صفحه اصلی / اسلایدر / نامزدهای انتخابات اطلاع کافی از چالش‌های اقتصادی ندارند
نامزدهای انتخابات اطلاع کافی از چالش‌های اقتصادی ندارند

رئیس اتاق بازرگانی تهران:

نامزدهای انتخابات اطلاع کافی از چالش‌های اقتصادی ندارند

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه کشور با چالش‌های زیادی مواجه است، گفت: نامزدهای ریاست جمهوری به جای بحث‌های بیهوده، باید در مورد چالش‌هایی همچون بیکاری و تورم صحبت کنند.

به گزارش کسب و کار نیوز، مسعود خوانساری امروز در مراسم رونمایی از «بسته نجات اقتصاد ایران (بنای ایران)» اظهار داشت: اگر داوطلبین سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اطلاع کافی از چالش‌های کشور داشتند، تعداد افراد ثبت‌نام‌کننده تک‌رقمی می‌شد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های کشور گفت: طی ۱۶ سال گذشته ۱۷ میلیون نفر در سن کار به جمعیت کشور افزوده شدند. با این حال متوسط اشتغال ایجاد شده سه میلیون نفر بوده است. همچنین سرمایه اجتماعی در تمامی بخش‌های کشور دچار ریزش شده است.

وی ادامه داد: مسائل تحریم که ضربه جدی به اقتصاد کشور زده، هنوز هم پابرجاست. سردرگمی سیاسی در کشور یکی از عوامل بازدارنده پیشرفت و توسعه اقتصادی ایران بوده است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار در سال یارانه انرژی غیرهدفمند پرداخت می‌شود بدون اینکه این مؤلفه در توسعه و رشد اقتصادی نقشی داشته باشد.

خوانساری تأکید کرد: میانگین رشد تورم منطقه ۶ تا ۹ درصد است، درحالی‌که تورم ما با کشورهایی همچون سودان، گابن و آرژانتین در یک رده قرار دارد. درواقع تورم ما حتی نزدیک به کشورهای منطقه هم نیست؛ ضمن اینکه جزو بدترین کشورها از نظر رتبه فساد هستیم.

وی گفت: هر چهار سال یکبار به دلیل انتخابات فضایی فراهم می‌شود که بتوان این مسائل را مطرح کرد؛ تجربه نشان داده گفتگو با حاکمین و سیاستگذاران زمانی جواب می‌دهد که تبدیل به یک مطالبه عمومی شود. ازاین‌رو در طرح پژوهشی «بنای ایران» سعی شده به چالش‌های کشور به صورت مفصل پرداخته شود تا تبدیل به یک مطالبه عمومی شود و کاندیداهایی که در مناظره شرکت می‌کنند، به بحث‌های بیهوده نپردازند و مناظره تبدیل به شوی تلویزیونی نشود بلکه در ارتباط با این چالش‌ها صحبت شود.

۵ اولویت اصلی برای دولت سیزدهم

رئیس اندیشکده کسب و کار با بیان اینکه دولت بعدی باید ۵ اولویت را در دستور کار خود قرار دهد، گفت: ایجاد رشد اقتصادی اشتغال زا اولین اولویت اقتصادی دولت بعدی باید باشد؛ فرصت پنجره جمعیتی طی دو دهه گذشته باز شده بود اما تبدیل به تهدید امنیت ملی شد. در این دو دهه بیش از ۱۷ میلیون نفر وارد جمعیت در سن کار شده اند اما تنها برای سه میلیون نفر شغل خالص ایجاد شد.

وی افزود: اولویت دوم باید مهار پایدار تورم باشد؛ اگر تورم با شیوه‌های غیراصولی کاهش یابد منجر به بمب نقدینگی می‌شود. یعنی همان اتفاقی که در دولت اول آقای روحانی اتفاق افتاد.

مروی اظهار داشت: اولویت سوم نیز مربوط به فقرزدایی است. کاهش ۴۰ درصدی قدرت خرید ایرانیان همزمان با افزایش ضریب جینی و نابرابری منجر شد دهک‌های پایین درآمدی بیشترین ضربه را بخورند. به خصوص در دو سال اخیر که مردم به زیر خط فقر مطلق سوق داده شدند؛ خط فقر مطلق موجب می‌شود که افراد برای خواسته‌های ناچیز تن به کارهای عجیبی دهند. از این رو باید فقرزدایی غیر تورمی در دستور کار دولت بعدی قرار گیرد تا غیرپوپولیستی باشد.

رئیس اندیشکده کسب و کار گفت: اگر قرار باشد فقرزدایی از محل افزایش پایه پولی و یا استقراض دولت از بانک مرکزی انجام شود، نه تنها موجب افزایش تورم می‌شود بلکه ما را به سمت ابرتورمی و ونزوئلایی شدن سوق می‌دهد. فقر زدایی اصولی و غیر تورمی از نان شب برای کشور واجب تر است.

وی افزود: مورد چهارم مربوط به لزوم مقابله با فساد است؛ اگر حکمرانان منکر وجود فساد گسترده می‌شوند اما شاخص ادراک فساد ما نشان می‌دهد که مردم نگاه خوبی به موضوع فساد در ایران ندارند و معتقد به فساد گسترده در اقتصاد کشور هستند. این موضوع همچون خوره به جان سرمایه اجتماعی افتاده است. با این سطح از ادراک فساد به هیچ وجه نمی‌توان انتظار همراهی اجتماعی را از اصلاحات اقتصادی داشت.

مروی تصریح کرد: مورد پنجم نیز مربوط به اشتغال زایی پایدار می‌شود؛ ما فرصت پنجره جمعیتی را از دست داده ایم به شکلی که در حال حاضر سه الی پنج میلیون نفر بیکار بلندمدت داریم. این مسائل رفع نمی‌شود مگر اینکه از فرصت‌های بین المللی استفاده کنیم و با تعامل درست در عرصه بین المللی به بهبود رتبه ایران در اقتصاد دنیا کمک کنی

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.