شایلی قرائی
به گزارش کسب و کار نیوز ، البته افراد دریافت کننده یارانه جدید ممکن است در حسابها با مبلغی کمتر از ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان مواجه باشند که دلیل آن به کسر قسط وام یک میلیونی مربوط به دوران کرونا که به یارانه بگیران پرداخت و هر ماه از حساب یارانه آنها کسر میشد، بر میگردد. بر این اساس با توجه به اینکه دیگر یارانه ۴۵ هزار تومانی پرداخت نمیشود و این رقم ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان جایگزین آن شده است بنابراین قسط وام کرونا از همین رقم کسر شده که تقریبا کمتر از ۵۰ هزار تومان بود. از سوی دیگر یارانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی که به حساب سرپرستان خانوار ۷۲ میلیون ایرانی واریز شده است، فعلا قابل برداشت نخواهد بود.
سرانجام پس از اعلام رئیس جمهوری و توضیحات وی در مورد جریان اصلاح یارانههای پنهان و ارز ۴۲۰۰ تومانی، پرداخت یارانه جدید در شب گذشته انجام شده است. اما در رابطه با این یارانه برخی ابهامات مطرح است که از سازمان هدفمندی یارانهها مورد سوال قرار گرفت. بر اساس این گزارش، یارانه پرداختی جدید جایگزین یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی و معیشتی شده و دیگر چنین مبالغی در ماه پرداخت نخواهد شد بلکه در قابل نرخ جدید است که میتواند در ادامه با اصلاح تدریجی ارز ۴۲۰۰ مبلغ آن تغییر کند.
اما یارانه جدید، برای ۷۲ میلیون ایرانی شامل ۲۳ میلیون خانوار واریز شده که برای سه دهک اول با مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و دهک بین چهار تا ۹ مبلغ ۳۰۰ هزار تومان بوده است. برداشت این یارانه فعلا به دلایلی امکان ندارد که احتمالا طی روزهای آینده از سوی دولت اطلاعرسانی شده و برداشت آن برای دریافت کنندگان امکان پذیر میشود.
اما کسانی که در لیست یارانهبگیران ولی یارانهای دریافت نکردهاند میتوانند اعتراض خود را به این موضوع از طریق سامانه hemayat.mcls.gov.ir و یا شماره ۶۳۶۹ اعلام کنند که از سوی وزارت رفاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. بر این اساس بعد از بررسیهایی که در این رابطه صورت میگیرد، اگر شخص معترض محق دریافت یارانه تشخیص داده شود این مبلغ به او پرداخت خواهد شد. حتی برای این دو ماهی که واریز صورت میگیرد نیز در قالب معوقه پرداخت میشود.
در همین زمینه یک کارشناس اقتصادی در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: دولت سیزدهم میخواهد با تغییر رویه و اصلاح سیاست، ارز ترجیحی را در انتهای فرآیند و به خود مردم اختصاص دهد.
حمید حاج اسماعیلی اضافه کرد: دولت قبل ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای کالاها در مبدأ اختصاص میداد، اکنون دولت سیزدهم با تغییر رویه و اصلاح، قصد دارد ارز ترجیحی را در انتهای فرایند و با تزریق سوبسیدها به خود مردم اختصاص دهد.
وی اظهار داشت: نیاز است تا دولت با نظارت بیشتر، قیمتها را کنترل کند تا شاهد روند کاهش نرخ تورم باشیم، این در حالی است که در دولتهای سابق تورم و افزایش تصاعدی نقدینگی رخ داد.