صفحه اصلی / اجتماعی / بهداشت و سلامت / چالش “سلامت”؛ پولی که ناپایدار است
چالش “سلامت”؛ پولی که ناپایدار است

چالش “سلامت”؛ پولی که ناپایدار است

رییس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های نظام سلامت گفت: مهم‌ترین چالشی که باید در حوزه سلامت مورد توجه قرار گرفته و رفع شود، در حوزه اقتصاد سلامت است به‌طوری‌که باید منابع حوزه سلامت به منابع پایدار گره بخورند.

نشست خبری محمدرضا ظفرقندی، رییس کل سازمان نظام پزشکی

دکتر محمدرضا ظفرقندی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در حال حاضر ارتباط وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی بسیار خوب است، اظهارکرد: در سازمان نظام پزشکی هم با وزارت بهداشت ارتباط کاری و تشکیلاتی داریم و هم در جلسات یکدیگر به طور مرتب شرکت می‌کنیم به‌طوری که مدت‌هاست که حداقل هر دو هفته یک بار جلسات کارشناسی و فنی را با معاونان وزیر بهداشت برگزار می‌کنیم و مسائل مختلف اعم از تعرفه‌ها، طرح پزشکان، کتاب ارزش‌گذاری نسبی خدمات و… را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

وی با اشاره به یکی از اشکالات طرح تحول نظام سلامت مبنی بر عدم کنترل هزینه‌ها و نبود نظارت بر هزینه‌کردها، اظهارکرد: با بازنگری‌هایی که انجام شد، مقداری از شاخ و برگ‌های طرح تحول سلامت زده شد و در حال حاضر این طرح در حال رسیدن به یک مرحله با ثبات است. در صورتی که وزارت بهداشت از ما مشاوره بخواهد به این وزارتخانه کمک می‌کنیم. به عنوان مثال اقداماتی چون نسخه الکترونیک را که اقدامی اساسی است، پیش می‌بریم و وظایف‌مان را انجام می‌دهیم.

ظفرقندی با بیان اینکه به سرانجام رساندن تدوین گایدلاین‌ها و راهنماهای بالینی هم اساساً کار انجمن‌های علمی است، گفت: در این زمینه هم هماهنگی‌های لازم را سازمان نظام پزشکی انجام می‌دهد. در حوزه حمایت از پزشکان عمومی برای پیشبرد نظام ارجاع و پیگیری مسائل مربوط به آن هم جلسات مشترکی با وزارت بهداشت داریم. در حال حاضر بحث تدوین راهنماهای بالینی در همه انجمن‌های علمی در حال انجام است و بسیاری از آن‌ها هم به تأیید و تصویب وزارت بهداشت رسیده و ابلاغ شده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به مهم‌ترین چالش طرح تحول نظام سلامت اظهارکرد: مهم‌ترین چالش طرح تحول نظام سلامت این است که هزینه‌های طرح هنوز به‌صورت پایدار دیده نشده است. در حالی‌که این هزینه‌ها باید از منابع پایدار تأمین شود و به بیمه‌ها تعلق گیرد اما این اتفاق نیفتاده است.

ظفرقندی با تاکید بر لزوم تقویت بیمه‌ها از طریق گره زدن منابع حوزه سلامت به منابع پایدار گفت: بر این اساس بیمه‌ها می‌توانند چهار پایه انجام اقدامات ساختاری، تدوین و اجرای راهنماهای بالینی، ایجاد نظام ارجاع و اجرای پزشک خانواده را پیش برند تا بتوانیم حوزه سلامت و هزینه‌های آن را ساماندهی کنیم.

وی تاکید کرد: مهم‌ترین چالشی که باید در حوزه سلامت مورد توجه قرار گرفته و رفع شود، در حوزه اقتصاد سلامت است؛ به‌طوری‌که باید منابع حوزه سلامت به منابع پایدار گره بخورند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

آمادگی ایران برای صادرات دارو به ارمنستان

به گزارش کسب و کار نیوز، همزمان با برگزاری هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.