صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / دهقانی در آیین‌ امضای توافق‌نامه با وزارت صمت/فرآیند شناسایی و ارزش‌گذاری شرکت‌های دانش‌بنیان متحول می‌شود
دهقانی در آیین‌ امضای توافق‌نامه با وزارت صمت/فرآیند شناسایی و ارزش‌گذاری شرکت‌های دانش‌بنیان متحول می‌شود

دهقانی در آیین‌ امضای توافق‌نامه با وزارت صمت/فرآیند شناسایی و ارزش‌گذاری شرکت‌های دانش‌بنیان متحول می‌شود

کسب و کار نیوز- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در نشست امضای توافق‌نامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت از ایجاد تحول در روند شناسایی و ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت.

به گزارش کسب و کار نیوز، روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، با اشاره به برنامه‌های راهبردی و اولویت‌های این معاونت برای توسعه علم تا تحقق اقتصاد دانش‌بنیان گفت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در ۵ حوزه کمک به اندیشه‌ورزی، توسعه علم و توسعه فناوری، توسعه اقتصاد دانش بنیان و در نهایت توسعه کارآفرینی را در دستور کار خود قرار داده است. جنس و ماهیت فعالیت معاونت علمی، از نوع ستادی بوده و بخش خصوصی، یکی از پایه‌های اصلی حمایتی است. وی با بیان این‌که در مرحله‌ای هستیم که باید زمینه برای اتصال دانش به بازار و اقتصاد دانش‌بنیان فراهم شود، عنوان کرد:  به یک نقطه حساس و راهبردی رسیده‌ایم که می‌بایست برای عبور از آن، عزم جزم کرد و گامی جدی برداشت.

دهقانی، با اشاره به راهبردها و سیاستگذاری‌های جدید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در راستای تکمیل زنجیره ارزش صنایع، ایجاد افزوده و اشتغال از فناوری عنوان کرد: در دوره جدید با اتخاذ یک سری سیاستگذاری‌های جدید، تلاش می‌کنیم تا زمینه برای تبدیل علم به اقتصاد دانش‌بنیان فراهم شود. برای تولید علم، حمایت و توسعه از بنیاد علم ایران به عنوان مجموعه‌ای که نوک پیکان تولید علم به شمار می‌رود و می‌تواند الگوسازی کند، در دستور کار قرار گرفته است. در توسعه فناوری نیز مراکز رشد، شتابدهنده ها و پارک‌های علم و فناوری، عمدتاً در سمت عرضه قرار داشته و عمده تمرکزشان در حوزه کارآفرینی بود، اما اکنون به عنوان بسترهایی برای توسعه فناوری و  اقتصاد، مورد توجه جدی قرار دارند.

ایجاد ستادهای تخصصی و موضوعی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با اشاره به شکل‌گیری ستادهای تخصصی اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه‌های گوناگون موضوعی و اولویت‌دار با هدف توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در آن حوزه‌ها، عنوان کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در ساختار جدید، دو دسته ستاد برای عملیات توسعه اقتصاد دانش‌بنیان فعالیت خواهند داشت که دسته اول در این ساختار، ستادهایی با هدف و مأموریت توسعه فناوری‌های راهبردی هستند و این نوع ستادها، توسعه فناوری‌هایی همچون شناختی، هوش مصنوعی، رباتیک و فناوری‌هایی از این دست را دنبال خواهند کرد.

وی با اشاره به شکل گیری ستادهای توسعه فناوری موضوعی عنوان کرد: یک سری فناوری نیز برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بخش تعریف شده اند. به طور مثال ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان کشاورزی، معدن و سایر حوزه‌های اولویت‌دار، بر اساس فناوری روز و منطبق با نیاز کشور، از ستادهایی هستند که شکل می‌گیرند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، افزود: در ستادهای توسعه فناوری، عمده همکاری ها با وزارت علوم بوده و همکاری‌ها در ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با محوریت صنعت و در همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر وزارتخانه‌ها شکل می‌گیرد. دهقانی با بیان این‌که رفع موانع اولویت‌دار و راهبردی کشور، محوریت فعالیت این ستادها است، عنوان کرد: در برنامه پیش روی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌بنیان ریاست جمهوری، تلاش می‌کنیم تا نقش آفرینی و تعامل با وزارت صمت برای توسعه اقتصاد دانش بنیان و عبور از موانع، پررنگ و عملیاتی شود.

