به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، قیمت گوجهفرنگی در روزهای اول مهر ماه سال گذشته با بیش از ۴۰ درصد افزایش نسبت به ماه قبلش به حدود ۷,۰۰۰ تومان رسید که به دنبال آن قیمت رب گوجهفرنگی نیز افزایش چشمگیری پیدا کرد، بهطوریکه قیمت هر قوطی در برخی برندها و مغازهها تا ۲۰ هزار تومان و در سایتهای فروش نیز به بیش از ۲۴ هزار تومان رسید.اما طبق گزارش مرکز آمار ایران متوسط قیمت گوجهفرنگی در سه ماهه اول امسال به حدود ۲۲۰۰ تومان رسیده است.
در روزهای آغازین شهریور ماه نیز ستاد تنظیم بازار با توجه به کاهش قیمت گوجهفرنگی و به منظور جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان و از بین رفتن انگیزه تولید این محصول در سالهای آتی، سازمان مرکزی تعاون روستایی را مکلف کرد نسبت به خرید حمایتی گوجهفرنگی در قالب ساز و کارهای تعریف شده برای آن سازمان اقدام کند. سقف قیمت تعیین شده ۱۱۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم تحویل درب مراکز خرید است و پیشبینی شده است سازمان تعاون روستایی با عقد قرارداد با کارخانجات رب سازی نسبت به فروش گوجهفرنگی خریداری شده و یا فرآوری آن اقدام کند.در پی این تصمیم، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مکلف شد با توجه به کاهش نرخ گوجهفرنگی نسبت به اصلاح نرخ رب گوجهفرنگی اقدام و قیمت اصلاحی در سامانه ۱۲۴ اطلاعرسانی شود.
با این حال انتظارها برای کاهش قیمت گوجهفرنگی همچنان بینتیجه مانده است و سید محمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران به دنبال پیگیریهای ایسنا در این رابطه، متوسط قیمت رب گوجهفرنگی را ۲۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر قیمت عرف رب گوجهفرنگی در سامانه ۱۲۴ حدود ۱۶۵۰۰ تومان است، اما درخواست ما از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان این است که قیمت عرف برای این محصول ۱۷ هزار تومان ثبت شود. وی دلیل ثابت ماندن قیمت رب گوجهفرنگی را افزایش هزینههای تولید عنوان کرد و گفت: قیمت سایر ملزومات تولید رب گوجهفرنگی همچون قوطی، درب آسان بازشو، کارتن و شیرینگ افزایش داشته است. با این حال انتظار میرود با توجه به کاهش چشمگیر قیمت گوجهفرنگی، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نسبت به تنظیم قیمت رب گوجهفرنگی اقدامات لازم را انجام دهد. سامانه ۱۲۴، ماه گذشته راهاندازی شد و اقشار مختلف مردم میتوانند از طریق آن به صورت روزانه در جریان قیمت ۱۰۰ قلم کالای اساسی در بازار قرار بگیرند.