صفحه اصلی / سرخط خبرها / معادن فعال کشور به روز نیستند
معادن فعال کشور به روز نیستند

رئیس خانه معدن استان مرکزی:

معادن فعال کشور به روز نیستند

کسب و کار نیوز: رئیس خانه معدن استان مرکزی گفت: کشور ظرفیت‌هایی بسیاری در اختیار دارد و با توجه به این پتانسیل‌ها وجود مهندس بیکار به معنی کفران نعمت است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, محمدحسین حیدری در همایش نقش معدن در رونق تولید بیان کرد: ایران با جمعیت ۸۰ میلیون نفری خود یک درصد جمعیت جهان و ۷ درصد ذخایر معدنی دنیا را در اختیار دارد و در واقع یک کشور معدنی به شمار می‌رود.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۶۶ عنصر معدنی مندرج در جدول مندلیف در ایران و ۳۴ عنصر آن در استان مرکزی شناسایی شده است، گفت: سال ۹۸ سال رونق تولید نامگذاری شده است و اگر این شعار را به عنوان یک فرمان قلمداد کنیم با وجود همه فشارها می‌توان از این شرایط سخت عبور کرد تنها باید از وضعیت موجود ارزیابی دقیقی صورت گیرد.
حیدری تصریح کرد: در جنگ اقتصادی کنونی، تولیدکنندگان فرماندهان این جنگ هستند که برای هر سرمایه‌گذاری و تولید باید احترام قائل بود و در جهت رفع مشکلات و موانع حرکت کرد.
وی با تاکید بر اینکه ذخایر، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بسیاری در کشور موجود است و درواقع به واسطه این پتانسیل‌ها وجود مهندس بیکار در کشور به معنی کفران نعمت است، افزود: اگر قرار است دانشجوی ما پس از فارغ‌التحصیلی به مهندسی با تجربه تبدیل شود و به دنبال کار نباشد، باید بخشی از پتانسیل‌های معدنی در اختیار دانشگاه قرار گیرد تا مجموعه آموزش عالی در کنار معادن کارگاه‌ها و تجهیزات خود را مستقر کنند و مهندسی واقعی تربیت شود.
رئیس خانه معدن استان مرکزی با بیان اینکه برای بهره‌برداری حداکثری از حوزه معدن باید دانشجویان و بخش تحقیقاتی وارد عرصه فرآوری شوند، گفت: معادن فعال کشور به روز نیستند و اگر تحریم‌ها برداشته شود قطعاً نمی‌توانیم با ترکیه و چین رقابت صادراتی داشته باشیم به همین دلیل در کنار به روز شدن معادن باید صادرات فنی و مهندسی مدنظر قرار گیرد.
حیدری بر لزوم توجه ویژه به کشورهای تازه استقلال یافته و توسعه بخش بازرگانی در حوزه معدن تاکید کرد.
کاری معادن سنتی است
رئیس دانشگاه صنعتی اراک هم در این همایش گفت: پیشرفت یک کشور معطوف و منوط به استفاده از دانش است و باید برای توسعه معادن از کارکرد و ساختار سنتی آن خارج شد.
دکتر محسن نجفی بیان کرد: در بازار متحول شده کار، امروز شغل ساختار ساده خود را از دست داده است و دنیا به سمتی حرکت می‌کند که اشتغال بدون مهارت معنایی ندارد.
وی با اشاره به تغییر و تحول هر روزه مهارت، گفت: ارزش افزوده با وزن دانش از اهمیت بالای برخوردار است و صرف استفاده از مواد اولیه برای شغل، اثربخش نخواهد بود. متأسفانه کشور در اقتصاد معطوف به دانش دارای جایگاه و رتبه مناسبی نیست. پیشرفت یک کشور معطوف و منوط به استفاده از دانش است. اینکه در تولید دانش چه جایگاهی در جهان داشته باشیم، موضوع دارای اهمیتی نیست بلکه آنچه مهم است، بهره برداری و مصرف‌کننده دانش بودن است و این امر قطعاً ارزش افزوده به همراه دارد.
نجفی تصریح کرد: دانشگاه به عنوان منبع نوآوری می‌تواند با خلاقیت و منابع اولیه ترکیب شود و ارزش‌افزوده‌آفرین باشد.
وی با بیان اینکه در حوزه معدن ارزش افزوده ایران ضریب بالایی ندارد، افزود: حوزه معدن نیازمند سرمایه‌گذاری جدید، ورود تکنولوژی و دانش روز است، متأسفانه کار در معدن با ساختار سنتی در جریان است، اما می‌توان سهم اندک معدن در اقتصاد کشور را با انجام فعالیت مشترک بین دانشگاه و معدن توسعه بخشید.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک نسبت به تجاری‌سازی دستاوردهای موجود در حوزه معدن در استان مرکزی توسط دانشگاه اعلام آمادگی کرد.
در این همایش اساسنامه کلینیک معدن و صنایع معدنی استان مرکزی توسط رئیس سازمان صمت، رئیس خانه معدن استان و رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان مرکزی به امضا رسید.

همچنین مطالعه کنید:

۷۰ درصد جامعه ایران بیمه تکمیلی درمان ندارند

به گزارش کسب و کار نیوز؛ پرویز خسروشاهی امروز در همایش روز بیمه که با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.