صفحه اصلی / اسلایدر / برای دریافت یک واکسن ۲۰ دلاری باید ۲ هزار دلار هزینه کنید/حراج واکسن در ارمنستان
برای دریافت یک واکسن ۲۰ دلاری باید ۲ هزار دلار هزینه کنید/حراج واکسن در ارمنستان

برای دریافت یک واکسن ۲۰ دلاری باید ۲ هزار دلار هزینه کنید/حراج واکسن در ارمنستان

کسب و کار نیوز- در حالی سفر به ارمنستان برای تزریق واکسن افزایش یافته است که دولت این کشور روز گذشته اعلام کرد شرط دریافت واکسن برای گردشگران ایرانی اقامت 10 روزه در این کشور است. با افزایش تقاضا برای سفر به ارمنستان برای دریافت واکسن کرونا، دولت این کشور فرصت را غنیمت شمرده و برای رشد درآمد گردشگری اعلام کرد که دریافت واکسن به ازای اقامت ده روزه در این کشور است. این در حالی است که ایرانی ها در این بین به دلیل توزیع قطره چکانی واکسن کرونا باید دو برابر هزینه کنند. هزنیه اول عوارض خروج از کشور است که برای نوبت اول واکسن 400 هزار تومان و برای دریافت دز دوم 600 هزار تومان، نصیب دولت می شود و دیگری هزینه اقامت در ارمنستان که به جیب دولت این کشور سرازیر می شود.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز ، احمدرضا عامری، رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافربری ایران در این رابطه می گوید: اتوبوس های بسیاری برای سفر به ارمنستان به صورت دربستی اجاره شده اند. بیشتر مردم به صورت اکیپی و خانوادگی به منظور تقسیم هزینه های سفر با هم یک اتوبوس را کرایه می کنند. عامری افزود: هزینه سفر زمینی به ارمنستان زیاد نیست و اگر به صورت خانوادگی و فامیلی اتوبوسی کرایه شود هزینه ها سرشکن می شود و صرفه با انتخاب سفر زمینی به این کشور است. به گفته عامری تقاضا برای کرایه اتوبوس های دربستی تا به امروز بسیار زیاد بوده و مردم به دلیل اهمیت دادن به سلامت خود این کشور را برای تزریق واکسن انتخاب کرده اند.

اما در حالی سفیر ارمنستان در ایران شرط ارائه واکسن کرونا به گردشگران خارجی را اقامت حداقل ده روزه آنها در این کشور عنوان کرده که آرتاشس تومانیان زمان اجرایی شدن این رویه را ۱۵ جولای (۲۴ تیر) دانست و گفت: موردی که باید به آن توجه داشت، مجاز بودن تزریق واکسن کرونا به افرادی است که بیش از ده روز در ارمنستان اقامت داشته‌اند. سفیر ارمنستان در ایران در ادامه توضیح داد : بیست‌وسوم آوریل، خانم آناهید آوانسیان، وزیر بهداشت جمهوری ارمنستان مجوز واکسیناسیون رایگان و داوطلبانه شهروندان خارجی مقیم ارمنستان را صادر کرد. درخواست‌های متعدد دریافت واکسن از سوی کارکنان برخی نمایندگی‌های سیاسی خارجی و سازمان‌های بین‌المللی و افراد خارجی که به دلایل مختلف در ارمنستان اقامت دارند، پایه و اساس صدور این دستور بوده است.

متاسفانه انجام واکسیناسیون کرونا در ایران با کندی بسیار زیاد و توقف‌های پی‌در‌پی به دلیل نبود واکسن مواجه است. از همین رو آن دسته از ایرانیانی که امکان سفر به کشورهای دیگر را دارند، می‌کوشند با سفر به کشورهای همسایه هرچه زودتر خود را واکسینه کنند.

در همین رابطه سخنگوی گمرک تردد مسافری به ارمنستان را اندک توصیف کرد و گفت: گمرک از عوارض خروج مسافران درآمدی ندارد و این عوارض به حساب خزانه واریز می‌شود. برخی منابع آگاه از افزایش ترددهای مسافری در مرز نوردوز میان ایران و ارمنستان برای سفر ایرانیان به این کشور با هدف زدن واکسن کرونا خبر می‌دهند.

برخی مدیران مرزی نوردوز، از ورود اتوبوس‌ها و مینی بوس های دریافتی به مرز جلوگیری کرده و همه مسافران را ملزم به تردد پیاده تا مرز می‌کردند که سبب بروز برخی تنش‌ها و درگیری‌ها به صورت اعتراض از سوی مسافران ایرانی در مرز نوردوز شده بود؛ با وساطت برخی دیگر از مدیران سازمان راهداری، اجازه ورود اتوبوس‌ها و مینی بوس های دربستی یا با تور تا نزدیکی مرز با ارمنستان بار دیگر فراهم شده است.

