صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / چرا مصوبه واردات موبایل با ارز خشکبار متوقف شد؟
چرا مصوبه واردات موبایل با ارز خشکبار متوقف شد؟

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران پاسخ می دهد

چرا مصوبه واردات موبایل با ارز خشکبار متوقف شد؟

احمدرضا فرشچیان، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران می‌گوید که واردات موبایل با ارز خشکبار، پس از 6 ماه برگزاری جلسه و بررسی کارشناسی، ظاهرا به دلیل عدم صلاحدید و مخالفت رئیس‌کل بانک مرکزی، یک شبه متوقف شد.

یک عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه، اختصاص ارز حاصل از صادرات خشکبار به واردات برخی کالاها از جمله موبایل برای کمک به رفع تعهد ارزی صادرکنندگان محصولات کشاورزی اجرایی شد، گفت: دو روز پس از آغاز مبادله ارز میان صادرکنندگان خشکبار و واردکنندگان موبایل ، ناگهان به ما اعلام شد که بنا بر عدم صلاحدید رئیس‌کل بانک مرکزی این طرح متوقف می‌شود.

احمدرضا فرشچیان که خود از صادرکنندگان خشکبار است، در این باره توضیح داد: از اوایل سال گذشته که مساله رفع تعهد ارزی صادرکنندگان کالاهای کشاورزی پررنگ شد، جلسات مختلفی با حضور نمایندگان سازمان توسعه تجارت، بانک مرکزی و نمایندگان تشکل‌های مرتبط برگزار شد. ابتدا پیشنهاد سازمان توسعه تجارت این بود که رفع تعهد ارزی برخی گروه های خاص کالایی از جمله کالاهای کشاورزی حذف شود. اما در نهایت این نتیجه حاصل شد که واردات برخی کالاها به صادرات کالاهایی کشاورزی معطوف شود که  بدین ترتیب از گروه ۲۳ تا ۲۷ یک تعداد از اقلام لوکس و مصرفی انتخاب شد.

او افزود: از شهریور تا اسفند ماه سال گذشته، شاید ده‌ها جلسه مشترک میان سازمان توسعه تجارت، بانک مرکزی و تشکل‌های مربوطه برگزار شد، به طوری که شاید تعداد این جلسات به ۴۰ یا ۵۰ جلسه برسد. در نهایت در تاریخ ۲۵ اسفندماه سال گذشته، طبق توافق نمایندگان نهادهای ذیربط، مقرر شد که  ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی از جمله خشکبار، در نهادی به نام تالار دوم با واردکنندگان مبادله شود. از این رو در ۲۱ فروردین ماه سال جاری، این پروژه کلید خورد  و این تالار فعالیت خود را در تاریخ ۲۳ فروردین ماه آغاز کرد.

 بدین ترتیب صادرکنندگان ارز خود را با نرخ توافقی که البته تحت نظارت بانک مرکزی قرار داشت به واردکنندگان موبایل ارائه می‌کردند. در این پروژه، حتی بانک مرکزی تعدادی از صرافی های بانک های دولتی را که مورد وثوق این نهاد بود را نیز معرفی کرد. اما هنوز دو روز از آغاز مبادله میان این دو گروه نگذشته بود که شنیده شد، بنا بر عدم صلاحدید رئیس بانک مرکزی، فعالیت تالار دوم متوقف شد.

 فرشچیان با اشاره به اعتراض فعالان اقتصادی نسبت به عدم مشورت دولت با بخش خصوصی پیش از تصمیم گیری‌ها، گفت: در این مورد شاهد بودیم که دولت به طور استثنا با بخش خصوصی مشورت کرد و آنچه دولت در نظر داشت را فعالان بخش خصوصی پذیرفتند اما ناگهان این تصمیم لغو شد. سئوال من از ریاست بانک مرکزی این است که آیا این عدم صلاحدید هم بر مبنای کار کارشناسی حاصل شد؟ یا یک شبه در مورد سرنوشت این طرح تصمیم‌گیری صورت گرفت ؟ چرا حدود ۶ الی ۷ ماه از وقت فعالان اقتصادی، مدیران بانک مرکزی و مدیران صمت گرفته شد و در نهایت این رایزنی‌ها به چنین نقطه‌ای ختم شد؟ فعالان اقتصادی پیگیر این مساله هستند که بدانند رئیس بانک مرکزی به چه دلیل یک تنه در مقابل این طرح ایستاده‌ است.

فرشچیان در مورد سرنوشت کسانی که طی دو روز فعالیت تالار دوم اقدام به مبادله ارز کرده بودند، توضیح داد: معامله کسانی که در روزهای نخستین فعالیت تالار دوم اقدام به مبادله کرده بودند باطل شد. در این دو روز حتی مبالغی به چهار صرافی معرفی شده از سوی بانک مرکزی نیز ارائه شد اما در نهایت این طرح در حالت تعلیق قرار گرفت.

همچنین مطالعه کنید:

صادرات تا سقف یک میلیون دلار از رفع تعهد ارزی معاف می‌شود

به گزارش کسب و کار نیوز ، حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی ایران  گفت: مذاکراتی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.