صفحه اصلی / اسلایدر / تفاوت فاحش قیمت ‌قزل‌آلا از سر مزرعه تا واحدهای عرضه/ماهیِ شب عید گران می شود
تفاوت فاحش قیمت ‌قزل‌آلا از سر مزرعه تا واحدهای عرضه/ماهیِ شب عید گران می شود

تفاوت فاحش قیمت ‌قزل‌آلا از سر مزرعه تا واحدهای عرضه/ماهیِ شب عید گران می شود

کسب و کار نیوز- در سال ۹۷ قیمت ماهی قزل آلا کیلویی ۲۵ هزار تومان بود در حالی که امسال حدود سه برابر افزایش قیمت را شاهد هستیم. نرخ هر کیلو قزل آلا در بازار به ۶۷ هزار تومان رسید و با افزایش تقاضا در یک ماه پایانی سال این احتمال وجود دارد که قیمت ماهی رشد داشته باشد. برای اینکه محصولات شیلات از جمله ماهی به دست مصرف کننده برسد، چند دست جا به جا می‌شود و در واقع قیمتی که تولیدکننده برای محصولش دریافت می‌کند، بسیار پایین‌تر از آن چیزی است که محصول در بازار به فروش می‌رسد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز ، در همین رابطه مدیرعامل اتحادیه سراسری ماهیان سردآبی خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان مدت‌هاست که ماهی قزل آلا را باهمان نرخ ثابت کیلویی ۶۷ هزار تومان عرضه می‌کنند و اما چه اتفاقاتی رخ داد که قیمت قزل آلا در مقاطعی به بالای ۱۰۰ هزار تومان در واحدهای عرضه رسید هنوز برای ما روشن نشده است.

آرش نبی‌زاده با اشاره پیش بینی افزایش قیمت ماهی قزل آلا، گفت: با نزدیک شدن به روزهای پایان سال احتمال افزایش نرخ قزل آلا وجود دارد. با کاهش قدرت خرید مردم بازار بسیار ضعیف شده است و تولیدکنندگان با آسیب و ضرر ماهی را به فروش می‌رسانند که استخرهای خود را خالی کنند. این فعال اقتصادی قیمت ماهی قزل آلا سر مزرعه را کیلویی ۶۷ هزار تومان عنوان کرد و افزود: در سال جاری صادرات توانست بسیاری از مزراع تولیدکنندگان قزل آلا را نجات بدهد تا آنها همچنان برای تولید در سال آینده راغب باشند. به نظر من اگر امکان صادرات وجود نداشت برای بسیاری از تولیدکنندگان ادامه حیات اقتصادی میسر نبود. وی با اشاره به کشورهای هدف صادراتی، گفت: ماهی قزل‌آلا به آذربایجان، ارمنستان، عراق، قطر، عمارت و روسیه صادر شد. سال گذشته حدود ۱۶ هزار تن قزل آلا صادر کردیم که در سال جاری تا به امروز میزان صادرات به ۱۰ هزار تن هم نرسیده است.

نبی زاده در تشریح وضعیت مزارعی که با هدف مصرف داخلی تولید می کردند، گفت: در این واحدها هزینه‌ها با درآمد همخوانی ندارد و بسیاری از این واحدها میزان تولید خود را در سال آینده کاهش خواهند داد. همچنین علاوه بر کاهش خرید قزل‌آلا، از سوی مردم  خشکسالی  نیز مزیت به علت شد و میزان تولید را ۱۵ تا ۲۰ هزار تن کاهش داد. وی میزان تولید قزل آلا را در سال گذشته حدود ۱۴۵ هزار تن عنوان کرد و افزود: در سال جاری میزان تولید به حدود ۱۱۵ هزار تن رسید و باید منتظر باشیم که در سال آینده چه پیش خواهد آمد اگر همچنان همین روند ادامه داشته باشد بسیاری از تولیدکنندگان تولید را متوقف خواهند کرد.

به گفته نبی‌زاده، قیمت ماهی در حال حاضر ۳ برابر مرغ است از این‌رو تمایل مردم برای مصرف کاهش پیدا می‌کند. مدیرعامل اتحادیه سراسری ماهیان سردآبی خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان آبزیان جزو محدود بخش‌هایی کشاورزی هستند که از یارانه دولتی کمی استفاده می‌کنند. نرخ خوراک ماهیان با نرخ نیمایی وارد می‌شود و به همین دلیل قیمت تمام شده محصولات بالاست با مقایسه قیمت مرغ و ماهی این موضوع بیشتر مشهود می‌شود.

این فعال اقتصادی در ادامه گفت: بسیاری از تولیدکنندگان برای تامین خوراک مورد نیاز واحد تولیدی خود نهاده‌ها را با نرخ آزاد خریداری می‌کنند این در حالیست که دولت به ما اعلام کرده است که نهاده‌ها فقط در سامانه بازارگاه توزیع می‌شود. حالا این پرسش مطرح است که چگونه یک تولیدکننده نهاده را با نرخ آزاد آن هم در حدود ۱۵ هزار تن از بازار آزاد خریدار می‌کنند؟ پس مشخص است که سیستم توزیع نهاده‌ها در کشور چالش‌های جدی دارد. تولیدکنندگان هر هفته به نهاده نیاز دارند و باید نیاز خود را خریداری کنند. وی با بیان اینکه تولیدکنندگان از افزایش نرخ قزل‌آلا در ماه‌های اخیر سودی عاید آنها نشد، افزود: تولیدکنندگان مدت‌هاست که قزل آلا را باهمان نرخ ثابت کیلویی ۶۷ هزار تومان عرضه می‌کنند و اما چه اتفاقاتی رخ داد که قیمت قزل آلا در مقاطعی به بالای ۱۰۰ هزار تومان در واحدهای عرضه رسید هنوز برای ما روشن نشده است.

نبی‌زاده با اشاره به قیمت پایین ماهیان دریا در ایران، تصریح کرد: قیمت ماهی در داخل کشور نسبت به کشورهای منطقه پایین است. یارانه سوخت به صیادان تعلق می‌گیرد از این‌رو قیمت این ماهیان پایان است و ماهیان صید شده در داخل کشور عرضه نمی‌شود و بخش اعظم آن صادر می‌شود. چرا یک صیاد وقتی می‌تواند صید خود را کیلویی ۴۰۰ هزار تومان بفروش برساند آن را در بازار داخلی کیلویی ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان عرضه کند؟

در همین زمینه رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت سفید در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: در حال حاضر چنانچه شهروندان در صدد خرید اقلام اساسی و مورد نیاز خود باشند در زمینه تخم‌مرغ و مرغ است و احتمالا خریداری کالاهای پروتیئنی ماهی و گوشت قرمز از توان آن‌ها خارج باشد.

محمدعلی فروغی اضافه کرد: البته هزینه‌های تولید از جمله نهاده‌ها و کارگر نیز افزایش پیدا کرده و فروش با قیمت‌های قبل برای تولیدکننده به صرفه نیست.

 

 

همچنین مطالعه کنید:

فراخوان مربوط به احداث نخستین ساختمان الگویی دانش‌بنیان تمدید شد

به گزارش کسب و کار نیوز، در راستای ترویج و معرفی ظرفیت‌های سیستم‌های صنعتی‌سازی تولید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.