد و تولید به کار افتد.

مهم‌ترین راهکار برای مقابله با تورم، ایجاد فرهنگ‌سازی اصلاحی است. برای جلوگیری از رشد تورم، باید فعالیت‌های غیرمولد و آتش‌افروزی سوداگران را در بخش‌های مختلف اقتصادی متوقف کرد. در کنار سیاست‌گذاری‌های مناسب، فرهنگ‌سازی اصلاحی باید در اولویت قرار گیرد. در شرایط کنونی اقتصادی، همه افراد باید در کنار هم جهت مقابله با تورم تلاش کنند و توجه کنند که نباید با افرادی هم‌راستا شوند که با دلالی، سفته‌بازی و به‌وجودآوردن تورم، به تخریب معیشت مردم کمک می‌کنند.

همچنین مطالعه کنید:

تعرفه واردات خودروهای کارکرده از خودروهای نو باید کمتر باشد

به گزارش کسب و کار نیوز، روح الله عباس‌پور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.