صفحه اصلی / اصناف / گوشت ۲۷ هزار تومانی با چه قیمتی به دست مردم خواهد رسید؟
گوشت ۲۷ هزار تومانی با چه قیمتی به دست مردم خواهد رسید؟

این بار پای دلالان در میان نیست؟!

گوشت ۲۷ هزار تومانی با چه قیمتی به دست مردم خواهد رسید؟

کسب و کار نیوز- به گفته رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران، طبق آمار ارائه شده در سال جاری میزان تولید گوشت قرمز ۸۸۰ هزار تن بوده و این در حالی است که میزان مصرف گوشت قرمز در کشور ۹۰۰ هزار تن است؛ بنابراین برای پر کردن این گپ باید تنها ۲۰ هزار تن گوشت قرمز وارد می‌شد که متاسفانه ۱۱۶ هزار تن واردات گوشت قرمز گرم و یخی انجام شده است.

به گزارش کسب و کار نیوز، سید احمد مقدسی گفت: طبق آمار ارائه شده در سال جاری، میزان تولید گوشت قرمز ۸۸۰ هزار تن بوده و این در حالی است که میزان مصرف گوشت قرمز در کشور ۹۰۰ هزار تن است؛ بنابراین، برای پر کردن این گپ باید تنها ۲۰ هزار تن گوشت قرمز وارد می‌شد که متاسفانه ۱۱۶ هزار تن واردات گوشت قرمز گرم و یخی انجام شده است؛ یعنی نزدیک به شش برابر بیشتر از حد نیاز کشور وارد کرده اند.

۲۴ آذرماه امسال، مرتضی رضایی، معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به انباشت دام در دامداری‌های کشور گفت: اکنون سه راهکار برای حل مشکل ازدیاد دام سنگین پرواری کشور در قالب بسته‌ای به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارایه شده است. بر اساس این بسته، کاهش واردات گوشت قرمز، اجازه صادرات محدود دام زنده و خرید تضمینی گوشت گوساله پیشنهاد شده که انتخاب یکی از این روش ها، مشکل دامداران را برطرف می‌سازد. روز گذشته، حسن عباسی معروفان، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور از شروع خرید تضمینی دام سنگین برای جلوگیری از انباشت دام از هفته آینده خبر داد و گفت: قیمت هر کیلوگرم گوشت استحصالی از دام سنگین به قیمت ۲۷ هزار تومان تعیین شد.

وی با تاکید بر این که تولیدکنندگان هیچ اجباری برای عرضه دام سنگین خود به شرکت پشتیبانی امور دام ندارند، اظهار داشت: اگر قیمت دام زنده تولیدکنندگان در بازار کمتر از ۲۷ هزار تومان باشد، می‌توانند گوشت استحصالی خود را به این قیمت به شرکت پشتیبانی امور دام بفروشند تا جلوی ضرر و زیانشان گرفته شود. به گفته مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور، این طرح از روز سه شنبه هفته گذشته کلید خورد و در هفته جاری دستورالعمل اجرایی آن به استان‌ها ارسال می‌شود. به هر صورت هم اکنون این پرسش مطرح است که آیا نرخ خرید تضمینی مورد تایید دامداران و دامپروران است؟ قیمت گوشت قرمز با این نرخ خرید تضمینی چقدر خواهد شد؟

سیداحمد مقدسی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران با اشاره به اینکه سه پیشنهاد از سوی دامداران و دامپروران به دولت داده شد، گفت: اولین پیشنهاد این بود که به دلیل خودکفایی و مازاد تولید گوشت، دولت واردات گوشت به کشور را لغو کند. دومین پیشنهاد این بود که به دلیل تقاضای زیاد در کشور‌های دیگر و با توجه به اینکه هم اکنون ۲۰۰ هزار راس دام زنده سنگین آماده برای کشتار داریم، از دولت خواستیم تا اجازه صادرات ۱۰ درصد یعنی حدود ۲۰ هزار راس دام زنده را بدهد و از این طریق به میزان ۳۰ میلیون دلار درآمد ارزی برای کشور حاصل شود. وی در مورد چگونگی برآورد ۲۰ میلیون دلار درآمد ارزی از طریق ۲۰ هزار راس دام گفت: اگر ۲۰ هزار راس دام به وزن ۵۰۰ کیلوگرم را مدیریت شده صادر کنیم، تقریباً ۱۰ میلیون کیلوگرم دام صادر شده است. از آنجا که مشتریان خارجی هم اکنون برای هر کیلو حاضرند ۳ دلار پرداخت کنند، در نتیجه میزان درآمد ارزی ۳۰ میلیون دلار برآورد می‌شود، ولی متاسفانه مسئولین وزارت صمت از ترس اینکه احتمالاً نتوانند بازار را کنترل کنند، اجازه صادرات را نمی‌دهند و قید این ۳۰ میلیون دلار درآمد ارزی را زده اند و پیشنهاد سوم که خرید تضمینی بود را قبول کردند و گفتند که شرکت امور پشتیبانی دام، خرید تضمینی از دامداران و دامپروران را در دستور کار قرار دهد.

