صفحه اصلی / اقتصادی / ارتباطات و فناوری اطلاعات / افزایش تقاضای دانش بنیان ها برای معافیت مالیاتی
افزایش تقاضای  دانش بنیان ها برای   معافیت  مالیاتی

بیش از ۲ هزار شرکت دانش بنیان از معافیت مالیاتی برخوردار شدند

افزایش تقاضای دانش بنیان ها برای معافیت مالیاتی

کسب و کار- سازمان امور مالیاتی در بخشنامه‌ای «تحت عنوان قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات» اعلام کرد: پیرو بخشنامه‌های منتهی به شماره ۲۰۰/۹۷/۱۱۳ مورخ ۱۳۹۷/۰۸/۱۳، به پیوست تصویر نامه شماره ۱۱/۲۹۵۰۰ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۲۷ معاون محترم علمی و فناوری رییس جمهور منضم به فهرست اطلاعات ۲۲۸۱ شرکت و موسسه دانش‌بنیان مورد تایید کارگروه «ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجراء» موضوع ماده ۳ آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان برای سال ۱۳۹۷ جهت اطلاع و بهره‌برداری ارسال می گردد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان در این رابطه گفت: بیش از ۲۰۰۰ شرکت دانش بنیان برای استفاده از معافیت مالیاتی سال مالی ۹۷ معرفی شده اند. پرویز کرمی ضمن اشاره به برخورداری شرکت های دانش بنیان از حمایت های مندرج در قانون گفت: این شرکت ها از انواع تسهیلات و مشاوره های تخصصی نیز برخوردارند، این بسته های حمایتی با این هدف تدوین شده اند تا این شرکت ها بتوانند با عبور از مشکلات، به ثبات در تولید دست یابند. کرمی افزود: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، رایزینی ها و تفاهم نامه های بسیاری را طی این سالها پیگیری کرده است تا قوانین حمایت از شرکت های دانش بنیان به شکل مطلوب تری اجرا شود، این تلاشها باعث فراهم شدن تسهیلات بیشتری برای شرکت های دانش بنیان شده است.

دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان افزود: معافیت های مالیاتی مذکور با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته شده اند تا این شرکت ها بتوانند با استفاده از این ظرفیت ها، به شکلی ساده‌تر مسیر حرکت به سوی یک بنگاه اقتصادی رشد یافته را طی کنند. مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه اظهار کرد: بر این اساس و برابر قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان، درآمد مشمول مالیات شرکت های دانش بنیان که در اثر قراردادها و فعالیت های تحقیق و توسعه حاصل شده و یا آنکه به خاطر تجاری سازی محصولات حوزه فناوری های برتر به وجود آمده است از مالیات بر درآمد معاف خواهد بود.

کرمی تعداد شرکت های مشمول معافیت را ۲۲۸۱ مورد اعلام کرد و گفت: بر اساس قانون «حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات»، درآمد شرکت ها و موسسات دانش بنیان می تواند با تایید معاونت علمی به مدت ۱۵ سال از موضوع ماده ۱۰۵ قانون مالیات های مستقیم معاف شود.دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان افزود: با توجه به اینکه ماهیت فناوری همیشه در حال تغییر و تحول است و برخی تولیدات دانش بنیان پس از مدتی به مرحله رواج و تسری تولید می رسند و پیچیدگی های فنی آنها کاهش می یابد، کارگروه، هر ساله با رصد و پایش این محصولات، فهرست را با واقعیت های موجود در عرصه فناوری کشور منطبق می سازد.

حجم بالای درخواست معافیت برای چندین هزار شرکت

محمد صاحبکار خراسانی، سرپرست امور شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی

پایدارترین رشد اقتصادی مربوط به رشدی است که از راه فعالیت شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها ایجاد شده است. در کشورهایی که تجربه پیاده سازی این مدل اقتصادی را دارند پایدارترین رشد اقتصادی دیده شده است. اقتصاد نوآور امروز حلال مشکلات در آن دسته از کشورهایی است که رشد اقتصادی مناسبی ندارند و مشکلات زیادی بر سر راه فعالیت صنایع و بنگاههای آنها قرار گرفته است. ماهیت شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها ماهیتی سازگار با اوضاع اقتصادی حاکم بر کشور است که با وجود حمایت های درست و منطقی می تواند در آینده ای نزدیک رشد اقتصادی پایدار را در کشور پیاده کند.

با توجه به اهمیتی که این کسب و کارها برای اقتصاد و توسعه آن دارند رفع مشکلات پیش روی آنها و حمایت از فعالیت های نوین ضرورت دارد. مهم ترین دغدغه این کسب وکارها امروز موضوع مالیات و پرداختی هایی است که باید در زمان فعالیت و تلاش برای تولید محصول و خدمت بپردازند. اقداماتی برای معافیت های مالیاتی این شرکت ها انجام شده که کافی نیست. به طور کلی سازوکاری که برای دریافت مالیات از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها وجود دارد ناقص و ناموفق است.

برخی حوزه‌های امور مالیاتی تهران نه تنها خود را متعهد به اجرای این معافیت ها نمی دانند بلکه مرجع اصلی تعیین معافیت های مالیاتی را سازمان امور مالیاتی می دانند و نقشی برای معاونت علمی ریاست جمهوری قائل نیستند. البته درخواست معافیت مالیاتی برای چند هزار شرکت دانش‌بنیان کاری بزرگ با حجم بسیار بالاست و باید با برنامه ریزی و با توجه به فعالیت این کسب و کارها به آنها تعلق بگیرد. باید به شرکتها اعلام شود که برای چه محصولاتی می‌توانند تقاضای معافیت مالیاتی داشته باشند زیرا ممکن است سبدی از محصولات و خدمات داشته باشند، اما تنها فعالیت های دانش‌بنیان آنها مشمول معافیت مالیاتی می‌شود.

همچنین مطالعه کنید:

آیت الله رئیسی: تولید شرط داشتن اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها است

به گزارش کسب و کار نیوز ، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنیه در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.