صفحه اصلی / اقتصادی / اقتصاد کلان / چرا اقتصاد ایران از امثال ترکیه و مالزی عقب افتاد؟
چرا اقتصاد ایران از امثال ترکیه و مالزی عقب افتاد؟

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی شرح داد

چرا اقتصاد ایران از امثال ترکیه و مالزی عقب افتاد؟

کسب و کار نیوز - دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی با انتقاد از سیاست بانکی کشور گفت: یکی از دلایل اصلی عقب‌ماندگی ایران به نسبت کشورهایی همچون ترکیه یا مالزی آن است که امروز به جای تعریف سود در تولید، سودآوری در دلالی و خواباندن پول در بانک‌ها تعریف شده است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم، احمد مهدوی ابهری دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی در جلسه امروز شورای راهبردی توسعه صادرات با اشاره به علت اصلی عقب‌افتادگی ایران نسبت به کشورهایی همچون ترکیه و مالزی در درآمدهای صادراتی اظهار کرد: زمانی کشورهای مالزی و ترکیه با ایران قابل قیاس نبودند ولی امروز شاهد هستیم که متاسفانه ما نسبت به این کشورها عقب افتاده‌ایم و حتی مالزی که منابع نفتی هم ندارد بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار درآمد صادراتی دارد.

وی اضافه کرد: شاید بتوان بزرگترین و اصلی‌ترین دلیل این عقب‌افتادگی در صادرات کشورمان را نگاه شعاری به تولید دانست و اینکه متاسفانه به جای آنکه تولید در کشور سودآور باشد دلالی بیشترین سود را دارد؛ در چنین شرایطی طبیعی است که تولید در کشور با مشکل روبرو خواهد شد.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی با انتقاد از سیاستگذاری اقتصادی در کشور که باعث شده به جای سودآوری در تولید، دلالی و خواباندن سرمایه و پول در بانک سودآور شود، گفت: من به خاطر دارم در بهبوبه جنگ و در آن شرایط که کشور ما دچار جنگ تحمیلی شده بود، همه برای تولید و ورود به بحث تولید در کشور راغب بودند ولی متاسفانه امروز شاهدیم به دلیل آنکه خواباندن پول در بانک و دلالی سودآور است و در تولید سود قابل توجهی وجود ندارد، همه از تولید فراری هستند.

مهدوی ابهری همچنین با انتقاد از سیستم بانکی کشور و نحوه تسهیلات صندوق توسعه ملی برای تولیدکنندگان گفت: پذیرفتنی نیست در شرایط امروز که شرایط جنگ اقتصادی و باز کردن ال سی اگر غیرممکن نباشد کار بسیار سختی است، صندوق توسعه ملی بگوید من به تولیدکنندگان دلار داده‌ام و امروز آنها علیرغم این شرایط ارزی باید به من دلار بدهند. این در حالیست که رئیس جمهور از رئیس کل بانک مرکزی خواستند تا موانع پیش روی تولیدکنندگان را بردارند.

وی در پایان با اشاره به اینکه مشوق‌های نقدی برای صادرات امکانپذیر نیست گفت: جایزه‌های صادراتی به صورت نقدی اصلا محقق نخواهد شد و باید به سراغ مشوق‌های دیگری بجز مشوق‌های نقدی رفت.

همچنین مطالعه کنید:

رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها

به گزارش کسب و کار نیوز ، «حامد ویس کرمی»، معاون امور تعاون وزارت تعاون، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.