صفحه اصلی / اسلایدر / رکورد قیمت سکه و طلای ۱۸ عیار شکسته شد/چشم بازار به سکه ۱۷ میلیون تومانی/قیمت سکه امامی به ۱۶ میلیون و ۸۴۳ هزار تومان رسید
رکورد قیمت سکه و طلای ۱۸ عیار شکسته شد/چشم بازار به سکه ۱۷ میلیون تومانی/قیمت سکه امامی به ۱۶ میلیون و ۸۴۳ هزار تومان رسید

رکورد قیمت سکه و طلای ۱۸ عیار شکسته شد/چشم بازار به سکه ۱۷ میلیون تومانی/قیمت سکه امامی به ۱۶ میلیون و ۸۴۳ هزار تومان رسید

کسب و کار نیوز- قیمت سکه امامی به ۱۶ میلیون و ۸۴۳ هزار تومان رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار، یک‌میلیون و ۵۲۹ هزار و ۷۰۰ تومان فروخته شد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، ورود طلا و سکه به کانال های جدید دلایل زیادی دارد. شاید برجسته ترین دلیل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت طلا ئو سکه نرخ ارز باشد اما در روزهای اخیر تغییرات چندانی در قیمت دلار شاهد نبوده ایم. نزدیکی سکه به کانال ۱۷ میلیون تومانی می تواند به دلیل سیاست های نادرست اعمال شده در بازار باشد. عرضه گواهی سکه در بورس کالا با توجیه کنترل قیمتها اجرایی شد. به عبارتی افزایش شدید قیمت طلا و سکه بالاخره دولت را مجبور به اتخاذ تصمیماتی کرد اما با این وجود باز هم شاهد نوسان بالی قیمت سکه و طلا هستیم.

به هر ترتیب قیمت سکه امامی و قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار، رکورد‌های تاریخی خود را بهبود بخشیدند و حالا در قله‌های تازه‌ای ایستاده‌اند. البته با توجه به روند بازار، هیچ بعید نیست وقتی شما این نوشته را می‌خوانید، وضعیت قیمت در بازار طلا و سکه یکبار دیگر تغییر کرده باشد. آنچه مسلم و قطعی به‌نظر می‌رسد، توقف سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، در ایستگاه ۱۶ میلیون و ۸۴۵ هزار تومان است. با وجود این جسارت و یاغی‌گری، بد نیست بدانید بازدهی سرمایه‌گذاری روی سکه تمام بهار آزادی، در هیچکدام از بازه‌های یک‌ماهه، شش‌ماهه و یک‌ساله به‌گردپای سکه ربع‌بهار آزادی نمی‌رسد.

قیمت هرگرم طلا ۱۸ عیار نیز روز شنبه پنجم آذر، به سقف تاریخی جدیدی دست پیدا کرد. طلای ۱۸ عیار در بازار داخلی، یکبار در ۲۲ خرداد امسال از محدود یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار تومان گذشته بود، اما در ادامه ناچار شد حتی تا یک میلیون و ۱۹۶ هزار و ۸۰۰ تومان عقب بنشیند. ۲۳ آبان، دوباره شاهد عبور ارزش طلا ۱۸ عیار از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بودیم. در ۲۴ آبان، هرگرم طلا ۱۸ عیار روی سکوی یک میلیون و ۵۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان ایستاد، اما تنها ۱۲ روز بعد، باید از قله یک میلیون و ۵۲۹ هزار و ۷۰۰ تومان به‌عنوان رکورد جدید قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار یاد کنیم.

قیمت سکه امامی در پایان معاملات روز شنبه پنجم آذر ۱۴۰۱، به ۱۶ میلیون و ۸۴۳ هزار تومان رسید تا شاهد ثبت رکوردی جدید در تاریخ بازار سکه باشیم. یک‌سال پیش سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، در همین موقع از سال حدود ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان ارزش داشت. معاملات سال ۱۴۰۱ را با نرخ ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آغاز کردیم و هرچه جلو آمدیم قیمت سکه بالا و بالاتر رفت. قیمت سکه امامی در ۲۲ اردیبهشت، با حرکتی جسورانه خود را به ۱۴ میلیون و ۹۴۶ هزار تومان رساند. سکه تمام بهار آزادی، یک‌ماه بعد با رسیدن به قله ۱۶ میلیون و ۳۹۲ هزار تومان، دوباره شگفتی خلق کرد، اما از آن به‌بعد سر به زیر انداخت و حتی در ۲۹ مرداد تا ۱۲ میلیون و ۷۷۹ هزار تومان نزول کرد.

