صفحه اصلی / اسلایدر / تغییر سرنوشت دامنه نوسان روی میز سازمان بورس
تغییر سرنوشت دامنه نوسان روی میز سازمان بورس

تغییر سرنوشت دامنه نوسان روی میز سازمان بورس

دامنه فراز و نشیب بازار سرمایه طی یک سال گذشته به دامنه نوسان هم کشیده و تغییراتی زیادی در این حوزه اعمال شد. البته به نظر میرسد پرونده تغییرات دامنه نوسان همچنان بسته نشده است و رئیس سازمان بورس و اراق بهادار از طرح مطالعاتی در این مورد خبر داده است.

به گزارش ایسنا، دامنه نوسان همواره یکی از مهم ترین سرفصل های بازار سرمایه، مخصوصا طی یک سال گذشته بوده است. اینکه میزان دامنه نوسان چقدر باشد و اینکه اصلا باید در بازار سرمایه دامنه نوسان وجود داشته باشد یا خیر همواره محل بحث کارشناسان بوده است و بسیاری از صاحب نظران بازار سرمایه نیز بر این باورند که برای بهبود روند معاملات بورس باید به سمت افزایش دامنه نوسان و در نهایت حذف کامل آن حرکت کرد، زیرا روندهای هیجانی مثبت و منفی با وجود دامنه نوسان، باعث انحراف بیشتر معاملات بورس می‌شود.

دامنه نوسان در بازار سرمایه از ۲۵ بهمن‌ سال گذشته از مثبت و منفی پنج به مثبت شش و منفی دو تغییر کرد؛ تصمیمی که توسط شورای عالی بورس و با هدف تعادل‌بخشی به این بازار گرفته شد.

البته عمر این تصمیم حدود سه ماه بود و دامنه نوسان از ابتدای اردیبهشت به مثبت شش و منفی سه افزایش یافت و در نهایت از  ۲۵ اردیبهشت دوباره دامنه نوسان قیمت همه شرکت های حاضر در بورس و فرابورس ، متقارن و در محدوده مثبت و منفی پنج درصدی داد و ستد شد.

در این راستا، محمدعلی دهقان دهنوی در ۲۷ فروردین ماه سال جاری اعلام کرده بود که “از نظر من بازار خوب بازاری است که یا دامنه نوسان نداشته باشد یا دامنه آن گسترده باشد.” صحبتی که انتظار حذف دامنه نوسان را بین اهالی بازار ایجاد کرد.

بر این اساس، دهقان در گفت و گو با ایسنا، درمورد آخرین وضعیت حذف دامنه نوسان توضیح داد: یک طرح مطالعاتی درمورد دامنه نوسان ایجاد شده است و سعی کردیم مدل کانلی داشته باشیم. البته نتیجه آن هنوز مشخص نیست  و زمانی که مدل کامل شود، اعلام خواهیم کرد.

دهقان درمورد زمان به نتیجه رسیدن طرح مذکور توضیحی ارائه نکرد و باید دید آیا این طرح در دولت فعلی به سرانجام می‌رسد یا موضوع دامنه نوسان به دولت بعد کشیده خواهد شد.

همچنین مطالعه کنید:

مرکز آمار: نرخ بیکاری تابستان۷.۵ درصد شد

به گزارش کسب و کار نیوز ، گزارش فصلی اقتصاد ایران در تابستان ۱۴۰۳ درحالی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.