صفحه اصلی / اسلایدر / سرپوش نهادهای ناظر بر تخلفات نانوایی ها

گران‌فروشی و کم‌فروشی، تخلفات ۶۰ درصد نانوایی ها اعلام شد

سرپوش نهادهای ناظر بر تخلفات نانوایی ها

کسب و کار- دوم مهرماه سال جاری نرخ جدید انواع نان اعلام شد و طبق تصمیم کارگروه تنظیم بازار استان تهران، بربری با آرد ۸۳۰ تومانی به قیمت ۱۰۰۰ تومان، سنگک با آرد ۸۱۵ تومانی، به قیمت ۱۲۰۰ تومان، تافتون با آرد ۸۲۰ تومانی، به قیمت ۵۵۰ تومان و لواش با آرد ۸۲۰ تومانی به نرخ ۳۰۰ تومان عرضه می‌شود.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، به دنبال ابلاغ قیمت‌های جدید به دنبال ابلاغ قیمت‌های جدید نان در شهر تهران، سرپرست نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران از طرح نظارتی ۱۵ روزه این سازمان بر قیمت نان در شهر تهران خبر داد. این مقام مسئول در روزهای پایانی مهرماه از ادامه طرح نظارت بر نانوایی‌ها در سطح استان تهران خبر داد و اعلام کرد که تخلف مجدد واحدهای نانوایی در مرحله بعدی طرح نظارت منجر به تعطیلی و قطع سهمیه آن‌ها خواهد شد. در این رابطه معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان تهران با بیان اینکه عمده تخلف نانوایان در زمینه کم‌فروشی و گران‌فروشی بوده، اعلام کرد که همه نانوایی‌های استان تهران بازرسی خواهند شد.

عزیزاله افضلی با اشاره به ابلاغ قیمت‌های جدید نان از اول مهر ماه سال جاری از سوی استانداری، هشدار داد که این قیمت‌ها برای همه واحدهای نانوایی لازم‌الاجرا است. به گفته وی، از ابتدای طرح بازرسی و نظارت بر نانوایی‌های استان تهران، ۶۰ درصد واحدهای صنفی نانوایی مورد بازرسی قرار گرفتند که بیشترین تخلفات مشاهده شده، گران‌فروشی و کم‌فروشی در وزن چانه بوده است. معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت استان تهران همچنین از وجود بیش از ۶۴۰۰ واحد نانوایی فعال در کل استان تهران خبر داد و تصریح کرد: از این تعداد، ۳۷۵۰ واحد مورد بازرسی قرار گرفتند و تعداد ۹۴۰ واحد متخلف با ارزش ریالی بیش از ۲ میلیارد و ۳۶۲ میلیون ریال شناسایی و به تعزیرات حکومتی  معرفی شدند. وی همچنین از ادامه نظارت و بازرسی بر واحدهای صنفی، مخصوصا نانوایی‌ها تا دستیابی به قیمت‌ها و وزن چانه‌های ابلاغی خبر داد و اظهار کرد: مردم می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف صنفی، اعم از گران‌فروشی، کم فروشی، تقلب و سایر تخلفات مراتب را به سامانه ۱۲۴ گزارش کنند.