قیمت سکه، یک‌بار دیگر با شروع فصل پاییز صعودی شد و از ۱۱ آبان، پا را از مرز ۱۶ میلیون تومان فراتر گذاشت. وقتی شانزدهمین روز از آبان را به پایان رساندیم، قیمت سکه امامی به ۱۶ میلیون و ۴۹۷ هزار تومان رسیده بود. دو هفته بعد دوباره سکه را در این محدوده قیمت ملاقات کردیم و پنجشنبه سوم آذر، سکه با رسیدن به ۱۶ میلیون و ۶۵۴ هزار تومان، رکورد جدید خلق شد، اما آن‌هایی که تصور می‌کردند به پایان خط رسیده‌ایم و قرار است سکه استراحت کند، سخت در اشتباه بودند، چون سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، در پایان معاملات روز شنبه پنجم آذر، روی قله ۱۶ میلیون و ۸۴۳ هزار تومان ایستاد و رکوردی جدید از خود به جا گذاشت. این عدد به معنی بازدهی مثبت حدود سه درصدی در هفت روز، بازدهی مثبت ۱۲.۴ درصدی در یک‌ماه، بازدهی ۱۵.۷ درصدی در طول شش‌ماه و بازدهی مثبت ۳۳ درصدی در مدت یک‌سال گذشته است.

قیمت سکه نیم‌بهار آزادی همزمان با رکوردشکنی سکه امامی، تا ۹ میلیون و ۳۰ هزار تومان پیش رفت، اما هنوز نتوانسته رکورد تاریخی خود را که در روز ۲۲ خرداد ۱۴۰۱، با ایستادن روی جایگاه ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به‌ثبت رسیده، بشکند. حداقل تا پایان روز شنبه پنج آذر ماه ۱۴۰۱، در انجام این مهم ناکام بوده است. از طرف دیگر قیمت سکه ربع‌بهار آزادی، روز شنبه پنجم آذر ۱۴۰۱ در معاملات تک‌فروشی به شش میلیون تومان رسید و در حال حاضر ۳۰۰ هزار تومان با رکورد تاریخی خود که در ۲۲ خرداد امسال با ایستادن روی سکوی شش میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در خاطرات باقی مانده، فاصله دارد. آخرین قیمت تک‌فروشی سکه گرمی در معاملات روز شنبه پنجم آذر ۱۴۰۱، سه میلیون و ۴۱۰ هزار تومان گزارش شده است.

ریشه گرانی ها در بازار طلا و سکه

کامران ندری، اقتصاددان

شکل گیری جو روانی منفی پیش بینی افزایش قیمتها در بازارهای موازی را به همراه داشت. همچنین به دلیل شرایط تورمی موجود در کشور، تمامی بازارها یکی پس از دیگری رشد قیمتها را تجربه خواهند کرد. وقتی تورم نزدیک به ۵۰ درصد است و کالاها مدام در حال گران شدن هستند، در بازارهای سرمایه گذاری نیز رشد قیمتها اتفاق می افتد. این روند بسیار طبیعی است و وضعیتی غیر از این پیش بینی نمی شد.

اجرای سیاست هایی که بتواند در بازارهای موازی تاثیرگذار باشد شاید در شرایطی که تورم بر اقتصاد غالب نبود می توانست راهی از پیش ببرد اما در شرایطی که انتظارات تورمی بالایی شکل گرفته است، موثر نخواهد بود. به عبارتی بهتر شکل گیری جو روانی منفی در اقتصاد می تواند سیاست ها و تصمیماتی را که دولت برای ساماندهی بازارها اتخاذ کرده خنثی کند. به همین دلیل سیاست عرضه اوراق سکه در شرایط فعلی شاید کارایی لازم را نداشته است.

هرچند منابع ارزی کشور در حال حاضر در وضعیت مناسبی قرار دارد و بانک مرکزی باید بتواند این جو روانی را از بین ببرد اما انتظارات تورمی نمی تواند بازار را سمت درست هدایت کند. در این بین بانک مرکزی نیز نخواهد نتوانست به اهداف خود چه در بازار طلا و سکه و چه در بازار ارز دست پیدا کند.

اعمال تحریم های جدید و وجود جو روانی منفی ناشی از تحریم های قبلی و توقف مذاکرات برجام نیز در رشد قیمت طلا و سکه تاثیر داشته است. اعمال تحریم های جدید همان جو روانی منفی حاکم بر بازار را ایجاد کرده است. اتفاقات داخلی و خارجی در این روند صعودی قیمتها در بازار طلا و سکه تاثیرگذار بوده است. به طور طبیعی ناآرامی ها اثر منفی خود را بر بازارها دارند. اما اگر مشخص شود که مذاکرات متوقف شده و آمریکا فشار حداکثری را بازگرداند و تحریم های سازمان ملل نیز به آن اضافه شود، می تواند اثرات خیلی بدی بر روی بازارها بخصوص بازار ارز بگذارد. با ین تاثیرگذاری در بازار ارز، طلا و سکه نیز دنباله روی بازار ارز خواهند شد. شواهد در بازار طلا و سکه نیز نشان می دهد اثرپذیری از مجموعه عوامل تاثیرگذار آغاز شده است.

در این بین یکی از مهم‌ترین اقدامات بانک مرکزی در چنین شرایطی مدیریت درست و صحیح نقدینگی و مدیریت نرخ بهره در بازار اقتصادی است. مسلم است کنترل نیروهای تقاضای بازار، می‌تواند از تشدید شرایط تورمی جلوگیری کند و بر بازارها تاثیر مثبت داشته باشد.

همچنین مطالعه کنید:

تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی

به گزارش کسب و کار نیوز ، مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه این اقدام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.