صفحه اصلی / اسلایدر / در آستانه وداع با بازارهای جهانی/ قطع اینترنت صادرات آجیل ایران را فلج کرد/کاهش ۴۰ درصدی تولید خشکبار
در آستانه وداع با بازارهای جهانی/ قطع اینترنت صادرات آجیل ایران را فلج کرد/کاهش ۴۰ درصدی تولید خشکبار

در آستانه وداع با بازارهای جهانی/ قطع اینترنت صادرات آجیل ایران را فلج کرد/کاهش ۴۰ درصدی تولید خشکبار

کسب و کار نیوز- رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار گفت: کاهش تولید قطعا روی قیمت‌ها تاثیر می‌گذارد. البته اصل قیمت در این زمان مهم نیست ؛ نگرانی این است که در حال از دست دادن سهم بازار در جهان هستیم و ارتباطمان با دنیا در حال کم شدن است که این موضوع قابل جبران نیست.

به گزارش کسب و کار نیوز، ناآرامی‌ها اخیر در کشور سبب مشکلاتی برای فروشندگان بازار شد، ولی مهم‌ترین تاثیر آن قطعی اینترنت بود که ارتباط با واردکنندگان خشکبار و آجیل کشور را از بین برد و از این لحاظ می‌توان گفت اعضای این صنف دچار زیان و از دست رفتن بازارهای صادراتی شدند. در این خصوص با علیرضا ارزانی، رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار توضیحاتی داد.

ارزانی پیرامون قطعی اینترنت و تاثیر آن بر صادرات آجیل و خشکبار گفت: قطعی اینترنت وضعیت را بسیار با مشکل رو به رو کرده است؛ اینگونه بیان کنیم که این اتفاق صادرات آجیل را فلج کرد. ارتباط‌گیری با کشورهای دیگر به سختی انجام می‌شود و در آخر تاثیر بسیار مخربی بر این بازار گذاشته است. قبلا بین تجار استفاده از ایمیل رایج بود اما امروزه بیشتر تولیدکنندگان و صادرکنندگان از واتس اپ استفاده می‌کنند که درحال‌حاضر قطع است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: درصد ضرر قطعی اینترنت روی صادرات را باید اقتصاددان‌ها و آمارنویسان محاسبه کنند اما تاثیر آن به قدری چشم‌گیر است که می‌گویم تجارت آجیل و خشکبار فلج شده است. ما هرروز باید به صورت آنلاین نرخ ارز را داشته باشیم، نرخ محصول را از بازار محاسبه کنیم، عکس آن را ارسال کنیم؛ که متاسفانه راه ارتباطیمان قطع شده است و به سختی میتوانیم کارها را انجام دهیم.

ارزانی در خصوص کاهش ۴۰ درصدی تولیدخشکبار و تاثیر آن بر قیمت‌های بازار بیان کرد: کاهش تولید قطعا روی قیمت‌ها تاثیر می‌گذارد. البته اصل قیمت در این زمان مهم نیست ؛ نگرانی این است که در حال از دست دادن سهم بازار در جهان هستیم و ارتباطمان با دنیا در حال کم شدن است که این موضوع قابل جبران نیست. ما برای گرفتن این سهم در بازار بسیار زحمت کشیدیم و هزینه‌های بسیاری را برای آن پرداخت کردیم. طبیعتاً صادرات پسته و سایر محصولات آجیل و خشکبار نیز به همین میزان با کاهش روبه‌رو بوده است، هر چند که کاهش تولید هزینه‌های سربار تولیدکنندگان را نیز به شدت افزایش داده است. اما باید در نظر داشت که خسارت اصلی ما کاهش سهم بازار جهانی است نه تفاوت قیمت‌ها؛ مشکل نرخ را دولت از بین می‌برد و بر عهده آن است اما اگر این مشکل را نتوانیم جبران کنیم قیمت‌ها افزایش بیشتر هم خواهند داشت.

ارزانی پیرامون تاثیر نوسان ارز بر بازار گفت: زمانی که نوسان ارز وجود دارد ما نمی‌توانیم در بازار جهانی نرخ را مشخص کنیم. تا بخواهیم نرخ ارز را در بیاوریم و محاسبه کنیم مشتری خرید خود را از جای دیگر انجام می‌دهد. عملا ما بازارمان را از دست داده‌ایم. راهکار درست شدن این موضوع از طریق دولت باید ارائه شود. بهتر است دولت هرچه سریعتر برای این اتفاق دست بجنباند و کاری انجام شود تا صادرات ما بیشتر از این غرق نشود. دولت از نوسان ارز در حال کاسبی است و نظارتی بر مشکلات ندارد به همین علت از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان ما نمی‌توانیم انتظارات خارج از توقعی داشته باشیم چون دستش کوتاه است و کاری از پیش نمیتواند ببرد. نابسامانی‌های بازار یکی دیگر از مشکلاتی است که تولیدکنندگان و صادرکنندگان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار گفت: بازار جهانی پسته در وضعیت فعلی در اختیار امریکا و ایران است، ولی با خشکسالی به وجود آمده توان رقابت کمتری با این کشور داریم و این امر به بازار آسیب رسانده است و با اتفاقات اخیر در حال بدتر شدن هم است.

رییس اتحادیه آجیل و خشکبار گفت: اغتشاشات و ناآرامی‌ها اخیر سبب مشکلاتی برای فروشندگان شد، ولی تاثیر این ناآرامی‌ها قطعی اینترنت بود که ارتباط با واردکنندگان خشکبار و آجیل کشور را از بین برد و باعث از دست رفتن بازارهای صادراتی خواهد شد.

علیرضا ارزانی در خصوص آخرین وضعیت بازار آجیل و خشکبار اظهار داشت: فروشندگان آجیل و خشکبار همچون گذشته محصولات خود را در بازار به فروش می‌رسانند. وی افزود: تولید خشکبار در کشورمان با کاهش ۴۰ درصدی به دلیل شرایط اقلیمی و آب هوایی روبرو شده و خشکسالی امان تولیدکنندگان این محصولات را بریده است.

رییس اتحادیه آجیل و خشکبار گفت: طبیعتاً صادرات پسته و سایر محصولات آجیلی و خشکبار نیز به همین میزان با کاهش روبرو بوده است، هر چند که کاهش تولید هزینه‌های سربار تولیدکنندگان را نیز به شدت افزایش داده است. ارزانی تصریح کرد: بازار جهانی پسته در وضعیت فعلی در اختیار آمریکا و ایران است، ولی با خشکسالی به وجود آمده توان رقابت کمتری با این کشور داریم و این امر به بازار آسیب رسانده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: اغتشاشات و ناآرامی‌ها اخیر سبب مشکلاتی برای فروشندگان بازار شد، ولی مهم‌ترین تاثیر این ناآرامی‌ها قطعی اینترنت بود که ارتباط با واردکنندگان خشکبار و آجیل کشور را از بین برد و از این لحاظ می‌توان گفت اعضای صنف دچار زیان و از دست رفتن بازارهای صادراتی شدند. رییس اتحادیه آجیل و خشکبار گفت: نابسامانی‌ها بازار ارز نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که تولیدکنندگان و صادرکنندگان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

همچنین مطالعه کنید:

شماره ۳۱۷۰ روزنامه کسب و کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.