صفحه اصلی / اقتصادی / دلار بدون خریدار ماند
دلار بدون خریدار ماند

از 71 میلیون دلار عرضه شده از سوی بازارساز فقط 5/1 میلیون دلار معامله شد

دلار بدون خریدار ماند

کسب و کار نیوز- روند افزایشی نرخ ارز طی دو روز گذشته متوقف شده و از کانال بیست هزار تومان وارد کانال هجده هزار تومانی شده است. این در حالی است با افزایش نرخ ارز فروشندگان خانگی به بازارها هجوم آورده اند تا با فروش دلارهای خریداری شده به سودآوری برسند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، در حالی نرخ ارز افزایش یافت که خرید و فروشی در بازار هم دیده نمی شد و بعد از صعود غافلگیرکننده نرخ ارز و رسیدن به سقف تاریخی و ثبت کانال‌های جدید، روند نزولی قیمت‌ها از اواخر هفته گذشته آغاز شد به طوریکه دلار طی دو روز حدود ۱۵۰۰تومان ریزش کرد، البته با شروع کار معاملات بازار شاهد تغییر مسیر ارز به سمت بالا هستیم که البته با این وجود، فعالان این حوزه باور دارند که دلار مجددا وارد مدار نزولی خواهد شد.

از طرفی دیگر حدود ۷۰ میلیون دلار روز گذشته توسط بازارساز به بازار تزریق شد که تنها برای حدود ۸۰۰ هزار دلار خریدار وجود داشت که نشان می‌دهد، میزان تقاضا در این بازار کاهش یافته و قیمت‌ها روند نزولی یافته است. پیگیری‌ها نشان می دهد که روز شنبه حدود ۷۰ میلیون دلار اسکناس به بازار عرضه وثبت سفارش فروش توسط بازارساز انجام و در مقابل، حدود ۸۰۰ هزار دلار سفارش ثبت خرید انجام شده است. همچنین میانگین نرخ اسکناس دلار امریکا حدود ۱۸ هزار و ۴۶۰ تومان گزارش شده است. در هفته گذشته نیز بیش از ۱۵۰میلیون دلار توسط بازار ساز با هدف مدیریت بازار و تامین تقاضا به بازار ارز عرضه شد.

بررسی روند معاملات روزهای اخیر نشان می دهد که تقاضای واقعی ارز، پوشش داده شده و به میزان کافی ارز در بازار وجود دارد، اما دلالان با جوسازی به دنبال ایجاد تقاضای  کاذب هستند. با توجه به افزایش عرضه و کاهش تقاضا، کارشناسان می گویند، قیمت ها در بازار ارز روند نزولی یافته و رصد تحولات بازار ارز در روزهای اخیر تاییدکننده این روند نزولی است. کارشناسان بازار ارز بر این باورند که به طور کل جو موجود در بازار ریزشی است و به همین خاطر بیشتر مردم فروشنده شده‌اند و صرافان هم تمایلی به خرید ارز نشان نمی‌دهند. از طرفی علاوه بر افت تقاضا، عرضه ارز در بازار بیشتر شده و قرار است این اقدام بانک مرکزی ادامه‌دار باشد؛ به این ترتیب در روزهای آینده شاهد کاهش مجدد قیمت ارز خواهیم بود و انتظار می‌رود نرخ دلار در بازار آزاد حتی به کانال ۱۷هزار تومان هم برسد.

به طور کلی وضعیت فعلی بازار ارز تهران متفاوت از هفته گذشته بود و بی‌میلی برای خرید و فروش نشان‌دهنده انتظار برای تغییر در قیمت‌ها و احتمالا کاهش قیمت است. بازار ارز تهران تقریبا خلوت بوده و صرافی‌های بسیاری در حوالی میدان فردوسی عبارت “خرید و فروش ارز نداریم” را روی شیشه‌های واحد صنفی خود نصب کرده‌اند تا با همان نگاه اول همه بدانند که خبری از معامله ارزی نیست.

بازار کشش افزایش نرخ ارز را ندارد

کامران ندری، کارشناس اقتصادی

هنگامی افزایش نرخ ارز در بازار جواب می دهد که اقتصاد، اقتصاد پایداری باشد. حتی اگر دولت خود هم خواهان افزایش نرخ ارز باشد در شرایط فعلی این اقدام به ضرر است. بنابراین باید در راستای روند کاهش نرخ ارز پیش برویم و برای داشتن اقتصادی با ثبات قدم برداریم. در شرایط فعلی تنها افزایش سریع نرخ ارز را داریم و خرید و فروشی در بازار انجام نمی شود.
آن دسته از افرادی که برای سرمایه گذاری و سود بیشتر در این بازار سرمایه گذاری کرده و ارز خریدرای کرده اند این روزها به فروشنده ارز تبدیل شده اند که روندی طبیعی است اما بازار کشش این میزان افزایش نرخ را ندارد بنابراین خرید و فروشی انجام نمی شود. به طور کلی سرمایه گذاری در بازارهایی که در نوسان مداوم هستند امیدوار کننده نخواهد بود. امروز شرایط بازار ارز مشخص نیست و فروشنده در بازار بیشتر از خریدار است.

اما در نگاهی جامع تر باید اشاره شود که درآمدهای نفتی دولت به حداقل ممکن رسیده، ارز چندانی وجود ندارد که آن را در بازار عرضه کند. در کل افزایش نرخ ارز تورم بیشتری را در اقتصاد ایجاد می‌کند و به عبارت دیگر، افزایش قیمت ارز هم هزینه‌های تولید و هم انتظارات تورمی را افزایش می‌دهد. افزایش تورم، دوباره کسری بودجه دولت را چند برابر می‌کند، زیرا باید با نرخ بالاتری خدمات مورد نیاز خود را خریداری کند. ممکن است که افزایش نرخ ارز برای دولت در کوتاه مدت درآمدزایی داشته باشد اما در بلند مدت هزینه‌های زیادی را به دولت تحمیل می‌کند.

همچنین مطالعه کنید:

ضرر قطعی برق برای صنایع چقدر است؟

به گزارش کسب و کار نیوز، علیرضا کلاهی صمدی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع،‌معادن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.