ثمانه نادری
به گزارش کسب و کار نیوز، شرایط تحریمی تنگنای بسیاری در حوزه صادرات و واردات کالا ایجاد کرده بود و دست خیلی از فعالان اقتصادی برای افزایش میزان تولید و تامین بازار داخلی بست. حالا اما با قطعی اینترنت این تنگنا بیشتر هم شده است.
در همین رابطه محسن جلالپور، رییس سابق اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تاثیر اینترنت روی حوزه تجارت و صادرات و واردات گفت: تاثیر اینترنت در ابعاد مختلف و در کارها و برنامهها و شرکتهای مختلف متفاوت است.
وی افزود: ما امروز به عنوان صادرکننده تنها راه ارتباطیمان اینترنت است و هیچکدام از طرفهای مقابل در هیچکجای دنیا با قطعی اینترنت، کار دیگری نمیکنند. دیگر دورهای که به صورت فکس و تلفن و نامهنگاری کار انجام میدادیم، گذشته است.
رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تصریح کرد: در دوره یک هفتهای که اینترنت نداشتیم، عملا برای ارتباطات کاری مستاصل بودیم؛ مثل ارتباطات حملونقل، فروش و بازار.
جلالپور با بیان این که به شدت اقتصاد کشور در طول یک هفته گذشته آسیب دیده است، عنوان کرد: تقریبا میتوان گفت بخشی از بازار را به دلیل اینکه نتوانستیم ارتباط مستمر داشته باشیم و ایمیل طرف حسابها را جواب دهیم، از دست دادهایم.
وی متذکر شد: براساس آنچه که جمعبندی بزرگان کشور است، در طول یکهفته گذشته ۱.۵ میلیارد دلار خسارت به بخش اقتصادی کشور وارد شده است.
در همین حال، عدنان موسیپور، رییس اتاق مشترک ایران نیز گفته قطعی اینترنت روی صادرات اثر منفی داشته داشت. صادرات یعنی ارتباط برقرار کردن با دنیا و مهمترین ابزار برقراری ارتباطات، اینترنت است.
رییس اتاق مشترک ایران و قطر با بیان اینکه با قطعی اینترنت، صادرات ضربه سنگینی خورد، تصریح کرد: آسیبی که صادرات دید، از لحاظ مالی که بماند و هم از لحاظ اعتباری دچار مشکل شدیم. ارتباط ما با دنیا قطع شده و نه اسناد را میتوانیم جابهجا کنیم.