مقدسی ادامه داد: قیمت خرید تضمینی گوشت هم ۲۷ هزار تومان اعلام شد و این در حالی است که قیمت تمام شده برای دامدار و دامپرور در حال حاضر ۳۱ هزار و ۷۰۰ تومان می‌باشد و بنابراین قیمت خرید تضمینی ۴۷۰۰ تومان کمتر از آن قیمتی است که تولیدکنندگان تقاضا کرده بودند. البته این وعده داده شد که قیمت خرید تضمینی پلکانی افزایش یابد. وی افزود: اشاره به این نکته ضروری است که هم اکنون قیمت دام زنده در بازار ۲۳ هزار تومان و قیمت خرید تضمینی اعلام شده ۴ هزار تومان بالاتر از قیمت بازار است؛ بنابراین دولت از ضرر ۸۷۰۰ تومانی هر کیلو (فاصله قیمت تمام شده ۳۱۷۰۰ تومانی تا ۲۴۰۰۰ هزار تومانی) حدود ۴۰۰۰ تومان کاسته است، اما همچنان تولیدکننده ۴۷۰۰ تومان در ضرر می‌باشد (فاصله ۲۷ هزار تومان تا ۳۱۷۰۰ تومان).

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران در پاسخ به این پرسش که اگر قیمت خرید تضمینی بر روی ۳۱ هزار و ۷۰۰ تومان بسته می‌شد، قیمت یک کیلوگرم گوشت چقدر می‌شد، گفت: اگر دام کشتار شود وزن لاشه آن ضربدر ۲ و در نتیجه قیمت لاشه ۶۳۴۰۰ تومان می‌شود. اگر به این عدد، ۲۲ درصد هزینه استخوان، حمل و نقل و … اضافه شود، قیمت لاشه در درب فروشگاه به ۷۷۴۰۰ تومان افزایش می‌یابد. از این مقدار، ۷ هزار تومان هزینه آلایش کم می‌شود. در نتیجه قیمت به ۷۰۴۰۰ تومان کاهش می‌یابد. اگر به این مبلغ، ده درصد سود خرده فروشی اضافه شود، آنگاه قیمت هر کیلوگرم گوشت به ۷۷ هزار تومان افزایش می‌یابد. در این حالت، هم تولیدکننده و هم مصرف کننده سود خواهد برد. مقدسی گفت: ولی متاسفانه به دلیل آنکه گپ بین تولید تا مصرف زیاد است، مصرف کننده بهای بیشتری پرداخت می‌کند. مسئولین هم برای اینکه فشار بر مصرف کننده را کاهش دهند، به تولیدکننده فشار وارد می‌کنند تا قیمت خرید تضمینی را کاهش دهند یا با واردات بی حساب و کتاب قیمت را بشکنند.

شش برابر بیشتر از نیاز کشور، گوشت گرم و یخی وارد شد

سید احمد مقدسی گفت: به دلیل آنکه دو سه سالی هست که از نژاد‌های دو منظوره در گله‌ها استفاده می‌کنیم، ضریب تبدیل غذا به گوشت افزایش یافته است. همچنین با توجه به اینکه سال جاری، سال پربارش و مراتع نیز خوب بوده، در نتیجه حتی دام سبک هم خیلی خوب رشد کرده و همین بتعث شده تا مسئولین در آمار‌های خود اعلام کنند که در سال جاری میزان تولید گوشت قرمز ۸۸۰ هزار تن بوده، حال آن که میزان مصرف گوشت قرمز در کشور ۹۰۰ هزار تن می‌باشد؛ بنابراین، برای پر کردن این گپ باید تنها ۲۰ هزار تن گوشت قرمز وارد می‌شد که متاسفانه ۱۱۶ هزار تن واردات گوشت قرمز گرم و یخی انجام شده است. یعنی نزدیک به ۶ برابر بیشتر از حد نیاز کشور وارد کرده اند. وی با اشاره به مساعد بودن شرایط در سال جاری برای تولید گوشت قرمز در کشور، گفت: هم اکنون تولید گوشت قرمز به نزدیک یک میلیون تن رسیده است و به دلیل همین مازاد، ما از دولت خواستیم اجازه صادرات بدهد که متاسفانه مخالفت شد.

مقدسی با اشاره به اینکه هر چند هم اکنون دولت واردات گوشت قرمز را ممنوع کرده است، گفت: اما باز هم عرضه گوشت نسبت به تقاضای آن زیاد است و دولت باید برای حمایت از تولیدکننده، اجازه صادرات بدهد. صادرات سوپاپ اطمینان تولید داخل است. وی در پاسخ به این پرسش که دولت گوشت‌هایی که خرید تضمینی می‌کند، چه خواهد کرد، گفت: اطلاع چندانی ندارم، اما قاعدتاً باید فریز کرده و به عنوان ذخایر استراتژیک به آن‌ها نگاه کنند. مقدسی گفت: ما در گذشته اعلام کردیم که دولت تمام تعاونی‌ها خود را در اختیار ما قرار دهد تا ما گوشت گرم را مستقیم عرضه کنیم که متاسفانه با این پیشنهاد موافقت نشد. مقدسی در پایان گفت: با قیمت خرید تضمینی ۳۱۷۰۰ تومان که پیشنهاد دادیم و برای حفظ تولید داخلی بود قیمت هر کیلو گوشت به ۷۷ هزار تومان رسید و طبیعتاً قیمت خرید تضمینی دولت، چون پایین‌تر است باید قیمت گوشت قرمز نیز پایین‌تر باشد. وی افزود: با خرید تضمینی باز هم مازاد خواهیم داشت و در مورد جزئیات نحوه پرداخت پول به دامدار توسط دولت بابت خرید تضمینی هم اطلاعی ندارم. شایان ذکر است، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در همین مصاحبه اخیر خود گفت: با توجه به دستور العمل این طرح، قیمت هر کیلوگرم گوشت استحصالی برای مصرف کنندگان بین ۵۴ تا ۵۵ هزار تومان خواهد بود.

همچنین مطالعه کنید:

شماره گذاری خودرو مشمول پرداخت عوارض شد

به گزارش کسب و کار نیوز ، مهدی ابراهیمی معاون برنامه‌ریزی ستاد نوسازی ناوگان نوسازی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.