صفحه اصلی / اسلایدر / عشایر چهار برابر نیاز وارداتی گوشت قرمز تولید می‌کنند/تداوم گرانی گوشت در بازار
عشایر چهار برابر نیاز وارداتی گوشت قرمز تولید می‌کنند/تداوم گرانی گوشت در بازار

عشایر چهار برابر نیاز وارداتی گوشت قرمز تولید می‌کنند/تداوم گرانی گوشت در بازار

کسب و کار نیوز- به رغم تولید چهار برابری نیاز وارداتی گوشت قرمز توسط عشایر باز هم شاهد گرانی این کالای اساسی در بازار هستیم. گوشت از سفره ها حذف شده و هر روز افراد بیشتری قدرت خرید گوشت را از دست می دهند. رشد قیمت ها در بازار کالاهای اساسی در حالی اتفاق می افتد که قرار بر این شد بازگشت قیمت‌ کالاهای اساسی به شهریور سال ۱۴۰۰تحقق پیدا کند.

به گزارش کسب و کار نیوز، رئیس سازمان امور عشایر ایران می گوید: عشایر با جمعیت ۱.۵ درصدی، ۲۵ درصد پروتئین کشور را تولید می‌کنند که این میزان چهار برابر نیاز وارداتی گوشت قرمز به کشور است لذا باید به این قشر تولید کننده توجه ویژه‌ای داشته باشیم. عباس پاپی‌زاده رئیس سازمان امور عشایر ایران به همراه علی کریمی فیروزجایی رئیس فراکسیون عشایری مجلس در سفر به مازندران و در دیدار با استاندار این استان، اظهار داشت: در سفر استانی رئیس‌جمهور به استان مازندران ۳۵ میلیارد تومان به حوزه عشایر این استان اختصاص یافته که تخصیص کامل این اعتبارات می‌تواند در رفع مشکلات عشایر استان نقش قابل توجهی ایفا کند.

وی با اشاره به پتانسیل‌های استان مازندران در حوزه‌های مختلف، گردشگری را از مؤلفه‌های مهم برای توانمندسازی عشایر استان برشمرد و بر حمایت و همسویی دستگاه‌های اجرایی استان در این حوزه تاکید کرد. پاپی‌زاده گفت: با همراهی مجلس شورای اسلامی و به خصوص رئیس و اعضای فراکسیون عشایری، امسال اعتبارات خوبی به حوزه عشایر اختصاص داده شده که امیدواریم با تخصیص این اعتبارات بسیاری از مشکلات در مناطق عشایری برطرف شود. رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: عشایر استان مازندران در گذشته متولی خاصی نداشتند و امور عشایر مازندران جدیدالتأسیس است. لذا حمایت دستگاه‌های اجرایی استان می‌تواند در افزایش برخورداری این جامعه مولد مؤثر باشد.

عضو هیأت رئیسه مجلس و رئیس فراکسیون عشایری نیز در این نشست اظهار داشت: تلاش مجلس در این است که مشکلات عشایر را به صورت ویژه بررسی کند از این رو به همراه رئیس سازمان امور عشایر سفرهای متعددی برای بررسی مسائل و مشکلات عشایر داشته‌ایم. علی کریمی فیروزجایی با تاکید بر لزوم بازنگری در آمار سرشماری عشایر کوچنده استان، تشکیل کارگروه ویژه در استانداری برای بررسی مسائل و مشکلات و حمایت از عشایر استان را ضروری و حائز اهمیت دانست.

در ادامه این نشست، استاندار مازندران نیز از عشایر به عنوان حافظان منابع طبیعی نام برد و بیان کرد: استانداری و دستگاه‌های اجرایی مازندران آمادگی کامل برای حمایت از این قشر زحمت‌کش را دارند. سیدمحمود حسینی‌پور برای تخصیص اعتبار بند ب تبصره ۱۶ به عشایر مازندران قول مساعد داد و افزود: در اولین فرصت کارگروهی برای بررسی مشکلات عشایر در استانداری مازندران تشکیل خواهد شد و پس از جمع‌بندی مشکلات و مطالبات عشایر، تا یک ماه آینده شورای عشایری استان را برگزار خواهیم کرد. گفتنی است؛ رئیس سازمان امور عشایر ایران و رئیس فراکسیون عشایری مجلس در این سفر به همراه رئیس جهاد کشاورزی و رئیس امور عشایر مازنداران با عشایر استان دیدار و مشکلات و مطالبات آنان را از نزدیک مورد بررسی قرار دادند.

در این رابطه همچنین عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس در خصوص اختلاف قیمت غیرمنطقی بین دام زنده و گوشت عرضه شده در قصابی ها می گوید: نصف قیمت پرداختی مصرف کنندگان گوشت به دست دامداران می‌رسد و در مسیر عرضه، دلالان سردخانه داران و قصابی‌ها سود بیشتری را دریافت می‌کنند. جلال محمودزاده گفت: اختلاف قیمت غیرمنطقی مطرح شده حاصل عملکرد واسطه‌ها در بازار است و دامداران از این مبالغ بهره‌مند نمی‌شوند. نماینده مهاباد در مجلس با اشاره به اینکه علیرغم بالا بودن قیمت تمام شده تولید گوشت قرمز برای دامداران به واسطه حذف ارز دولتی واردات نهاده‌های دامی، نصف سود واسطه‌ها نیز به دامداران نمی‌رسد، ادامه داد: دولت و شرکت پشتیبانی امور دام باید دام را از دامداران با احتساب قیمت تمام شده و سود متعارف از دامداران خریداری کند و به دست مصرف کنندگان برساند.

نماینده مجلس اظهار کرد: متاسفانه شرکت پشتیبانی امور دام در زمینه خرید دام مازاد دامداران به خوبی عمل نکرده و واسطه‌ها و دلالان دام را در شرایطی که دامداران در زمینه تامین نقدینگی و نهاده‌ها دچار مشکل شده‌اند با قیمت پایین خریداری می‌کنند و به بازار عرضه می‌کند. محمودزاده با بیان اینکه دامداران طی یک الی دو سال دام را پرورش می‌دهند اما سود واسطه‌ها با صرف زمان یک ماه بیش از دامداران است، تصریح کرد: نصف قیمت پرداختی مصرف کنندگان گوشت به دست دامداران می‌رسد و در مسیر عرضه، دلالان سردخانه داران و قصابی‌ها سود بیشتری را دریافت می‌کنند.

همچنین مطالعه کنید:

۳۸۰ هزار مجوز کسب و کار، الکترونیکی شد/ اعلام فهرست دستگاه‌ها در تبدیل مجوزهای کاغذی

به گزارش کسب و کار نیوز ، در میان دستگاه‌هایی که بیشترین تبدیل مجوز کاغذی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.