در همین رابطه رئیس اتاق اصناف تهران نیز از توزیع نرخ‌نامه‌های سبز و آبی‌ برای نانوایی‌های دولتی و آزادپز خبر داد و با بیان اینکه قیمت نان‌های آزادپز نیز تعیین شده است، گفت: سهمیه آرد نانوایان متخلف قطع می‌شود. قاسم نوده فراهانی از توزیع نرخ‌نامه‌های نان در نانوایی‌های دولتی و آزادپز خبر داد و گفت: با هماهنگی‌های صورت گرفته از سوی اتاق اصناف تهران با اتحادیه‌های نانوایی، نرخنامه نان بر اساس مصوبات وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه شده و در دو رنگ سبز و آبی در نانوایی‌هایی دولتی و یارانه‌ای نصب خواهد شد. رئیس اتاق اصناف تهران از توزیع نرخ‌نامه‌ها در تمام نانوایی‌ها خبر داد و افزود: از امروز یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸ هر نانوایی که این نرخ‌نامه را نصب نکرده باشد، جریمه خواهد شد. وی تصریح کرد: اگر واحدهای نانوایی، نرخنامه را در معرض دید عموم مردم قرار ندهند، اخطار دریافت خواهند کرد و در ادامه، چنانچه بازرسان به نانوایی‌ها مراجعه کرده و نرخنامه جلوی دید مردم قرار نداشته باشد، به قطع سهمیه آرد نانوایی منجر خواهد شد. به گفته نوده فراهانی، قیمت‌های مصوب ستاد تنظیم بازار برای نان‌های یارانه‌ای و آزادپز کاملا مشخص است و البته اولویت پخت در نانوایی‌ها هم با نان‌های ساده است.

 

 

 

 

قیمت‌گذاری منطقه‌ای راه حلی برای کاهش تخلفات نانوایی ها

میثم اسفندیاری، کارشناس اقتصادی

تخلفات در حوزه نان بسیار بیشتر از آن چیزی است که در رسانه ها و توسط نهادهای ناظر اعلام می شود. پروندهای انبوه در این صنف نشان دهنده ضعف نظارت بر عملکرد فعالان است. در بسیاری موارد نهادهای ناظر و بازرسان مربوطه با سرپوش گذاشتن بر تخلفات فراوان نانوایی ها سعی دارند حقوق مصرف کننده را نادیده بگیرند که دود این کم کاری به چشم مردم و مصرف کنندگان می رود که حداقل یک بار در روز از نان استفاده می کنند. اصلا نمی توان دلیل موجهی برای گرانفروشی و یا کم فروشی نان توسط برخی نانوایی ها داشت. آن دسته از نانوایی هایی که در فروش نان تخلف می کنند باید توسط دستگاه های مربوطه شناسایی و دستور توقف فعالیت دریافت کنند. البته منکر این موضوع نمی توان شد که در حال حاضر نانوایی ها مشکلات بسیاری دارند و برای حل این مشکلات دست به اقدامات زیادی زده اند. اما داشتن مشکلات در نانوایی ها توجیه این نیست که نانوایان هر قیمتی را برای خود تعریف کنند و به زور نان را به دست مصرف کننده بدهند چراکه هیچ خانواده ای نیست که در شبانه روز نان مصرف نکند.

حتی یک وعده هم که شده در هر خانه ای نان مصرف می شود. به خصوص این روزها به دلیل مشکلات اقتصادی که گریبانگیر مردم شده، رویکرد جامعه به مصرف نان بسیار بیشتر از گذشته است و این اتفاق نظارت حداکثری اتحادیه ها را هم نیاز دارد. بنابراین فروش این محصول استراتژیک خیلی بیشتر از سایر محصولات است و طبیعتا اگر نظارت فوری روی عرضه نان صورت نگیرد، این حوزه آشفته‌تر خواهد شد.

البته موضوع نرخ گذاری منطقه ای نان هم می تواند راه حلی برای پایان مشکلات در این بخش باشد. در قیمت‌گذاری منطقه‌ای می‌توان قیمت نان را بر اساس وضعیت درآمدی افراد آن منطقه یا شهر و استان تعیین کرد. برای این کار نیز نیاز به برنامه‌‌ریزی خاصی وجود ندارد، بلکه صرفا آرد و ماده اولیه تولید نان باید با قیمت کمتری در اختیار نانوایان آن مناطق قرار گیرد.

همچنین مطالعه کنید:

بیژن عبدی

مالیات خواری بورس بازان

سرمقاله- یکی از نکات مهم این است که فرایند شبکه بانکی اصلاح شود. وصل کردن …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *