صفحه اصلی / اجتماعی / بهداشت و سلامت / خوراکی‌هایی که معجزه نمی‌کنند
خوراکی‌هایی که معجزه نمی‌کنند

خوراکی‌هایی که معجزه نمی‌کنند

کسب و کار نیوز: از زمان‌های گذشته تا به امروز در میان برخی افراد جامعه عقاید و باورهای نادرست زیادی در مورد اثرات طبی و درمانی تعدادی از مواد غذایی وجود داشته است. موضوع نگران‌كننده رشد قارچ گونه و بدون نظارت كانال‌ها و گروه‌های راه اندازی شده در شبكه‌های مجازی است كه به چنین پندارها و تصورات نادرست با نسبت دادن به طب سنتی و اسلامی دامن می‌زنند و سبب گمراهی و سردرگمی هر چه بیشتر افراد می‌شوند.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از جام جم، اهمیت موضوع ما را بر آن داشت تا در گفت‌وگو با دکتر محمد عسکر فراشاه پزشک و متخصص طب ایرانی به اصلاح پاره‌ای از این باورها بپردازیم.

ادویه‌ها برای کبد مضرند!

باور نادرستی که به طب ایرانی نسبت داده شده، مضر بودن مصرف ادویه‌جات برای کبد است. در صورتی که این موضوع برای همه مزاج‌ها کلیت ندارد. گرم مزاجان باید توجه داشته باشند که از ادویه‌جات به‌دلیل مزاج گرم و خشک باید با احتیاط استفاده کنند؛ چون زیاده روی در مصرف آن باعث بروز مشکلاتی نظیرخارش و خشکی پوست بدن، سوزش ادرار، بواسیر و حتی خونریزی در افراد مستعد می‌شود. اما در مقابل مصرف به اندازه و متعادل ادویه‌ها همراه غذا در طبایع سرد و مرطوب عامل فعال شدن کبد و با تعدیل رطوبت‌های اضافی معده به کارکرد منظم دستگاه گوارش کمک کرده و در تخفیف و درمان بیماری‌های ناشی از سردی و رطوبت بسیار موثر است. یادآوری می‌کنیم از دیرباز افزودن ادویه‌ها به انواع غذاها صرفا به جهت طعم‌دهندگی نبوده و به‌عنوان مصلح برای کاهش سردی به غذاها اضافه می‌شده است.

خیار و کدو دوای دیابتی‌ها!

دیابت از نظر طب ایرانی نوعی سوءمزاج گرم یا سرد محسوب می‌شود که با توجه به علائم بالینی باید نوع سوءمزاج تعیین و براساس آن درمان انجام شود. افراد دیابتی که دچار سوءمزاج سرد هستند با مصرف سردی‌هایی نظیر خیار، کاهو و کدو نه‌تنها قند خون‌شان کنترل نمی‌شود، بلکه به واسطه کاهش سوخت و ساز بدن احتمال بالا رفتن قند خون وجود دارد.

بهبود کبد چرب با سرکه!

از دیگر باورهای غلط طبی که در جامعه رواج دارد این‌که مصرف سرکه به بهبود کبد چرب کمک می‌کند. از دیدگاه طب ایرانی ترشیجاتی نظیر سرکه طبع سرد و خشک دارد و این‌که سرکه در تمامی مبتلایان به کبد چرب سبب بهبود آنها شود باور نادرستی است. کبدچرب نوعی سوءمزاج سرد یا گرم محسوب می‌شود که متخصص با توجه به علائم بالینی نوع سوءمزاج را تعیین و درمان را آغاز می‌کند. افراد مبتلا به سوءمزاج سرد کبد با مصرف سرکه دچار کاهش سوخت و ساز کبد شده و همین امر سبب تشدید بیماری و بروز مشکلات عصبی و گوارشی در آنان می‌شود.

فقط شوری‌ فشار خون را بالا می‌برد!

عقیده بر این است که مصرف زیاد سدیم، فشار خون را به نقطه خطرناکی می‌رساند ولی مطالعات جدید نشان می‌دهد مصرف زیاد شیرینی یا نوشیدنی‌های حاوی شکر نظیر نوشابه نیز می‌تواند تاثیری مشابه داشته باشد. مطالعات اخیر نشان داده افرادی که در رژیم غذایی‌شان به وفور از مواد غذایی حاوی فروکتوز (قند میوه) استفاده می‌کنند بروز پرفشاری خون در آنها بالاتر است. توصیه طب ایرانی این است که افراد دچار امتلاء(پرخونی) در فصل بهار به‌خصوص تعطیلات نوروز که شیرینی‌جات به وفور در دسترس و افراد کم تحرک هستند از مصرف بیش ازحد شیرینی‌های صنعتی و طبیعی پرهیز کنند و به سوی خوراکی‌هایی با مزه ترش ملایم نظیرآلوبخارا، تمبرهندی، شربت عناب، سکنجبین و شربت آبلیمو روی آورند.

درمان بیماری‌ها با آبغوره!

اغلب افراد بر این باورند که آبغوره نوعی داروی طبیعی و موثر خانگی برای کاهش چربی، فشار خون بالا و درمان کبد چرب است و جهت بهبود از آن روزانه در دفعات زیاد مصرف می‌کنند و این نسخه را برای سایرین هم می‌پیچند. لازم است بدانید پرفشاری خون به واسطه مصرف آبغوره درمان نمی‌شود و مصرف آن برای همه مزاج‌ها مناسب نیست. در سرد مزاجان،کسانی که دچار ضعف در سیستم عصبی بوده و گوارش ضعیفی دارند و برای مبتلایان به زخم‌های گوارشی و التهاب روده، آبغوره منع مصرف دارد . با وجودی که آبغوره با افزایش اسیدیته معده می‌تواند در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید باشد و به افزایش جذب آهن و تسهیل هضم غذا کمک کند اما باید توجه داشت نوشیدن مداوم آن برای درمان چربی خون بالا وکبد چرب موثر نخواهد بود. نکته مهم این‌که اغلب برای جلوگیری از رشد کپک در آبغوره از نمک استفاده می‌شود که در این صورت مصرف آن برای مبتلایان به پرفشاری خون و بیماران قلبی و کلیوی مناسب نیست.

همچنین مطالعه کنید:

گامی به‌سوی آموزش مالی فرزندان با بلوجونیور/اپلیکیشن و کارت بانکی برای ۷ تا ۱۸ ساله‌ها

تجربه‌ای کاربردی برای آموزش مالی به گزارش کسب و کار نیوز ، بلوجونیور، اپلیکیشن و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.