صفحه اصلی / استان ها / زندگی شیرین دیابتی‌ها با ورزش
زندگی شیرین دیابتی‌ها با ورزش

زندگی شیرین دیابتی‌ها با ورزش

کسب و کار نیوز:معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: ورزش زندگی دیابتی‌ها را شیرین می‌کند.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, محمدرضا صائینی با اشاره به ارتباط مستقیم دیابت و ورزش، اظهار کرد: امروزه بروز دیابت در کشورهای جهان به موازات کاهش میزان فعالیت مردم و افزایش چاقی به طور فزآینده‌ای افزایش یافته است. با توجه به نقش ورزش در افزایش سطح فعالیت و کاهش وزن، می‌توان به اهمیت آن در پیشگیری و درمان دیابت پی‌ برد؛ زیرا اکثر افرادی که توانایی کنترل دیابت خود را دارند، کسانی هستند که به طور منظم ورزش می‌کنند؛ در واقع ورزش یکی از سه پایه اصلی درمان دیابت را علاوه بر رژیم غذایی و داروها تشکیل می‌دهد.

وی در رابطه با ورزش و دیابت نوع ۲، افزود: ورزش اثرات مثبتی بر روی دیابت نوع ۲ می‌گذارد، همان‌طوری‌که تحقیقات جدید نشان می‌دهد، ورزش منظم در بلندمدت نه تنها باعث بهبود کنترل دیابت نوع ۲ خواهد شد، بلکه حتی قادر است تا از بروز آن در افراد در معرض خطر نیز جلوگیری کند. ورزش در مراحل اولیه دیابت و قبل از اینکه نیاز به دارو در شخص مبتلا بروز یابد، آغاز می‌شود به طوری‌که اثرات آن در بهبود کنترل دیابت بیش‌تر خواهد شد.

این مسئول در رابطه با نقش ورزش در کنترل بهتر قند خون، تصریح کرد: یکی از علل عمده افزایش قند خون در دیابت نوع ۲ مقاومت نسبت به عملکرد انسولین در بدن است. ورزش با کم کردن این مقاومت و افزایش اثر انسولین در بدن یعنی افزایش ورود گلوکز به داخل سلول‌های بدن مخصوصا سلول‌های عضلاتی، باعث کاهش قند خون می‌شود و این اثر خود را با کم کردن قند خون ناشتا و مقدار هموگلوبین که بیانگر وضعیت درازمدت قند خون شما در طول ۳ الی ۲ ماه گذشته است، نشان خواهد داد.

صائینی در رابطه با کاهش چربی و درمان چاقی و افزایش وزن، ادامه داد: ورزش منظم در کاهش چربی خون خصوصا تری‌گلیسیرید بسیار موثر است. فعالیت منظم ورزشی در صورت همراهی با رژیم غذایی مناسب، نقش بسیار مهمی در کاهش وزن و سپس حفظ وزن موجود و جلوگیری از بروز مجدد چاقی برعهده دارد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان در رابطه با ورزش و دیابت نوع ۱، اظهار کرد: افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ می‌توانند در همه سطوح فعالیت ورزشی از آماتور و حرفه‌ای شرکت کنند، البته به شرط اینکه دچار عوارض دیابت نشده باشند و کنترل قند خونشان در حد قابل قبولی باشد. تنظیم مقدار انسولین تزریقی و غذای مصرفی براساس شدت و زمان انجام فعالیت ورزشی مهمترین اصل در انجام ورزش در دیابت نوع ۱ است و جایگاه مهمی در کنترل آن دارد.

وی افزود: انجام آزمایش قند خون برای اطلاع از چگونگی پاسخ بدن به ورزش نیز از اهمیت اساسی برخوردار است و باعث افزایش کارآیی و جلوگیری از حمالت هیپوگلیسیمی می‌شود. به‌طور کلی هدف اصلی از انجام ورزش در دیابت نوع ۱ ایجاد یک حس اعتماد به نفس بالا در افراد مبتلا است. باید این حس را در خود تقویت کرده که دیابت نباید هیچ‌گونه محدودیتی در فعالیت‌های روزمره من به‌وجود آورد.

این مسئول خاطرنشان کرد: بهترین زمان برای ورزش کردن ۱ الی ۲ ساعت بعد از خوردن غذا است، زیرا از این طریق نه تنها شما می‌توانید قند خون بعد از غذا را بهتر کنترل کنید؛ بلکه در صورت تزریق انسولین احتمال پایین افتادن قند خون (هیپوگلیسیمی) نیز کم‌تر خواهد بود. هم‌چنین اگر از انسولین استفاده کنید باید از ورزش کردن در ساعاتی که فعالیت انسولین در بدن به حداکثر میزان خود می‌رسد، خودداری کنید.

همچنین مطالعه کنید:

ترانزیت ۲۰ میلیون تن کالا از ایران تا انتهای سال

به گزارش کسب و کار نیوز، امین ترفع، در دومین همایش ملی ترانزیت با عنوان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.