صفحه اصلی / استان ها / یزد فاقد زیرساخت‌های لازم ‌توسعه گردشگری سلامت است
یزد فاقد زیرساخت‌های لازم ‌توسعه گردشگری سلامت است

یک مسئول:

یزد فاقد زیرساخت‌های لازم ‌توسعه گردشگری سلامت است

کسب و کار نیوز: ‌مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با اشاره به پتانسیل‌های این صنعت در استان اظهار کرد: متأسفانه صنعت گردشگری پابه‌پای صنایع دیگر استان حرکت نکرده و از حمایت یکسان با دیگر صنایع برخوردار نبوده است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, «سید مصطفی فاطمی» در بیست و یکمین نشست کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد که با موضوع بررسی بایدها و نبایدهای سند آمایش سرزمین استان در حوزه گردشگری برگزار شد، توجه سند آمایش به کمبود نیروی انسانی متخصص در زمینه گردشگری را حائز اهمیت خواند و خاطر نشان کرد: بسیاری از متخصصان حوزه گردشگری اعم از مدیران هتل‌ها به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند.
وی مهم‌ترین و اصلی‌ترین محور توسعه استان را گردشگری دانست و تصریح کرد: صنعت گردشگری پابه‌پای صنایع دیگر استان حرکت نکرده و از حمایت یکسان با دیگر صنایع نیز برخوردار نبوده است که مصداق این گفته، جاذبه گردشگری غار “سرخون” بود که جهت استفاده از معدن نابود شده است.
فاطمی در بخشی از سخنانش متذکر شد: هیچ گزارشی از وجود تنش بین جامعه محلی و گردشگران در استان یزد وجود نداشته و دلیلی بر پرداختن به موضوع جامعه محلی و ایجاد محدودیت در توسعه و جذب گردشگر وجود ندارد.
وی در ادامه یزد را به دلیل جغرافیای متفاوت و وجود اقلیت‌های مختلف عشایر، زرتشتی و کلیمی سرزمین تضادها دانست و خواستار توجه بیشتر کانون تفکر گردشگری به بخش اجرایی و بخش خصوصی درگیر با این حوزه شد.
فاطمی همچنین در سخنانش خاطرنشان کرد: در چهل سال اخیر، تعداد مراکز اقامتی استان یزد از ۵ مرکز به ۲۸۰ رسیده است و تا پایان سال جاری این عدد به ۳۷۰ مرکز افزایش خواهد یافت.
مدیر کل میراث فرهنگی استان در همین رابطه یادآور شد: البته استان فاقد زیرساخت‌های لازم در زمینه توسعه گردشگری سلامت است و این موضوع یکی از عوامل عدم توسعه این نوع گردشگری در یزد به حساب می‌اید.
«محمدمهدی شرافت» مدیر کل اسبق میراث فرهنگی استان نیز در این نشست، توجه به تعاملات انسانی و جامعه محلی را در توسعه گردشگری سلامت در افق بلند مدت حائز اهمیت خواند و با اشاره به لزوم حمایت‌ها از همه فعالیت‌های اولویت دار در شرایط یکسان، افزود: حمایت از هیچ فعالیتی به بهانه ایجاد اشتغال یا ایجاد ارزش افزوده نبایستی ارجح بر گردشگری باشد و باید شرایط یکسانی ایجاد شود که هر ۲۲ فعالیت با هم توسعه یابند.
وی کلی‌گویی در تشریح وضعیت موجود گردشگری را نقطه ضعف سند آمایش بر شمرد و افزود: بایستی در سند آمایش به جای تعیین نوع خاصی از گردشگری، محورهای گردشگری به عنوان فعالیت اولویت‌دار استان معرفی و به ظرفیت آثار تاریخی و بناها در جذب گردشگر و پتانسیل‌های گردشگری توجه بیشتری می‌شد.
شرافت با اشاره به لزوم انعطاف‌پذیری سند، تشکیل کمیته‌ای مبنی بر ارزیابی و پیشنهاد فعالیت‌های جدید در سال‌های آتی را در توسعه استان حائز اهمیت دانست.
«علی دلشاد» دبیر کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد هم با اشاره به لزوم توجه به فعالیت‌های حوزه‌های مجاور در زمینه گردشگری، هماهنگی بین سه استان یزد، اصفهان و شیراز به منظور توسعه گردشگری را ضروری توصیف کرد.
وی با بیان این که یزد از نظر گردشگری فرهنگی و طبیعی دارای پتانسیل خوبی است، تصریح کرد: گردشگری سلامت به معنای واقعی‌اش در یزد هنوز اتفاق نیفتاده است.

همچنین مطالعه کنید:

سیاست دولت افزایش تخصیص ارز برای واردات خودرو است/ تعرفه‌ها مانع اقتصادی بودن خودروهای وارداتی

به گزارش کسب و کار نیوز ، مهدی ضیغمی، مدیر پروژه واردات خودرو در گفت‌وگو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.