صفحه اصلی / اسلایدر / یکه تازی کرونا در اتوبوس و مترو
یکه  تازی کرونا  در  اتوبوس و مترو

تصمیمات خلق الساعه و اشتباه، افزایش آمار کرونا را در پی دارد

یکه تازی کرونا در اتوبوس و مترو

کسب و کار نیوز - محدودیت های عجیب و غریب ستاد ملی مقابله با کرونا در حالی از روز سه شنبه در تهران آغاز شد که مردم از ساعت 6 بعدازظهر دوان دوان به سوی مترو و اتوبوس راه افتادند و مسئولان که بر فاصله گذاری در مترو تاکید می کنند، کافی است ساعت 6 عصر یکی از همین روزها قدم مبارک خود را به مترو یا اتوبوس بگذارند تا شلوغی حمل و نقل عمومی را مشاهده کنند.

 به گزارش کسب و کار نیوز، این در حالی است که بسیاری از کارمندان یا کارگران شیفت شب با تصمیم بجا (بخوانید غیرکارشناسی) این ستاد در کف خیابان سرگردان ماندند.

از سوی دیگر مشاهدات «کسب و کار» از اصناف نشان می داد که تنها بخش کوچکی از اصناف از ترس جریمه شدن گوش به فرمان ستاد ملی مقابله با کرونا مغازه های خود را تعطیل کردند و چه بسیار مشاوران املاک و صنوفی که چراغ مغازه خود را روشن نگه داشتند زیرا به تعطیلی سازمان های نظارتی واقف اند.

ساعات کار حمل و نقل عمومی باید افزایش می‌یافت نه کاهش

یک کارشناس حمل‌ونقل و ترافیک می گوید: «ما هرچه زمان خدمات‌دهی مترو را طولانی‌تر کنیم فاصله‌های اجتماعی بهتر رعایت خواهد شد. بنده معتقدم تصمیم کاهش ساعات خدمات دهی مترو و فروشگاه‌ها در ساعت ابتدایی شب نه تنها ازدحام مردم را کاهش نمی‌دهد بلکه موجب می‌شود مردم کارهای خود را در ساعات خاصی انجام دهند و باعث شلوغی بیش‌ از حد می‌شود.»

مسافران در خیابان سرگردان شدند

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر با بیان اینکه کاهش ساعت فعالیت ناوگان حمل و نقل عمومی، تصمیمی کاملاً غلط و اشتباه است، گفت: شب گذشته بسیاری از مسافران این ناوگان کف خیابان‌ها سرگردان شدند. محمد علیخانی با اشاره به اینکه اگر تصمیم گیرندگان کمی با مسائل حمل و نقل آشنایی داشتند این تصمیم را نمی‌گرفتند، گفت: جهت مقابله با کرونا در بخش حمل و نقل علاوه بر رعایت پروتکل های بهداشتی دو راهکار اساسی وجود دارد؛ اول اینکه باید ناوگان حمل و نقل عمومی را افزایش داد تا فاصله اجتماعی رعایت شود و در غیر اینصورت باید تقاضای سفر را کاهش داد و بعد از آن ساعات سرویس دهی حمل و نقل عمومی را محدود کرد. یعنی تا زمانی که سفر وجود دارد و مردم بر سر کار حاضر می‌شوند، باید ساعات فعالیت حمل و نقل عمومی متناسب با تعداد و ساعت سفر باشد.»

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر ادامه داد:‌ نمی‌توان به مردم اعلام کرد که بر سر کار حاضر شوند و برای برگشت آنها به منزل تمهیدات لازم در نظر گرفته نشود و نسبت به سرگردانی مردم در کف خیابان هم بی‌تفاوت بود. بسیاری از شهروندان خودروی شخصی ندارند و یا برخی کارمندان و کارگران شیفت شب دارند، بنابر این تصمیم انجام شده کاملا غیرکارشناسی است.

بی‌توجهی مغازه‌داران به محدودیت‌های کرونایی

مشاهدات «کسب و کار» در ساعات بعد از ۶ عصر نشان می دهد با وجود آغاز محدودیت فعالیت مشاغل غیرضرور از روز ۲۰ آبان، بسیاری از مغازه‎ها و فروشگاه‌ها بعد از ساعت ۱۸ همچنان فعالیت می‌کنند.

