صفحه اصلی / استان ها / ۸۰۰ بیمار دیالیزی در سیستان و بلوچستان منتظر پیوند کلیه
۸۰۰ بیمار دیالیزی در سیستان و بلوچستان منتظر پیوند کلیه

۸۰۰ بیمار دیالیزی در سیستان و بلوچستان منتظر پیوند کلیه

کسب و کار نیوز: معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: در حال حاضر بیش از 800 بیمار دیالیزی در استان سیستان و بلوچستان زندگی می کنند که می توانند با دریافت کلیه یک زندگی نسبتا عادی را از سر بگیرند.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, دکتر قاسم میری علی آباد افزود: تکنیک دیالیز با حذف مواد سمی از خون بیمارانی که دچار نارسائی کامل کلیه هستند امکان زنده ماندن را برای آنان فراهم می کند اما این تکنیک خطرات، عوارض و سختی های خاص خود را نیز به دنبال دارد .
به گفته دکتر قاسم میری علی آباد عوارض جسمی و درد و رنج ناشی از دیالیز های مکرر تنها بخشی از مشکلات بیماران مبتلا به نارسائی پیشرفته کلیوی است و این افراد با مشکلات دیگری نیز دست و پنجه نرم می کنند.
وی افزود: بیماران دیالیزی مجبورند تا حداقل چند بار در هفته برای دیالیز به مراکز درمانی مراجعه کنند و این موضوع علاوه بر اینکه خود بیماران را از چرخه کار و تولید خارج می کند درگیری های و مشکلات جانبی اقتصادی را برای خانواده آنان نیز ایجاد می کند .
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تشریح خدمات نظام سلامت به بیماران دیالیزی گفت: خوشبختانه انجام دیالیز در کشور ما رایگان است و نظام بهداشت و درمان تلاش می کند تا با این اقدام حداقل قسمت کوچکی از مشکلات بیماران دیالیز را کاهش دهد .
وی افزود: بر اساس بررسی های کارشناسی هزینه ارائه رایگان خدمات دیالیز در هر سال برای هر بیمار کلیوی به طور متوسط بیش از ۳۵ میلیون تومان است که این هزینه از سوی دولت پرداخت می شود.
به گفته دکتر میری علی آباد هزینه سالیانه هر بیمار پیوند کلیه تقریبا یک پنجم یک بیمار دیالیزی است و حتی اگر صرفا از دیدگاه اقتصادی هم به این موضوع نگاه کنیم با دفن ارگان های حیاتی و سالم بیماران مرگ مغزی امکان زندگی سالمتر و با کیفیت تر را همه افراد جامعه سلب می نمائیم .
معاون درمان دانشگاه با اشاره به راه اندازی بخش پیوند کلیه و وجود امکانات پیوند از بیمار مرگ مغزی در بیمارستان علی ابن ابی طالب(ع) زاهدان گفت: در حال حاضر مهمترین مانع و مشکل ما برای پیوند کلیه به بیماران دیالیزی، عدم موافقت خانواده و اطرافیان بیماران مرگ مغزی به اهداء اعضاء و ارگان های قابل استفاده متوفیان است .
وی با ذکر این واقعیت که هر فرد مرگ مغزی می‌تواند جان ۸ نفر را نجات دهد گفت: امروزه اهداء کلیه از بیماران مبتلا به مرگ مغزی رایجترین و پایدارترین روش درمان بیماران مبتلا به نارسائی کلیه است و این موضوع در همه جای دنیا رواج دارد .
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تقدیر از حمایت معنوی و فتاوای راهگشای روحانیون و ائمه جمعه اهل تشیع و تسنن در صدور جواز دینی پیوند عضو از بیمار مرگ مغزی گفت: در حال حاضر به یک همت عمومی و فرهنگ سازی مناسب و گسترده نیاز داریم تا با آغاز نهضت پیوند عضو از بیماران مرگ مغزی، تحولی اساسی را در زندگی بیماران نیازمند به ارگان هائی مثل کلیه، قرنیه، قلب، کبد و ریه ایجاد کنیم .
دکتر قاسم میری علی آباد با اشاره به اعلام آمادگی جوانان و فرهیختگان کشور برای اهداء عضو و دریافت کارت اهداء گفت: در حال حاضر جمع کثیری از مدیران و کارکنان حوزه بهداشت و درمان استان و کشور نیز با مراجعه به پایگاه مربوطه و یا واحد فراهم آوری اعضاء حوزه معاونت درمان آمادگی خود را برای مشارکت در این اقدام خداپسندانه اعلام کرده اند و امیدواریم تا خانواده بیمارانی که مرگ مغزی آنان تائید می شود نیز همکاری و مساعدت لازم را در زمینه انجام این صدقه جاریه انجام دهند .
وی گفت: واحد فراهم آوری اعضاء دانشگاه علوم پزشکی زاهدان که در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) زاهدان مستقر است و با شماره تماس ۰۵۴۳۳۲۲۹۸۶۵ نیز آماده پاسخگوئی به سوالات و ارائه راهنمائی های لازم به کسانی است که تمایل دارند کارت اهداء عضو دریافت نمایند .
همچنین تمامی هموطنان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://ehda.center/fa/organ_donation_card نسبت به ثبت نام و دریافت کارت اهداء عضو اقدام کنند.

همچنین مطالعه کنید:

تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی

به گزارش کسب و کار نیوز ، مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه این اقدام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.