صفحه اصلی / اسلایدر / تصمیمات خلق الساعه در بازار کالاهای اساسی
تصمیمات خلق الساعه در بازار کالاهای اساسی

پیامدهای تناقض اظهارات مسئولان ادامه افزایش قیمت برنج ایرانی و چای است

تصمیمات خلق الساعه در بازار کالاهای اساسی

در بازار کالاهای اساسی روزانه شاهد افزایش نارضایتی و شکایات مردم در رابطه با کاهش کیفیت و افزایش قیمت کالاها هستیم. این بازار باید به صورت مستمر بازرسی و نظارت شود تا مردم بتوانند نیازهای واجب خود را تامین کنند. بسیاری از کارشناسان و تاجران حوزه مواد خوراکی عمده‌ترین دلیل افزایش قیمت‌های بی دلیل و همچنین قیمت‌های خارج از عرف بازار را نبود نظارت کافی بر فروشگاه‌ها و خاروبار فروشی‌ها می‌دانند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، حمید گرمابی نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به نظارت دستگاه‌ها بر قیمت‌های درج شده روی محصولات، گفت: امروزه باید نظارت‌ها بسیار بیشتر از گذشته باشد. ضمن اینکه اقدامات دستگاه‌هایی نظیر سازمان تعزیرات حکومتی و نهاد‌های نظارتی نظیر اتاق اصناف باید با مراقبت لازم و به مراتب بیشتر از گذشته صورت گیرد. او ادامه داد: زمانی که دولت قیمتی را تعیین و مشخص کرده است نباید هیچ تولیدکننده و یا فروشنده‌ای بالاتر از قیمت مصوب آن را به فروش برساند، در غیر این صورت باید برای هر صنف فروشنده تعداد بازرس اختصاصی استخدام شود که ممکن نیست. متاسفانه در این بین افراد سودجو نظیر دلالان باعث برهم زدن قیمت‌ها در بازار می‌شوند که باید نهاد‌های نظارتی فعالیت‌های بیشتری داشته باشند.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به اینکه در کمیسیون‌های مختلف موضوع ثبات قیمت مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفته است، تصریح کرد: در این خصوص باید دستگاه‌های تعزیرات و اتاق بازرگانی وارد عمل شوند چرا که متاسفانه با وجود دلالان که مانند زنجیر وار به یکدیگر متصل هستند و باعث برهم زدن قیمت درج شده روی محصولات می‌شوند به طوری که قیمت کالاهای مصرفی و خوراکی که از درب کارخانه خارج می شوند تا زمانی که به دست مشتری می رسد بسیار متفاوت است. او اضافه کرد: در مجلس و دولت در خصوص  قیمت و کیفیتکالا‌های اساسی صحبت‌های بسیار زیادی شده است تا جلوی روند افرادان سود جو گرفته شود، اگر این روند کنترل نشود و دستگاه‌های نظارت گر نتوانند این مشکل را حل کنند مجبور به کپنی شدن محصولات می‌شویم.

توجیهی برای گرانی ۱۰۰ تا ۱۲۰ درصدی چای در بازار ارایه شود

محمد آقاطاهر رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی

بازار کالاهای اساسی بازار مهمی است و با توجه به اینکه نیاز روزمره و واجب مردم را تامین می کند باید بیشتر به آن توجه کرد. امروزاین بازار تحت تاثیر عوامل مختلف دستخوش اتفاقاتی شده که مردم از آن رضایت ندارند. با توجه به شرایط کنونی بازار اقلام اساسی پیش بینی می شود که اگر تصمیمات خلق الساعه ای اتخاذ نشود، آرامش بر بازار همچنان پایدار خواهد بود. بازار برنج یکی از نمونه های بارز آن است. با وجود برنج های کهنه مانده در انبارها، قیمت برنج ایرانی نو طی هفته اخیر در بازار یک هزار تومان افزایش یافته است. هم چنین با توجه به آنکه گروهی واردات برنج در فصل برداشت را ممنوع و گروه دیگر آزاد اعلام می کنند، از این رو به سبب وجه به ازدیاد مصرف برنج در ایام محرم به سبب نذورات افراد انتظار می رود که مجوز ترخیص برنج های مانده در گمرک داده شود تا نوسان خاصی در بازار اتفاق نیفتد. البته قیمت برنج خارجی نوسانی نداشته است و در حالی است که علی رغم برنج های کهنه مانده در انبارها، قیمت برنج ایرانی نو طی هفته اخیر در بازار یک هزار تومان افزایش یافته است.

بازار حبوبات نیز نمونه دیگری است. قیمت تمامی اقلام حبوبات جز لوبیا قرمز از ثبات نسبی در بازار برخودار بوده و تنها نرخ لوبیا قرمز به دلایل نامعلوم حدود ۷ تا ۸ درصد در بازار افزایش یافته است. التهاب بازار شکر هم فروکش کرده است. با توجه به ذخایر شکر مانده در انبار‌ها و توزیع سهمیه‌ای دیگر خبری از نوسان قیمت محصول در بازار نیست که با استمرار توزیع شکر سهمیه‌ای هیچ گونه افزایش قیمت در بازار محرم متصور نیستیم. از طرفی دیگر قیمت چای خارجی نسبت به ماه‌های اخیر ۱۰۰ تا ۱۲۰ درصد رشد داشته است. با توجه به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اختصاص ارز نیما، قیمت چای خارجی نوسانات چشمگیری داشته است که به همین خاطر مسئولان نظارتی با برگزاری جلسات مکرر پیگیر موضوع هستند تا فروشندگان توجیهی برای گرانی ۱۰۰ تا ۱۲۰ درصدی چای در بازار داشته باشند یا نسبت به تعدیل نرخ اقدام کنند چرا که با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، این میزان افزایش غیر قابل توجیه است. اگرچه قیمت چای ایرانی به سبب ازدیاد تقاضا و رونق صادرات تا حدودی افزایش یافته، اما این نوسان قیمت به اندازه چای خارجی نبوده است.

همچنین مطالعه کنید:

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از ۲۰۶ همت گذشت

به گزارش کسب و کار نیوز، این تسهیلات را ۹۵۱ هزار و ۱۲۷ نفر از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.