اثربخشی محدودیت‌های کرونایی در گرو نظارت هاست

بر اساس مشاهدات در شهر‌های مختلف بسیاری از مردم و کسبه با این محدودیت‌ها موافق هستند و امیدوارند با همکاری همه جانبه و تشدید نظارت‌ها، شاهد کاهش شیوع بیماری کرونا در کشور باشند، اما در این میان افرادی همچنان مقاومت می‌کنند و از بستن مغازه و فروشگاه‌های خود خودداری می‌کردند.

این افراد بیشتر مشکلات اقتصادی را علت مخالفت با اعمال محدودیت‌ها عنوان می‌کنند و معتقدند دولت باید همزمان با اجرای محدودیتها، مشوق‌هایی برای کسب و کار‌ها و مشاغل روز مزد در نظر بگیرد تا معیشت آن‌ها دچار مشکل نشود.

«کسب و کار» در گفتگو با دو کارشناس، محدودیت های جدید را زیر ذره بین نقد می برد.

کشور باید دو هفته تعطیل شود

جلیل کوهپایه زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران

معتقد هستم کشور بایستی حتما ۲ هفته به طور کامل غیر از سازمان های غیر قابل تعطیلی، تعطیل شود. محدودیت زمانی به صورت فعلی کمک کننده نیست‌. البته رمز موفقیت این نوع طرح ها نیاز به مشارکت مردم دارد. همچنین نظارت بر هر طرحی که پیشنهاد می شود و برخورد با متخلفان هم از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه کرد.

اعمال محدودیت‌ها از ۶ بعد از ظهر به شوخی می‌ماند

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس

محدودیت‌های اعمال شده از ۶ بعدازظهر مانند شوخی است و نیاز است یک کار جدی در این زمینه صورت گیرد. در روز گذشته در تهران هیچ اتفاقی نیفتاد و در عمل محدودیتی وجود نداشت. همه جاز باز بود و در خیلی جاها اصلا فاصله گذاری هم انجام نشد. اگر دو هفته تعطیلی برای تهران اعمال شود، همچنان بیماران بدحال کرونایی در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌ها حضور دارند، یعنی در این مدت قرار نیست، بیمارستان‌ها خلوت شوند، اما به صورت کلی بر کاهش میزان ابتلا تاثیر خواهد داشت.

محدودیت مشاغل گروه دو، سه و چهار از ساعت ۶ بعدازظهر این گونه تعبیر می شود که مردم هر کاری دارند تا ۶ بعدازظهر انجام دهند؛ یعنی تجمعات و تردد و خرید و هر کاری دارند، تا ۶ انجام بدهند. این در حالی است که تردد مردم پیش از محدودیت ها در بین ساعات تقسیم می شد؛ ولی وقتی زمان ها را محدود کردند، هموطنان که متاسفانه توصیه های وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا را رعایت نمی کنند؛ در ساعاتی خاص به خصوص عصر به حمل و نقل عمومی و انجام کارهایشان هجوم ببرند. مسئولانی که معتقدند کل ترددها باید از ساعت ۹ قطع شود، این گونه تعبیر می کنند که بسیاری از مبتلایان به کرونا به خاطر رفت و آمدهای خانوادگی مبتلا شده اند و در حال حاضر مردم به صورت خانوادگی به این بیماری مبتلا می شوند. می گویند اگر از ساعت ۹ شب ترددها محدود شود مهمانی های خانوادگی محدود می شود در حالی که ساعت ۹ شب در زمستان دیروقت است زیرا ساعت ۵ و نیم عصر هوا تاریک می شود و تا ساعت ۹ زمان زیادی باقی است. یعنی دید و بازدیدهای خانوادگی در آن ساعات انجام خواهد شد. ما باید کاری کنیم که مردم فاصله گذاری و استفاده از ماسک را جدی بگیرند و به توصیه های ستاد مقابله با کرونا عمل کنند؛ والا راهی جز تعطیلی دو هفته ای نیست. در غیر این صورت آمار فوتی های ناشی از کرونا بیش از این خواهد شد.

همچنین مطالعه کنید:

نسبت مالیات به GDP در ایران یک سوم متوسط دنیاست

به گزارش کسب و کار نیوز ، سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.