به گزارش کسب و کار نیوز، علیرضا دانیالی افزود: با کاهش نرخ ارز و مواد اولیه به طور قطع بعد از بازه ای چند ماهه قیمت لوازم خانگی کاهش خواهد یافت و این گونه مردم قدرت خرید خود را بازخواهند یافت. به هر حال تولیدکنندگان در صورتی می توانند تولید خود را ادامه دهند که مصرف کنندگان در بازار حضور داشته باشند و اگر کاهش تقاضا ادامه دار باشد، حتما در تولید و اشتغال اثر منفی خواهد داشت.
موضوع دیگر در مورد افزایش قیمت دلار و گرانی مواد اولیه است. تنها در صورتی که قیمت دلار کاهش یافته و تثبیت شود، آنگاه تولیدکنندگان لوازم خانگی قادر به خرید مواد اولیه و برنامهریزی برای تولید خواهند بود و میتوانند متناسب با آن کاهش قیمت داشته باشند. این در حالی است که متاسفانه دلار هنوز در بازه قیمتی ۲۶ تا ۲۸ هزار تومان نوسان دارد و گرانی آن بی حد و حساب است. ما امیدواریم که قیمت ارز و در پی آن قیمت کالاها و به ویژه لوازم خانگی ارزان شود؛ ولی تحلیل های اقتصادی آن را نشان نمی دهد. تقریبا تولیدکنندگان با دلار ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان تولید خود را انجام می دهند. در این میان حتی قیمت مواد اولیه تولید لوازم خانگی در حال گران شدن چند باره است و هیچ یک کاهش قیمت را تجربه نکرده اند. ورق فولادی و مواد پتروشیمی همچنان افزایش قیمت را تجربه می کنند و به همین دلیل نمی توان انتظار کاهش قیمت در این بازار را داشت.
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ادامه داد: وضعیت اقتصادی ما به روابط ایران و آمریکا گره خورده است و تا زمانی که بین دو کشور ارتباطی صورت نگیرد، اقتصاد ما با مشکلات سابق به دلیل تحریم ها روبه روست. بنابراین تا ماه های آینده نباید امیدی به کاهش قیمت ها داشت.
آمارهای وزارت صمت از وضعیت تولید در کشور نشان دهنده افزایش تولید لوازم خانگی است و تولیدکنندگان تلاش می کنند تا بازار را تامین کنند و پاسخگوی تقاضا باشند. هرچند مشکلات تولیدکنندگان در جریان تولید با روی کار آمدن وزیر جدید کمتر شده؛ ولی همچنان برخی موانع پابرجاست و در این میان افزایش بیشتر تولید لوازم خانگی منوط به حل مشکلات اقتصادی است.