صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / رمز ارزها رقیب پول نیستند

نایب‌رئیس اتاق ایران:

رمز ارزها رقیب پول نیستند

کسب و کار نیوز - حسین سلاح ورزی، نایب‌رئیس اتاق ایران معتقد است: رمز ارزها جایگزین و رقیب پول نیستند و همین برداشت اشتباه باعث شده دولت‌ها موضع منفی در برابر رمز ارزها اتخاذ کنند.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از اتاق ایران، نایب‌رئیس اتاق ایران گفت: برخی این تلقی را ایجاد می‌کنند که گویا رمز ارزها جایگزین پول هستند؛ این اشتباه باعث می‌شود سرمایه‌گذاران گمراه شوند و دولت نیز موضع‌گیری منفی داشته باشد.

حسین سلاح ورزی در همایش شکل‌دهی آینده سیاست‌گذاری پولی و مالی، افزود: فناوری بلاک چین و مدیریت کلان داده‌ها و تحلیل آنها به‌وسیله هوش مصنوعی بسیار مهم است؛ ضمن اینکه باید اطلاعات تراکنش‌های مالی را تحلیل کرد؛ این در حالی است که برخی ساده‌انگارانه و خوش‌بینانه مباحثی را مطرح می‌کنند که گویا رمز ارزها جایگزین و رقیب پول شوند؛ درحالی‌که این ساده‌انگاری ناشی از عدم درک صحیح از ماهیت پول است.

نایب‌رئیس اتاق ایران ادامه داد: این اشتباه باعث می‌شود که سرمایه‌گذاران در حوزه فناوری در این زمینه گمراه شوند و دولت نیز موضع‌گیری منفی بر روی این موضوع داشته باشد؛ این در حالی است که بلاک چین رقیب پول نیست ولی مکمل شرایط کنونی اقتصاد ایران است به‌شرط اینکه برای مبادله اعتبار بین بازیگران زنجیره ارزش نیز اقدامات صورت گیرد و سیاست‌گذار پولی نیز بتواند زمینه اتصال کنترل شده و حساب شده اپراتورهای این بازار را فراهم آورد.

او تصریح کرد: در حوزه تحلیل کلان داده‌ها به‌عنوان هوش مصنوعی می‌تواند یک ابزار سنجش پایداری بازار پول و اعتبار برای سیاست‌گذار باشد و یک ابزار سنجش ریسک و اعتبار برای بخش واسطه‌گری در حوزه فعالان اقتصادی باشد تا درنهایت زمینه خوبی برای ایجاد ابزارها و راهکارهای جدید در نظام پولی فراهم آورد.

سلاح ورزی گفت: پلتفرمیزه کردن اطلاعات مالی از منظر اینکه می‌تواند تحت مقررات مشخص نظام یکپارچه‌ای از داده‌های مالی را ایجاد کند نقش مؤثری در مبارزه با پول‌شویی دارد. ضمن اینکه هم‌اکنون در کشور متأسفانه تمام بار تأمین مالی به دوش سیستم بانکی قرار گرفته و بخش‌های مختلف اقتصاد، در رابطه با سبک‌تر کردن و توزیع نظام تأمین مالی مساعدت و همراهی ندارند؛ به‌عبارت‌دیگر این وابستگی شدید و متمرکز بودن بحث تأمین مالی از طریق نظام بانکی، ریسکی را برای بنگاه‌های اقتصادی و نظام پولی کشور تحمیل کند؛ ضمن اینکه انتظار ما این است که همه نقش رشد اقتصادی کشور از طریق نظام بانکی پاسخ داده شود و این باعث می‌شود که سیاست‌گذار پولی از نقش اصلی خود دور شود.

او اظهار کرد: بر اساس پلت فرمیزه کردن اطلاعات مالی، بنگاه‌های کوچک و متوسط خواهند توانست شرایطی را برای استفاده از ابزارهای بدهی در بازار سرمایه را فراهم آیند و اتاق بازرگانی نیز در این حوزه، کمک خواهد کرد.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال گذشته/ بودجه ۱۴۰۳ فاقد کسری است

به گزارش کسب و کار نیوز، داود منظور در صفحه خودش در فضای مجازی نوشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.