دهقانی همچنین از  تشکیل کنسرسیوم های بزرگ با کمک صنعت، نهادهای مالی و وزارتخانه‌ها در حوزه های کلان و راهبردی گفت و ادامه داد: این کنسرسیوم‌ها علاوه بر این که خروجی خوبی خواهند داشت ، از جمله یک مرکز تولید قراردادی، آزمایشگاه ملی و مراکز بزرگ تولید، پیمودن گام‌های بزرگ و تعریف پروژه‌های کلان را به شرکت‌ها خواهد آموخت.

معیارهای نوآورانه در ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با اشاره به این‌که در سال آینده مفاهیم و معیارهای ارزیابی تحول خواهد یافت، عنوان کرد: در فرآیند ارزیابی جدید، ارزیابی دانش‌بنیانی بر مبنای نوع یک، نوع دو و نوع سه نخواهد بود و اساساً ارزیابی بر مبنای خروجی و میزان ارزش افزوده ایجاد شده صورت می‌گیرد. بر این اساس، شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا، فناور و نوآور تقسیم خواهد شد. شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا در تعامل با دانشگاه ها شکل می‌گیرند و ارزیابی این نوع از شرکت‌ها به مجموعه هایی در وزارت علوم و پارک‌های علم و فناوری واگذار می شود. شرکت های نوپا شرکت های با سابقه و توانمندی هستند که فناوری تولید می‌کنند و ضمن ایجاد اشتغال، از فناوری ارزش افزوده خلق خواهند کرد.

وی با اشاره به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان‌های نوآور در رساندن فناوری به صنعت گفت: نوآوری نقطه اعتلای شرکت‌ها است و شرکت‌های نوآور، همان نقطه پیوند میان دانش، فناوری با صنعت هستند. تعامل صنعت با شرکت‌های دانش بنیان‌ فناور که اشتغال، محصول و فناوری تولید می‌کنند، دانش‌بنیان نوآور شناخته می شوند. ملاک ارزیابی دانش بنیان‌های فناور،  همکاری با دانشگاه ها و ملاک ارزیابی دانش بنیان های نوآور، تقاضای صنعت خواهد بود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری ادامه داد: در قالب این زنجیره ارزش، دانشگاه ها نقش تولید علم و دانش را ایفا می‌کنند و دانش‌بنیان‌ها مشتری این دانش و تولیدکننده فناوری خواهند بود. صنعت مشتری این فناوری تولید شده توسط شرکت های دانش بنیان فناور است. ملاک و سنجه ارزیابی یک شرکت دانش‌بنیان، برون‌داد و نقش آفرینی در حل مسائل راهبردی خواهد بود و امیدواریم در قالب این توافق نامه همکاری، ارتباط میان فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان و بازار محقق شود.

توسعه محصولات راهبردی در قالب کنسرسیوم‌های دانش‌بنیان

در این مراسم، توافق نامه همکاری به ارزش ۴۰هزار میلیارد ریال، توسط معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری و وزیر صنعت، معدن و تجارت، با محوریت تجاری‌سازی و توسعه فناوری‌های گلوگاهی و راهبردی امضا شد.

این حمایت ۴۰هزار میلیاردی در شکل‌ها و قالب های گوناگون از جمله اعتبارهای مالیاتی، ضمانت نامه ها و تسهیلات و ‌… برای تولید محصولات اولویت‌دار و گلوگاهی تخصیص خواهد یافت.

همچنین مطالعه کنید:

مدرسه متفاوت دانش‌ آموزان بلوچستانی+ عکس

به گزارش کسب و کار نیوز ، منطقه دشتیاری در این استان، از جمله مناطقی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.