به گزارش کسب و کار نیوز، گواهینامه رتبهبندی به دو واحد صنعتی برتر قطعهساز لوازم خانگی اهدا شد. قطعهسازی را موتور محرکه صنعت میدانند و به همین منظور قرار است به زودی طرح رتبهبندی قطعهسازان در راستای بهبود صنعت در دستور کار قرار گیرد. در همین راستا انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با همکاری شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران از یک سال گذشته اقداماتی برای به ثمر رسیدن این طرح انجام داده است.
در روز سهشنبه هفتم تیر جلسهای به منظور توسعه صنعت قطعهسازی و طرح رتبهبندی قطعهسازان با حضور مسئولان وزارت صنعت و مدیران قطعهسازان بزرگ در اتاق بازرگانی برگزار شد.
این جلسه با حضور مهدی نیازی، معاون هماهنگی و امور کسبوکار وزارت صمت، محسن شکرالهی، مدیرکل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت، علیرضا دانیالی، رئیس هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی، عباس هاشمی، دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران و برخی از اعضای هیت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی، دپارتمان قطعهسازان و … برگزار و در فاز اول طرح رتبهبندی از دو قطعهساز برتر تقدیر شد.
شرکت صنایع صبح پارلار آسیا با مدیرعاملی جعفر صبحی و شرکت تکبان کنترل انرژی با مدیرعاملی علیرضا عراقی، دو واحد برتر قطعهساز بودند که در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند.
ارتقای صنعت قطعهسازی از لحاظ کمی و کیفی
علیرضا عراقی، مدیرعامل شرکت تکبان کنترل انرژی و یکی از دو قطعهساز برتر مورد تقدیر قرار گرفته در این طرح گفت: عوامل متعددی سبب شد که بتوانیم به این جایگاه برسیم و ممیزی بازرسی و کنترل کیفیت را به موفقیت پشت سر بگذاریم. تیم تحقیق و توسعه R & D و تیم کنترل کیفیت QC در شرکت تکبان به عنوان تنها تولیدکننده و بنیانگذار صنعت ترموستات در ایران با تلاشهای شبانهروزی و مستمر طی سالیان متمادی باعث شد کیفیت محصول در شرکت تکبان نهادینه شود و ۴۵ مدل ترموستات در صنوف مختلف سرمایشی و گرمایشی در دماهای مختلف تولید کند. همچنین ۵ اختراع ثبت شده نیز حاصل سالها تحقیق و تلاش بوده است. همچنین در بخش شیرترموستاتیک رادیاتور با ۲۵ درصد صرفهجویی انرژی کمک شایان در راستای سیاستهای دولت انجام دادهایم.
عراقی افزود: شرکت تکبان برنامه کنترل کیفیت را از ۱۵ سال قبل به طور جد مدنظر قرار داده است که بازار را جولانگاه آزمون صحیح و خطای محصول خود نکند. تاسیس و تجهیز آزمایشگاه با استاندارد ملی ۵۰۳۹ و آزمایشگاه شیر ترموستاتیک رادیاتور با استاندارد EN215 با سرمایهگذاری بسیار زیاد و البته هزینه نهفته گزاف توسط شرکت تکبان ، مهمترین رخداد در کنترل کیفیت ترموستات سرمایشی و گرمایشی در کشور بود که توانست با متدهای روز دنیا آشنا شود و آزمایشگاه را تجهیز کند و ترموستات رو آزمون و به کیفیتی که اکنون شاهدش هستیم. برساند.
مدیرعامل شرکت تکبان کنترل انرژی ادامه داد: البته در کنار خودآزمایی روزانه، به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان ملی استاندارد نیز کمک شایان ذکری به صنعت کشور در آزمون ترموستاتهای وارداتی با کیفیت توسط تولیدکنندگان و مصرف کنندگان از مبادی قانونی کردیم. تجهیز سالانه آزمایشگاه به دستگاههای پیشرفته آزمون ترموستات باعث شد طی ده سال بعد از تاسیس به درجهایی از کیفیت برسیم که در بازار داخلی بدون رقیب باشیم و ۱۳برند معروف اروپایی رو از دور رقابت خارج کنیم و تحریمهای ظالمانه را بی اثر کنیم و در بازار داخلی با محصولی با کیفیت نیاز مصرف کننده و تولیدکننده محصول نهایی را برطرف کنیم. البته این امید میرود با تعامل بیشتر و البته اطمینان خاطر تولیدکنندگان محصولات نهایی، بتوانیم صنعت قطعهسازی را به درجهایی از کیفیت برسانیم که این تعامل منجر به اعتماد به محصول و صنعت قطعهسازی با ساخت داخل شود.
عراقی افزود: امیدواریم بتوانیم با ریلگذاری که شروع کردیم و با توجه به حمایتهای بیدریغ مقام معظم رهبری از صنعت لوازم خانگی کشور، لبیک بگوییم و آرزوی رهبر انقلاب در دستیابی به بازار ۴۰۰ میلیونی منطقه را محقق کنیم و صادرات پایدار به بازارهای منطقه را اعتلا بخشیم.
مدیرعامل شرکت تکبان کنترل انرژی در مورد طرح رتبهبندی قطعهسازان گفت: توجه نیازهای بازار و آگاهی مصرف کننده و دستیابی به اطلاعات به روز سبب شده است که تولیدکنندگان محصول نهایی برای ارتقاء کیفیت خود تلاش کنند. برای تولید یک محصول نیاز به قطعات مختلفی دارید که نقص در عملکرد هر یک از قطعات، سبب بروز اشکال در سیستم محصول نهایی تولید شده میشود و نارضایتی مشتری را در پی خواهد داشت و خسارات جبرانناپذیری به برندینگ آن شرکت وارد میکند.
عراقی افزود: از این رو برای اعتمادسازی و ترغیب شرکتهای تولیدی میبایست، صنعت قطعهسازی را از نظر کیفی و کمی ارتقاء بخشید و برای حصول به نتیجه مهمترین ابزاری که میتوان استفاده کرد بازرسی کیفی محصول کارخانه قطعهسازی است که با توجه به عوامل متعدد بررسی و بازرسی کرد و سرانجام با گریدبندی بتوان به تعامل هر دو صنعت برسیم.
مدیرعامل شرکت تکبان کنترل انرژی ادامه داد: برگزاری کلاسهای آموزشی برای تولیدکنندگان همیشه انجام شده است، تعاملات هم همیشه برقرار بوده است، اما برای منظم کردن این تعاملات و آموزش نیاز به یک بررسی کامل و جامع بود که بعد از جلسات متعدد در دپارتمان و مشاورت با دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، این اتفاق مبارک حاصل تفاهم و تعقل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران و شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران بود و برای اولین بار در صنعت قطعهسازان شکل گرفت.
وی افزود: در کشور های توسعهیافته صنعت قطعهسازی به عنوان موتور محرکه و پیشران اقتصاد محسوب و توجه ویژهایی به آن میشود. در کشور ما نیز ریاست وزارت صمت و مدیران این وزاتخانه توجه خاصی به کنترل کیفیت در صنعت لوازم خانگی دارند .
عراقی ادامه داد: مهمترین مقولهای که سبب تعامل تولیدکننده محصول نهایی و قطعهساز میشود، کیفیت است. کیفیت در قطعهسازی همیشه مشهود بوده است اما امروز سازمان یافتهتر، منسجمتر در تولید و کیفیت در حال فعالیت هستند.