به گزارش کسب و کار نیوز، محمدرضا صدیق پور با بیان اینکه دلیل اصلی کمبود مرغ در روزهای اخیر محدودیت در تامین نهاده های ذرت و کنجاله سویا است، اظهار کرد: البته این کمبود نهاده برای واحدهای مرغ مادر به منظور جلوگیری از حذف گله های مولد کمتر و برای پرورش دهندگان مرغ گوشتی این کمبود نهاده محسوس تر است. همچنین با وجود محدودیت و کمبود نهاده ها توزیع ذرت و کنجاله سویا از طریق سامانه بازارگاه موجب شفاف سازی، رصد و پایش در دریافت نهاده به مصرف کننده واقعی شده است و امیدواریم با تامین به موقع و کافی ذرت وکنجاله سویا در بازارگاه دستیابی به نهاده ها و بهبود تولید فراهم شود.
وی ادامه داد: به طور کلی کمبود نهاده ها که به دلیل کندی در تخصیص به موقع و مشکلات انتقال ارز ایجاد شده، بر همه بخشهای تولید اثر جدی گذاشته است؛ به طوری که چون نهاده به موقع و به اندازه کافی به دست پرورش دهندگان مرغ گوشتی نمی رسد، انگیزه جوجه ریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی کاهش پیدا کرده است و عمدتا جوجه های یکروزه در جوجه کشی بدون مشتری مانده یا با قیمت پایین فروخته می شود.
این فعال بخش خصوصی در ادامه تشریح کرد: در جلسه روز ۲۱ مهر ماه کارگروه تنظیم بازار، تولید تولیدکنندگان جوجه یکروزه مکلف به تولید۱۱۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه در آبان ماه شدند. این عدد ۱۱۰ میلیون تکلیف است و بایستی انجام شود. از طرفی سازمان حمایت نیز در همان جلسه مکلف به اصلاح قیمت جوجه و قرار شد بعد از اصلاح قیمت مصوب جوجه یکروزه، مابه التفاوت قیمت فروش جوجه در بازار و قیمت مصوب به صورت هفتگی توسط وزارت جهاد کشاورزی محاسبه، به سازمان برنامه و بودجه اعلام و خسارت ضرر و زیان واحد های مرغ مادر پرداخت شود؛ ولی از ۲۱ مهر تاکنون علیرغم پیگیری های متعدد هیچ پاسخی داده نشده و هیچ اقدام موثری از طرف سازمان حمایت صورت نگرفته و خسارت واحدهای مرغ مادر بلاتکلیف مانده است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با طرح این پرسش که با وجود افزایش قیمت نهاده ها، چرا افزایش قیمت جوجه برای سال ۱۳۹۹ تنها ۱۰ درصد است؛ در حالیکه مرغ و تخم مرغ در سال جاری ۶۵ درصد افزایش قیمت داشته است؟ گفت: مبنای محاسبات این ۱۰ درصد بدون حضور تشکل ها، دقیقا چیست؟ واقعیت این است که نمی دانیم چرا سازمان حمایت با صنعت جوجه یکروزه همراهی نداشته و به نظرات تشکل توجه ندارد و از طرفی این سوال پیش می آید که چگونه قیمت جوجه یکروزه را ۲۹۰۰ تومان تعیین کرده است؟
وی با بیان اینکه واقعی شدن قیمت جوجه حدود ۶۰۰ تومان در قیمت گوشت مرغ تاثیر خواهد داشت، گفت: متاسفانه بی اعتنایی و مقاومت در برابر این افزایش قیمت، تولیدکنندگان جوجه را در دامنه زیان قرار داده، توان تولید از آنها سلب شده و موجب حذف گله های مولد شده است که نتیجه آن کمبود جوجه در ماه های آتی خواهد بود. البته شاید عده ای می خواهند از این کمبود استفاده کنند و واردات مرغ انجام دهند و بی توجهی و بی اعتنایی برای آنها صرفه اقتصادی دارد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه در پایان گفت: متوسط فروش هر قطعه جوجه یکروزه توسط واحدهای مرغ مادر در هشت ماه گذشته ۱۱۰۰ تومان بوده است و با یک حساب سرانگشتی هم می توان متوجه شد که مرغداران ۲۲۰ میلیارد تومان در ماه ضرر کرده اند. با این وضعیت و ادامه ضرر و زیان، تولیدکنندگان چگونه می توانند این همه خسارت را تحمل کنند؟