به گزارش کسب و کار نیوز،
براساس آمارهای اعلامشده از سوی صندوق توسعه ملی، در بخش ریالی ۲ هزار میلیارد تومان با امضای تفاهمنامه با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، ۲ هزار میلیارد تومان با امضای تفاهمنامه با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و ۱۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان نیز بهمنظور سپردهگذاری از طریق انعقاد ۱۶۹ فقره قرارداد با ۲۰ بانک عامل تخصیص یافته است.
در حوزه تسهیلات دلاری نیز صندوق توسعه ملی ظرف یک سال گذشته ۵ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی، ۲۰۰ میلیون دلار بهعنوان کمک به صندوق تثبیت بازار سرمایه، ۳.۱ میلیارد دلار انعقاد قرارداد عاملیت ارزی با ۹ بانک عامل، ۲ میلیارد دلار وصول مطالبات معوق صندوق و ۵۰۰ میلیون دلار تخصیص اعتبار برای اعطای تسهیلات اعتبار خریدار پرداخت کرده است.
تخصیص ۱۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومان منابع به ۱۰هزار طرح تولیدی
گفتنی است، منابع صندوق توسعه ملی با هدف رونق تولید طی یک سال گذشته به بخشهای زیرساختی تولید اختصاص پیدا کرد که در مجموع شامل ۱۰ هزار و ۹۶ طرح میشود، در این بین ۷ هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان به ۷۸۲ طرح صنعتی، ۹۰۰ میلیارد تومان به ۸۶ طرح گردشگری، ۶۰۰ میلیارد تومان به ۲۲۸ طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی و همچنین ۳ هزار میلیارد تومان به ۹ هزار طرح حوزه آب و کشاورزی تخصیص یافته است.
در این بین و بهمنظور کمک به تکمیل ۸۲ طرح از طرحهای تأمینمالیشده با درخواست امهال دوران مشارکت موافقت شده است، ضمن اینکه برای نظارت بر طرحها از ۷۰ پروژه تأمینمالیشده ارزی و ریالی بازدید شده است.
همچنین در راستای تبیین برنامهها و تدوین اسناد بهمنظور تغییر رویکرد و رویهها طی سال گذشته بحث آسیبشناسی عملکرد ۱۰ساله صندوق توسعه ملی، برگزاری ۲۲ وبینار علمی ـ آموزشی جهت معرفی عملکرد صندوق توسعه ملی و همچنین برگزاری همایش صندوق ثروت ملی و عدالت بیننسلی با حضور جامعه نخبگانی برگزار شد.
بهمنظور تحقق اهداف صندوق توسعه ملی و تغییر رویههای گذشته، تدوین و پیگیری اسناد مختلفی از جمله پیشنهاد نظامنامه سرمایهگذاری داخلی صندوق توسعه ملی، سند اصلاحات اساسنامه صندوق توسعه ملی در برنامه هفتم توسعه، مشارکت در تدوین برنامه هفتم توسعه و نگاشت نقش مؤثر صندوق در اقتصاد کشور و تدوین شیوهنامه وصول مطالبات صندوق توسعه ملی و ابلاغ توسط رئیس جمهور در دستور کار صندوق توسعه ملی قرار گرفت.
ارتقاء رتبه صندوق توسعه ملی در مراجع بینالمللی
در حوزه بینالملل نیز صندوق توسعه ملی اقداماتی نظیر تصویب شیوهنامه سرمایهگذاری خارجی، سپردهگذاری ارزی (تصویب چارچوب قرارداد جهت اعطلای تسهیلات اعتبار خریدار) و انجام اقدامات اولیه تأسیس بانک آفشور انجام شده است. همچنین کسب رتبه ۱۷ از نظر میزان دارایی در رتبهبندی مؤسسه جهانی صندوقهای ثروت ملی (SWFI) و کسب رتبه ۵۲ از ۱۰۰ در تابلوی امتیازدهی حکمرانی، پایداری و تابآوری مؤسسه جهانی صندوقهای ثروتهای ملی (GSWF) از جمله نتایج اقدامات انجامشده است.
در ارتباط بین ایران و روسیه نیز فعالیتهایی در چارچوب همکاریهای راهبردی دو کشور انجام شده است. با توجه به این مسئله تخصیص یکمیلیارد یورو در قالب اعتبار خریدار و فروشنده از سوی شورای هماهنگی همکاریهای کشورهای هدف (روسیه) ابلاغ شده است، همچنین اقدامات اولیه در راستای تأسیس صندوق مشترک ایران و روسیه نیز صورت پذیرفته است.