سید روح الله لطیفی سخنگوی گمرک درباره افزایش ترددهای مسافری میان ایران و ارمنستان اظهار داشت: از یک ماه قبل امکان تردد مسافری در مرز زمینی ایران با ارمنستان که از اواخر سال ۹۸ به دلیل کرونا متوقف شده بود، بار دیگر باز شده است؛ از یک ماه قبل روزانه ۲۰ تا ۳۰ نفر تردد می‌کردند که به دلیل افزایش تقاضای زدن واکسن کرونا در ارمنستان، به روزی ۳۹۰ تا ۴۰۰ نفر افزایش یافته است. وی ادامه داد: سه شنبه ۱۵ تیر ماه ۳۹۰ نفر از مرز نوردوز خارج و ۳۶۰ نفر از ارمنستان وارد کشور شدند که مجموعاً به ۷۵۰ تردد مسافری می‌رسد. سخنگوی گمرک گفت: مسافرانی که برای زدن واکسن به ارمنستان می‌روند، باید فاصله ۴ تا ۵ ساعته مرز نوردوز تا ایروان را طی کرده و دو تا سه روز نیز باید بعد از زدن واکسن در پایتخت ارمنستان بمانند؛ امکان اینکه بلافاصله برگردند، به دلیل مسائل پزشکی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: درآمد عوارض خروج به حساب گمرک واریز نمی‌شود و به اسم پلیس گذرنامه، به خزانه داری کل واریز می‌شود؛ بنابراین گمرک از عوارض خروج هیچ درآمدی ندارد؛ عوارض خروج از مرز زمینی برای بار نخست (دوز اول واکسن کرونا) ۴۰۰ و بار دوم (برای تزریق دوز دوم واکسن کرونا) ۶۰۰ هزار تومان و مجموعاً یک میلیون تومان محاسبه شده است.

به گفته لطیفی، درآمد گمرک از محل دریافت عوارض کالاهای تجاری مازاد بر سقف کالای همراه مسافر است و هیچ درآمدی از محل عوارض خروج از کشور ندارد. ولی مسافران عادی هیچ عوارض نمی‌دهند. وی خاطرنشان کرد: ارمنستان واکسن انگلیسی آسترازنکا وارد کرده ولی مردم ارمنستان استقبال نکرده اند که روی دست دولت ایروان مانده است. اما با این کار دولت ارمنستان، سبب شده تا گردشگران وارد این کشور شوند و حتی دو ماه بعد نیز برای دریافت دوز دوم وارد ایروان شوند. به عبارت دیگر ارمنستان با این اقدام، گردشگران را وادار کرده تا برای دریافت یک واکسن ۲۰ دلاری، هزینه‌ای ۲ هزار دلاری کنند. لطیفی گفت: به نظر می‌رسد در یک ماه اخیر به دلیل نداشتن ویزا و روادید میان ایران و ارمنستان، حدود ۵ تا ۶ هزار نفر ایرانی به ارمنستان رفته باشند.

احمدرضا عامری، رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافربری ایران در این رابطه می گوید: اتوبوس های بسیاری برای سفر به ارمنستان به صورت دربستی اجاره شده اند. بیشتر مردم به صورت اکیپی و خانوادگی به منظور تقسیم هزینه های سفر با هم یک اتوبوس را کرایه می کنند. عامری افزود: هزینه سفر زمینی به ارمنستان زیاد نیست و اگر به صورت خانوادگی و فامیلی اتوبوسی کرایه شود هزینه ها سرشکن می شود و صرفه با انتخاب سفر زمینی به این کشور است. به گفته عامری تقاضا برای کرایه اتوبوس های دربستی تا به امروز بسیار زیاد بوده و مردم به دلیل اهمیت دادن به سلامت خود این کشور را برای تزریق واکسن انتخاب کرده اند.

احمدرضا عامری همچنین با بیان اینکه هم اکنون اتوبوس‌های ایرانی به دلیل شیوع بیماری کرونا، هیچ سفر برون مرزی ندارند، افزود: هموطنان زیادی در ماه‌های اخیر از طریق دو پایانه تبریز و جلفا یا دربست کردن اتوبوس تا مرز ارمنستان، به این کشور رفته و با پرداخت حدود ۱۰ دلار انواع و اقسام واکسن را تزریق می‌کنند. وی تصریح کرد: ارمنستان با همین واکسیناسیون هزاران توریست را به خود جذب کرده است درحالی که ما از این ظرفیت غفلت کرده ایم.

عامری افزود: سفر‌های اخیر به ارمنستان سفر‌های توریستی و سیاحتی نیست، چون در این زمان معنی ندارد که سفر تفریحی انجام شود و وقتی ما علت را پرس و جو کردیم متوجه شدیم که مسافران برای واکسیناسیون یکی از انواع واکسن‌های کرونا به این کشور سفر می‌کنند. رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافربری کشور میزان سفر‌ها به ارمنستان را در حال حاضر زیاد دانست و افزود: این سفر‌ها رو به افزایش است.

 

 

همچنین مطالعه کنید:

کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت

به گزارش کسب و کار نیوز ، در هفته منتهی به ۵ اردیبهشت ماه نرخ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.