صفحه اصلی / اقتصادی / بانک / بانک مرکزی در حال متعادل‌سازی نرخ ارز است/ اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از پاییز
بانک مرکزی در حال متعادل‌سازی نرخ ارز است/ اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از پاییز

رئیس جمهور در جلسه هیات دولت:

بانک مرکزی در حال متعادل‌سازی نرخ ارز است/ اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از پاییز

رئیس جمهور اعلام کرد که در راستای حمایت از مستاجران، آن دسته از مستاجرانی که دارای حقوق ماهیانه ثابت بوده و یا تحت حمایت نهادهای حمایتی همانند کمیته امداد امام خمینی(ره) و یا سازمان بهزیستی هستند، در شهر تهران برای تامین ودیعه مسکن خود می توانند ۵۰میلیون وام با کارمزد ۱۳درصد دریافت کنند، این رقم در شهرهای بزرگ ۳۰میلیون تومان و در شهرهای کوچک نیز ۱۵میلیون تومان خواهد بود.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت، با بیان اینکه از هفته آینده مقررات این وام ودیعه اعلام و به بانک ها ابلاغ می شود، گفت که مستاجران در پایان مدت یکسال اجاره، می بایست کل اصل وام ودیعه را به بانک بازگردانند.

رئیس جمهور افزود: این حرکت، گام جدید دولت برای کمک به مستاجران در شرایط سخت کرونایی است. دولت پیش از این نیز در حمایت از مستاجران، برای افزایش سالیانه اجاره بها مسکن در تهران، شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک، سقف تعیین کرده بود تا از روند صعودی و غیرمنطقی اجاره بهای مسکن جلوگیری کند.

روحانی همچنین در جلسه هیات دولت از عملیاتی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان از پاییز امسال خبر داد و گفت که دولت برای نخستین بار طی ۱۴ سال گذشته، ۳۲ هزار میلیارد تومان بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرد تا سطح توانمندی این سازمان برای اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان ارتقاء یابد و اجرای این طرح از مهرماه می توانند کمکی به بازنشستگان باشد.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه اقدامات گسترده ای برای ایجاد تعادل در بازار و جلوگیری از گرانی ها که امروز مردم را تحت فشار قرار داده، در دست اجرا است، گفت: بانک مرکزی در تلاش است قیمت ارز را به سمت تعادل هدایت کند و در این مسیر، صادرکنندگان باید به کمک بیایند و ارز حاصل از صادرات غیرنفتی خود را به سامانه نیما عرضه کنند.

روحانی افزود: همچنین اقدامات خوبی برای استفاده از ارزی که در برخی کشورها به عنوان ذخیره داریم انجام گرفته است و دراین ارتباط حداقل با سه کشور به نتایج خوبی دست یافته ایم و امیدواریم ارز مورد نیاز بانک مرکزی در اختیار قرار بگیرند و مردم شاهد یک تعادل قیمت در بازار باشند.

رئیس جمهور همچنین به روند اقداماتی که برای تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت و مجلس انجام گرفته، اشاره کرد و گفت: هر زمانی که مجلس ایراد شورای نگهبان را رفع و قانون مذکور را به دولت ابلاغ کند، ما دو وزیر بازرگانی و صنعت را به مجلس معرفی می کنیم و این کار بسیار مهمی است که باید انجام گیرد.

وی خاطر نشان کرد: واقعا یک وزارتخانه قادر نیست که هم صنعت، هم معدن و هم بازرگانی را آن هم در شرایط تحریم اداره کند البته از سالها پیش متوجه این مساله بودیم و در پایان دولت یازدهم یک لایحه دوفوریتی در این زمینه به مجلس دادیم و بیش از ۳ سال است که منتظر این مصوبه از سوی مجلس شورای اسلامی هستیم.

روحانی با تاکید بر لزوم نظارت دقیق و لحظه ای دستگاه های مسئول بر وضعیت خرید تا عرضه کالا در بازار و انتقال ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما گفت : باید همه دستگاه ها و وزارتخانه های مربوطه از لحظه اول تا لحظه پایانی و تا زمانی که پول کالا در اختیار صادرکننده قرار گرفته و در سامانه نیما عرضه شود، بطورلحظه‌ای دنبال کنند و لذا در این زمینه باید گمرک، وزارتخانه های صمت و کشاورزی و سایر وزارتخانه‌ها، به روز و به لحظه باشند.

رئیس جمهور افزود: بانک مرکزی هم از لحظه‌ای که ارز در اختیار طرف قرار می‌دهد بایستی دنبال کند که این ارز کجا رفته، در چه کشوری مصرف شده، چه جنسی خریداری شده، این جنس کجاست و چه وقت وارد گمرک و در بازار عرضه شده است.

روحانی تصریح کرد: اگر تمام دستگاه‌های اجرایی کشور نظارت دقیقی بر صادرات و واردات انجام دهند، قیمت ارز و اجناس متعادل خواهد بود. البته نسبت به قیمت اجناس، شرکت‌هایی که دولتی هستند حق ندارند به بهانه‌های مختلف قیمت جنس را اضافه کرده و آنرا گران‌تر بفروشند و اگر قیمت جنسی در سال نسبت به سال قبل دو یا سه برابر شود به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

رئیس جمهور اظهارداشت: تمام قیمت اجناس را در اختیار ستاد تنظیم بازار قرار دادیم تا قیمت‌ها را کنترل کند و بر مبنای قیمتی که این ستاد تنظیم و ابلاغ می‌کند همه موظف به اجرا هستند. نباید بگذاریم بخاطر بوروکراسی و قوانین و مقررات گذشته، مردم در این شرایط حساس کنونی تحت فشار قرار بگیرند.

متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

حلول ماه ذی‌الحجه؛ ماه مبارک و بزرگ اسلامی، ماه انفاق به مستمندان و ماه نیکی‌ها و  خوبی‌ها را تبریک می گویم. روزهای بسیار عزیز و مهمی در این ماه داریم، امسال این ماه با مرداد ماه مصادف است که در خودِ مرداد هم حوادث بسیار مهمی داشتیم از پایان جنگ تحمیلی و عملیات مرصاد که آخرین عملیات ما بود تا آزادی همه عزیزان ما که در عراق در بند اسارت بودند و تا پیروزی مشروطیت در اواسط مرداد و ۱۴ مرداد. اما امروز که روز آغاز ماه ذی‌‌الحجه هست را در واقع روزِ ازدواج هم می‌توانیم نامگذاری کنیم به دلیل اینکه روز ازدواج مولای ما امیرالمومنین (ع)  با فاطمه اطهر(علیهاالسلام) هست و ازدواج برای ما به عنوان سرآغاز تشکیل خانواده بسیارمهم است و خانواده نهاد اصلی و مهم جامعه است و باید همواره مدنظر ما باشد.

امسال هم علیرغم شیوع ویروس کرونا تاکید ما بر همین است که سنت ازدواج مثل گذشته ادامه پیدا کند البته مراسم‌هایی که معمولا در این مناسبت‌ها داریم، به خاطر پروتکل های بهداشتی یا باید حذف و یا بسیار محدود کنیم.

اما در عین حال دولت مساله ازدواج و تشکیل خانواده و نهاد خانواده را بسیار مهم می‌داند. در سال گذشته و امسال در مساله وام ازدواج تسهیلات بهتری را در اختیار خانه اولی‌ها قرار دادیم و آنهایی که زندگی را در آغاز تشکیل می‌دهند ۳۰ هزار میلیارد تومان وام در اختیار این عزیزان قرار گرفت، امسال هم به همین صورت این روند ادامه خواهد داشت.

اقدام دیگری که در این زمینه انجام شد مساله اجاره نشین‌ها و مستاجرین است.معمولا آنهایی که در آغاز زندگی هستند ناچارند که مسکن مورد نیاز خود را اجاره کنند. ما در هفته‌های اخیر در موضوع  مستاجرین دو گام مهم برداشتیم اولی نسبت به اضافه اجاره بها بود که یک روند صعودی و غیرمنطقی پیدا کرده بود، در ستاد ملی کرونا تصویب کردیم که مال الاجاره نباید حداکثر برای تهران ۲۵ درصد، شهرهای بزرگ ۲۰درصد و در بقیه شهرها ۱۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کند.

اقدام دیگری هم که امروز اعلام می‌کنم و ان شاءالله به زودی اجرایی و عملیاتی می‌شود، دادن ودیعه از طرف بانک به مستاجرین است. مستاجرین در تهران یا شهرستان ها معمولا وقتی خانه ای را اجاره می‌کنند یک پولی را به عنوان اجاره می‌دهند، یک پولی هم به عنوان ودیعه در نزد مالک می‌سپارند. حال این مقدار در شهرها و مناطق مختلف متفاوت است.

دولت تصمیم گرفته برای آنهایی که دارای حقوق ثابت هستند – کارمند یا کارگر – که یک حقوق ثابت و معینی دارند و همچنین برای خانواده‌هایی که توسط کمیته امداد یا بهزیستی تحت حمایت هستند، این خانواده‌ها در تهران برای خانه ای که اجاره‌ می‌کنند، بتوانند ۵۰ میلیون تومان از بانک پول بگیرند در شهرهای بزرگ این رقم ۳۰ میلیون و در شهرهای کوچک ۱۵ میلیون تومان می شود.

بنابراین کسی که خانه‌ای را در تهران اجاره می‌کند تا ۵۰ میلیون تومان آن را می‌تواند با سود و بهره ۱۳ درصد از بانک بگیرد، بنابراین یک کمک بسیار خوبی برای مستاجرین عزیز ما هست اینها در تهران می‌توانند تا ۵۰ میلیون تومان از بانک قرض بگیرند برای همان مدت اجاره یک ساله‌ای که اجاره‌نامه آنها گواه خواهد بود و سود را به بانک پرداخت کنند، سود ۱۳ درصد را به بانک پرداخت کنند، پایان کار هم وقتی زمان اجاره تمام می‌شود، اصل پول را باید به بانک برگردانند. آن بهره ۱۳ درصد هم که به صورت ماهانه مستاجرین به بانک پرداخت می‌کنند.

پس یک کمک بسیار خوبی برای مستاجرین عزیز ما که کارمند، کارگر یا تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و تحت فشار قرار دارند، از هفته آینده ان شاءالله وزارت مسکن و بانک مرکزی همه ویژگی های بانکی آن را اعلام کنند، مقررات آن را به همه بانک‌ها ابلاغ کنند و از طریق صدا و سیما مردم را مطلع و موضوع را برای مردم تشریح کنند. این گام جدیدی است که دولت در شرایط سخت کرونایی برای مستاجرین برمی‌دارد به خاطر فشاری که از لحاظ اقتصادی بر آنها هست.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال گذشته/ بودجه ۱۴۰۳ فاقد کسری است

به گزارش کسب و کار نیوز، داود منظور در صفحه خودش در فضای مجازی نوشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.