به گزارش کسب و کار نیوز، جمشید مغازهای اظهار کرد: صادرات شیرینی و شکلات در سال گذشته حدود ۵۵۰ میلیون دلار بوده که نسبت به صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری این محصولات در سال ۱۳۹۷ حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است.
وی علت کاهش صادرات در سال گذشته را بسته شدن مرزهای کشور در ماههای پایانی و در پی شیوع ویروس کرونا، کمبود برخی مواد اولیه و وجود مشکلاتی در حمل و نقل اعلام کرد و در پاسخ به اینکه وضعیت صادرات در سال جاری چگونه پیش بینی میشود، گفت: با توجه به تداوم وضعیت شیوع ویروس کرونا، احتمال کاهش صادرات در صنعت شیرینی و شکلات وجود دارد؛ چراکه در حال حاضر برخی از مرزهای صادراتی باز شده، اما در همان مرزها هم برای ورود کامیونها مشکلاتی وجود دارد و در مواردی حتی کامیوندار بعد از اینکه چند روز در مرز مانده، برگشت خورده است؛ بنابراین در حال حاضر روند صادرات و انجام کار در مرزها کند شده است.
از طرف دیگر به گفته دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران مشکلاتی که در زمینه تامین مواد اولیه مانند شکر، روغن و گندم وجود دارد و همچنین نوسانات نرخ ارز و قیمت مواد اولیه قدرت رقابت ایران در بازارهای صادراتی را کاهش میدهد؛ چراکه وقتی تعهدات صادراتی به هر دلیلی به بازارهای تثبیت شده نرسد، رقبای صادراتی جایگزین ایران می شوند و احیای مجدد این بازارها نیز کار سختی است.
مغازهای همچنین با بیان اینکه بررسیها نشان میدهد ظرفیت صادرات فقط در کشورهای منطقه از جمله عراق، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس سالانه یک و نیم میلیارد دلار است، تصریح کرد: این در حالی است محصولات شیرینی و شکلات ایران در حال حاضر به ۶۶ کشور دنیا از جمله کشورهای اروپای شرقی، کره، ژاپن، استرالیا و روسیه صادر میشود که البته بسته شدن مرز ترکیه در پی شیوع ویروس کرونا ارتباط ایران با کشورهای اروپایی مقصد را نیز قطع کرده است.